FANDOMEnspand-why

Hej Spademanns Leksikon.

Nu har jeg længe hørt meget godt om jer, f.eks. at I findes på Nettet, så jeg tænkte at I måske kan hjælpe mig? Da jeg var 18 år gammel - det er nu 14 år siden - sad jeg på et kollegieværelse i Svendborg, sammen med en fyr der havde hørt rygter om eksistensen af såkaldt "Guldkakao", der som bekendt er varm kakao med hash. Han havde købt et kvart gram hash fra en fælles bekendt og opløst det i en liter vand fra el-kogeren, hertil tilsat 4-500 gram "O'Boy" - og selvfølgelig omrørt grundigt med en linneal. Vi drak hver et halvt krus, og begyndte at snakke om piger. Jeg har ikke rørt Guldkakao siden, MEN; her forleden stod jeg i Brugsen. Det var koldt, det regnede, jeg frøs, også var det at jeg så en liter "Mathilde Kakao" på tilbud til 5 kr. Jeg fik pludselig vildt lyst til varm kakao, hvilket jo helt åbenlyst skyldes min fortid som misbruger. Jeg købte ikke kakaoen, men jeg indså, at jeg nok stadig er dybt afhængig af Guldkakao. Kan I hjælpe mig med at blive clean?

Arne Emil Nyborg


Hej Arne Emil Nyborg,

Grim historie. Misbrug er aldrig godt, og slet ikke et blandingsmisbrug som man jo må sige at hash og kakao i dén grad er! Som alle véd, kan afhængighed af hårde stoffer være en lang, lang kamp mod trangen og den depression som du utvivlsomt har. Hvis du har brugt de sidste 14-15 år på at sidde inde for vold, hvad alle hashere jo har, så kommer du aldrig helt ud af misbruget, og du vil nok opleve tilbagefald indtil du tager en overdosis og kreperer af sukkerchok. Ud fra dit brev kan vi forstå, at du nok også har andre følgesygdomme, herunder manisk adfærd, fibromyalgi og en form for teknologi-angst pga. el-kogeren. Multiseksuel onaniafhængighed er heller ikke at udelukke, da det at tale om piger i den juridisk myndige alder af 18 år, ikke ligefrem er et tegn på sundhed! Hvis du har børn, hvad jeg inderligt ikke håber med din belastede baggrund, så skal du tage hånd om deres problemer: du må ikke sige noget til dem, hvis de smadrer naboens køkkenvindue i afmagt over at leve i en socialt udsat misbrugsfamilie. Sørg også for, at de passer deres skole - og se til, at de får sund kost!

Hvad dig selv angår, er det nok bedst om du søger førtidspension. Jeg formoder, at du medens jeg skriver dette, sidder med en lædervest nede på den lokale bænk, og måske endda sælger hash til 11-årige. Det kunne også forklare hvorfor du - som du påstår - ikke har rørt det siden. Er du gået over til heroin? Piller du ved børnene? Hvis min formodning er korrekt, og det er den nok, skal du også søge læge at kontrolleres for Hepatitis B, AIDS og snitmærkerne i armene.

Hvor er børnenes mor i dette? Har du slået hende? Er det derfor du sad inde i knap 15 år? Har du overhovedet et hjem, at tilbyde de stakkels børn? Mit råd til dig er, at du søger førtidspension - og gerne en beskyttet bolig i et lukket miljø, tilknyttet en psykiatrisk institution. Dernæst skal du overdrage børnenes mor den fulde forældremyndighed, medmindre hun er død pga. dig, for i så fald bør du nok overveje at få dem anbragt permanent udenfor hjemmet. En frivillig anbringelse, er sommetider det eneste ansvarlige! Sidst men ikke mindst, skal du i behandling. Også for dit misbrug.

Det glæder mig at kunne hjælpe.


Spademanns Familievejleder

Lola Jensen


Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.