FANDOM


7/3 2011

Enspand-why
Hej dér, Onkel Spademanns!

Jeg har lige et spørgsmål. Hver dag når jeg går rundt og eksisterer, oplever jeg en masse underlige ting. F.eks. hvis jeg står i min have og ser en kvinde skrige ad sit spædbarn der ligger i barnevognen og græder. Eller når jeg hører naboens hund ramme væggen på en underlig måde, medens den hyler. Eller i Netto når en ubevæbnet røver stjæler 200 kr efter at have dunket ekspedientens hoved ned i varebåndet. Eller så sent som igår, da et par knægte hældte benzin på et cykelskur og stak ild på det...

Kan I på Spademanns Leksikon fortælle mig hvornår jeg bør blande mig?


Michael, Vejle


26/6 2014

Hej Michael,

Det var godt nok en bizar historie du dér fortæller. Godt at du skyndte dig at skrive, så vi kan hjælpe dig i en fart! Det er naturligvis altid en svær situation at afgøre hvornår man bør blande sig. Ikke mindst når det handler om privatlivets fred som i tilfældet med naboen, eller forældres børneopdragelse som i tilfældet med spædbarnet. Set i retrospekt, burde du nok være grebet ind overfor røveren og knægtene, men dette er en meget usikker situation: sæt dit hoved var blevet dunket ned i varebåndet eller knægtene havde stukket ild på dig. Man skal altid tænke i de tre S'er - Sikkerhed, Sikkerhed, Sikkerhed!

Til gengæld kan vi her præsentere en række dagligdags situationer hvor du ikke bør gribe ind, hvis du en dag oplever det. Naturligvis medfølger årsagen til hvorfor du skal undlade indgriben.


Situation Skal jeg blande mig? Hvorfor ikke det?
Hvis du ser en fyr smadre sin kæreste én på hovedet. Nej Man ved aldrig hvad der går forud for det.
Hvis en cykel er ved at få brækket låsen op med værktøj. Nej Det kan være ejeren der stjæler den tilbage.
Hvis en kvinde skriger hjælp når en mand bedækker hende i en busk. Nej Det kan være et midaldrende par der pepper forholdet op med rollespil.
Hvis din nabos vindue smadres efter kl. 2 om natten. Nej Det kan være en fuld ven der skal overnatte efter en fest.
Hvis en person føres bort i bodskutte, lænker slæbende på et kors med en masse messende mennesker bagefter Nej Det er sikkert Indre Mission som er ansat af Kriminalforsorgen for at tage sig af de hårde tilfælde
Hvis du griber PET i at aflytte din mor. Nej Din mor har også en fortid der bl.a. kan være grunden til at hun overhovedet havde råd til at få dig. Du kan måske spørge dem hvem din far er.
Min nabo har tit besøg af mange ukendte mænd. Det er almindeligt kendt at hans 12-årige datter er utrolig voksen af sin alder. Nej Folk indenfor servicebranchen har mange gange en for kort uddannelse og derfor manglende erfaring, så der kan ikke startes for tidligt.
Hvis en mystisk bil fyldt med ler af mærket C4 parkeres. Nej Det kan være FE der holder øvelse.
En ung dreng følger en gammel dame over gaden Ja Gamle damer er meget erfarne og er i stand til at rumme flere personer på én gang der ønsker at hjælpe dem.

God fornøjelse fremover, Michael!


Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.