Spademanns Leksikon
Spademanns Leksikon
Tegnestift.gif

Det er fint og godt - men du har ikke længere råd og gider egentlig ikke

I skrivende stund - nu hvor tømmermændene fra de sidste julefrokoster skylles ned med glögg med rom i - går vi ind i den afgørende fase i julen...opløbet mod juleaften...Tour de juleræs...(Åh, nej gav jeg hende også en stavblender sidste år - det glemte jeg s'gu).

Med andre ord efter den store globale økonomiske optur, hvor man før bare kunne købe det nærmeste der stod på hylden, når man var kommet indenfor forretningen, skal man igen til at tænke sig om. Det hele skal stadig på juleaften gå op i en højere enhed.

Vi vil godt her på Spademanns bruge vores intellektuelle imbecile kapacitet til at kompensere for din manglende kreativitet. Velkommen til Spademanns guide til køb af julegaver.


Gratis gaver[]

Timemaschine.jpg

Et års gratis medlemsskab af Spademanns Leksikon[]

Denne giver jo næsten sig selv. Her kan du vær dag omgåås di største intilegtuælle mænnsker som har gåed på joren og derfor være fuldt oplyst om hvad der reelt sker i verdenen. Efter et år kan man donere næste års julegaver til børnene på Rigshospitalets cancerafdeling for fortsat at være tilknyttet dette ægsklusive sælskap.

Altergang.jpg

Et gavekort til den Danske Folkekirke[]

Nu kan du udover kun at gå i kirke juleaften prøve hvordan det er 1. juledag, 2. juledag, Nytårsdag, Helligtrekonger og du kan også få lov at gå til alters. Det gode er at man ikke behøver at være medlem af den Danske Folkekirke for at komme til at høre levende musik, få en bid brød med vin til, få lidt motion og så kan man altid besøge kirkegården bagefter for at få et glimrende lokalhistorisk indblik.

MetroXpress.jpg

Et abonnement på MetroXpress[]

Danmarks mest læste avis må da være værd at abonnere på. Dette kræver at din gavemodtager bor i nærheden af en stor stationsby. Bagefter er den glimrende til at pakke torsk og brændeovnsaske ind i

Finn+Nørrbygaard.jpg

Noget om at gå rigtig på røven[]

Det er godt at man under sin komikerkarriere kan finde ud af at uddanne sig til psykoterapeut. Så har man ligesom nogle værktøjer der kan hjælpe én med at bearbejde sig vrede og sorg over at må se 200 mio. kr. forsvinde ud af landet. I denne bog får man gode fif til hvordan man får en håndgranat til at passere forbi ringmuskelen, når man skal passe den ind i en svindlers røv.

Grunden til at den står under gratis gaver er at boghandleren ikke har noget imod du stjæler den fra udsalgskassen.

Kombinationsgaver[]

Den nye trend indenfor gavegivning - kombinationsgaven

Du har været så heldig at du glemte at putte din friværdi i aktier og stadig har en rimelig dialog med banken.
Vi tror at årets julegave er en såkaldt combo dvs. at man sætter to ting sammen og pakker det pænt ind i en gaveæske.

Combo-gaver
 • Et igloo-telt og "Hus forbi"
 • Et Weekend-Sex og en pakke Rens-Let
 • En flaske husholdningssprit og en pakke Kodimagnyl
 • En pakke pølser fra Gøl og en pakke Lambi
 • Et billede af Dronningen og en pakke Nicorette tyggegummi

Til den eneste ene[]

Du er så heldig at din kæreste ikke har forladt dig selvom du var nødsaget til at søge om social bistand. Hun/han har fortjent den største gave af alle: din omsorg....men det kan jo godt være at det ikke rækker. Du må være lidt kreativ eller overveje disse forslag.

Til den eneste ene
 • Ti "Gør-med-mig-hvad-du-vil"-dage
 • En buket roser lavet af silkepapir og hæfteklammer
 • Et lokumsbrædt, hvor der står "Skal altid være opslået(M)/nedslået(K)"
 • En middagsinvitation til den lokale pølsemand
 • Et kørekort til vaskebold udstedt til dig selv

Julegaver på nettet[]

Dette må betragtes som nummer 1 - Keld og Hildas naturlige afløsere

Det er en kendt sag at vi i virkeligheden ikke har tid til det der ræs gennem kolde regnvåde gader med lugt af gran og brændte mandler, når man kan sidde fredeligt lige her....-foran computeren og lade den flinke pakkepost gøre det beskidte arbejde. Her vores bud på de perfekte gaver[1]

Gaver på nettet

Det sikre valg[]

Hvis alt andet kikser, så kan du altid ty til:

Gaver som alle andre får


De brændte mandler[]

 1. De nævnte firmaer har ikke betalt Spademanns en disse for at få lov at figurere på denne liste.