FANDOM


Kære Spademanns Leksikon.

Jeg er en pige på 14 år der går i 8. klasse på Tårnfalkeskolen i Ydrebymagle. Hver dag når jeg er på skolen siger vores lærere at vi skal stemme om en masse ting, f.eks. hvad der skal være til skolefesterne. For tre måneder siden stemte alle i klassen for at holde en fest med temaet "Diskotek" med glaskugler og lysshow og DJ og alt dét, men vores lærer sagde nej, og da vi kom til festen var der pyntet med balloner og der var bagt drømmekage.

Engang var vi så til en workshop hvor vi skulle lære om ytringsfrihed hvor vi fik at vide at vi må sige hvad vi vil, men da Torben kaldte Jehova-Christian en dum idiot blev Torben smidt ned til inspektøren.

Så for tre uger siden da vi skulle vælge en repræsentant til elevrådet, sagde klassens populære pige Louise at hun gerne ville stille op så vi ikke kun kunne stemme på Stræber-Morten. Han er mega-god til samfundsfag og matematik og dansk og engelsk og alt det, også stemte 17 elever på Louise og 2 på Stræber-Morten, nemlig Stræber-Morten og hans ven. Vi er 21 i klassen, men de andre pjækkede. Nu har der været elevrådsmøde 3 gange siden, og Louise gider ikke komme til dem.

Kære Spademanns Leksikon. Hvordan skal jeg blive en god samfundsborger, når mine lærere viser os at de bestemmer alt og når vi ikke må sige hvad vi vil selvom lærerne siger at vi må, og når dem der sidder i elevrådet ikke gider komme til møderne?

Marie


Hej Marie,

og tak for dit brev.

Løsningen er nem: Du skal blot stemme på de samme mennesker der allerede bestemmer, holde din kæft og acceptere at du er et "demokratisk problem".


Spademanns Leksikon


Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.