FANDOM


Enspand-why
Gulvvarme

HER ER ALT hvad du skal bruge for at indlægge gulvvarme. Plus materialer, naturligvis. Og nogle flere bajere.

Svaret er et rungende ja! Og hvorfor bør du gøre det? Fordi værdien af din bolig vil stige til uanede højder! Folk hader at få kolde fødder.

Du vil trodse nedgangen på boligmarkedet og få en FORMUE for din lejlighed/dit parcelhus/dit kolonihavehus/din igloo![1] Der er ikke noget at betænke sig på, det er bare om at komme i gang!

Forberedelserredigér

Det behøver du ikke spilde din tid på. "Hvis man venter længe nok, bliver man konge af Sverige", ja, ja. Nej, det her er meget enkelt, der skal bare smides nogle gummislanger ned under gulvbrædderne og sættes noget varmt vand i enden. Så enkelt er det! Gå du bare i gang, du er sikkert færdig inden aftensmaden.

Gulvbrædderneredigér

Få konen og børnene til at slæbe møblerne udenfor. Vælg evt. en dag, hvor det ikke regner. Eller fryser. Eller noget. Sig til kællingen, at hun skal hente nogle flere bajere, for nu skal husets mandfolk tjene sig selv ind.

Og så skal alle gulvbrædderne brækkes op. Her er det bare at banke på hos naboen, den skide indbrudstyv, og låne hans brækjern. Det kan du gøre med god samvittighed, han har sikkert stjålet det fra dig ved en tidligere lejlighed. Tag et par bajere med, det letter konversationen.

Og så vipper du blidt og følsomt alle panelerne af, hele vejen rundt i stuen. Så... Nu er der frit udsyn til gulvbrædderne, der sikkert ikke støder helt op mod væggen. Vrikke, vrikke... Forsigtigt nu, ganske forsigtigt.

JEG SAGDE GANSKE FORSIGTIGT, DIN KLUMRERØV! Nå, det mærke i væggen kan sikkert repareres med lidt polyfilla. Op med humøret du gamle, snup en bajer og tag et lille hvil.

Og nu er alle gulvbrædderne så brækket op! Det har ikke kostet dig andet end lidt armsved, otte bajere og et defekt telefonstik.

Gummislangerneredigér

Se, for at gulvbrædderne ikke skal ligge og rokke, så bliver du nødt til at lave plads til gummislangen, som skal føre det dejligt varme vand rundt under familiens kolde fusser.

Er du heldig og bor i etageejendom er det ikke noget problem, der er sikkert 20 cm's frigang under brædderne. Bor du i parcelhus er det lidt mere besværligt. Der er sikkert betongulv, så vi skal nu have gravet nogle render, som slangerne kan løbe i. Dette kan overlades til professionelle, men det løber jo hurtigt op. I stedet snupper du vognen og kører lidt rundt i nabolaget, til du finder et vejarbejde. Distrahér kommunalarbejderne med nogle bajere og stik af med kangoen, mens de er ude og pisse af. Køb et par bajere med på hjemvejen, så du har et alibi.

Hvis du er rigtig heldig, har du nu en Milwaukee Kango 900K Demolition med hjem, og fra nu af går det som en leg. Der er en del larm og bagslag i sådan et udyr, men du kan dæmpe rystelserne ved at lade familien stå rundt om stedet, hvor du borer. Husk at tage noget for munden, så du ikke inhalerer alt det skidt, du banker op. Hold rigeligt med pauser og tag dig en bajer for at skylle betonen ned i mavesækken, hvor den uskadeliggøres af mavesyren, som du jo har rigeligt af i forvejen. Man kan eventuelt lufte lidt ud, hvis støvet hænger for tykt i luften.

Mens ungerne støvsuger og får hostet af og lillemor støver papegøjen af, trækker du gummislangen rundt i de fine, næsten lige render, du har boret. Så er vi næsten færdig.

Gulvbrædderne igenredigér

Nu lægger du gulvbrædderne på. Det er et præcisionsarbejde, fordi du bare smed brædderne i en stor pærevælling. Sæt dig på papegøjeburet med en bajer, indtil du har fået overblik over situationen.

Så lægger du gulvet første gang. Et gulvbrædt i overskud. Op med hele lortet igen.

Så lægger du gulvet for anden gang... Et gulvbrædt i overskud. Fandens osse! Op med lortet!

Mens du slapper af med en bajer kommer du i tanker om, at du brugte et ekstra gulvbrædt fra skuret til at støtte brækjernet med. Skæld din kone ud, fordi hun ikke huskede dig på det, send ungerne ned efter bajere og læg gulvet for tredje gang.

Tilslutningenredigér

Det er det nemmeste af det hele. Du tager bare enderne fra gummislangerne og tilslutter dem til radiatoren. Hvilke ender? Hvad mener du med hvilke ender? De dersens ender fra gummirørene, som... Ligger de et sted under gulvbrædderne? Ja, det var jo ikke smart, din glatnakke! Op med lortet igen og find enderne!

Sååååådan. Nu skal det nok gå altsammen. Skål, du gamle.

Nu tager du bare enderne og tilslutter dem til husets fjernvarme via radiatoren og... Elvarme? Har I elvarme? Ja, det er fandeme lidt sent du kommer på det, din klamphugger! Guuuud, er klokken så mange? Så har onkel Spademann ikke tid til at hjælpe dig mere i dag, jeg skal hjem og se Supernabo med ham dersens fra "Vild med dans". Nå, du finder nok på noget. Vi ses!

Hov! Hvad skal du med det brækjern?

De brandvarme fodnoter redigér

  1. Nå, ja måske ikke lige din igloo.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.