FANDOM


Jobannoce

Typisk jobannonce, fundet på internettet

Står du på nuværende tidspunkt uden arbejde eller overvejer du at skifte job, så er Spademanns guide til jobsøgning lige det, du har brug for. Vi her på Spademanns Leksikon har stor erfaring med at søge arbejde, dog med varierede succes, og vi vil gerne dele ud af vores erfaringer.


Hvad vil du lave? redigér

At finde ud af hvad du vil lave, i stedet for det du har gang i nu, er både en svær og langtrukken proces. Men med så mange andre kedelige og besværlige opgaver, kan det gøres meget nemmere. Alt det kræver er lidt opfindsomhed og en hele masse dovenskab. Os her hos Spademanns Leksikon foreslår at du skriver en masse jobkategorier ned på papir (Kan du ikke finde på nogen job så vil vi foreslå dig at blive guide eller julemand) og hæng så forslagene op på en dartskive. Vi kan godt lide dart, og tager den første kategori pilen lander på. Det var sådan vi her på Spademanns Leksikon fik vores arbejde. Du kan jo selvfølgelig vælge en profession som du er uddannet i og nyder at arbejde med, men hvad er spændingen i det?

Selve jobansøgningen redigér

Meningen med en jobansøgning er at skaffe din potentielle arbejdsgivers opmærksomhed, altså du skal gøre reklame for dig selv. Langt de fleste danskere (og en stor del af dem, der ikke er danskere) tror, at det bedst opnås med at skrive en flot, velformuleret og nydeligt opsat ansøgning. Men de tager så grueligt fejl. De danske arbejdsgivere får tusindvis af den slags ansøgninger hver uge og hvor mange, tror du de ansætter af dem? Svaret er ingen. Zero, nada, nul og niks!

Dårligjobansøgning

En dårlig jobansøgning.

Godjobansøgning

En god jobansøgning.

Brug i stedet din kreativitet og opfindsomhed. Du kan for eksempel bruge farvet papir, hvor man normalt vil bruge almindeligt og kedeligt hvidt papir. En anden mulighed er at skrive sin ansøgning i hånden, måske med farvekridt. En grim og snusket ansøgning er et tegn på kreativitet og intelligens, så du kan godt glemme den pæne skråskift du lærte i skolen. Ja, du kan ligeså godt glemme alt hvad du har lært i skolen. Du kan alligevel ikke bruge det til noget og det er kun et tegn på dårlige vaner og lukkethed over for nye ting. Det er også vigtigt, at du udnytter dine svagheder. Lad os sige at du er ordblind, brug det. Personen der skal læse din ansøgning vil helt sikkert lægge mærke til dine starvefjel og derfor huske din ansøgning. Arbejdsgiveren vil også sætte pris på din oprigtighed i stedet for at skulle finde ud af dine fejl og mangler, når han har ansat dig. Alt dette skulle gerne føre til en jobsamtale. Du kan også vedlægge et billede af hende den lækre fra parallelklassen. Igen for at arbejdsgiveren kan huske dig.

Anbefalinger kan også anbefales. Spørg eventuelt din mor.

Jobsamtalen redigér

JackDaniels

En god ven af redaktionen.

Mange folk bliver nervøse, når de skal til jobsamtale. Dette kan resultere unødig sveden, kløren, rystende hænder og nervøst stemmeleje. Men alt dette er der heldigvis hjælp for. Ved hjælp af en flaske Jack Daniels (en god ven af redaktionen), kan alt dette kureres. Det kan endda hjælpe til at gøre dig endnu mere charmerende og imødekommende end du normalt er. Smart, ikke? Selvom der ikke findes nogen endegyldig liste over spørgsmål du vil blive stillet, følger her en endegyldig liste over spørgsmål, du vil blive stillet til en jobsamtale.

  • Hvorfor vil du gerne arbejde hos os?
  • Er det dig der lugter sådan?
  • Hvad kom først, hønen eller ægget?
  • Seriøst, hvad er den lugt for noget?
  • Har du hørt nogle gode vittigheder for nyligt?
  • Hvad er dine tanker om et godt samarbejde?
  • Hvem er du, og hvad vil du her?
  • Hvad har du beskæftiget dig med før?
  • Har du noget imod at jeg åbner et vindue?
Had

Det er vigtigt at du svarer så oprigtigt og sandfærdigt så muligt på disse spørgsmål. Dette gælder dog kun hvis du kan sige noget positivt, ellers bliver du nødt til at lyve så det driver.

Sådan slipper du med garanti redigér

Nu er det jo ikke sikkert at du gerne vil have det job, vel? Du skulle jo bare skrive 4 ansøgninger om ugen for at få din bistandshjælp. Du havde jo slet ikke regnet med at komme til samtale. Bare rolig. Her er nogle forslag til hvad du kan svare og vi kan berolige dig med at der endnu ikke er nogen, der er kommet igennem alle spørgsmålene.

Hvad ved du om vores virksomhed?
At I mangler folk så meget at I vil gøre næsten alt.
Hvorfor vil du gerne arbejde hos os?
Det troede jeg I ville fortælle mig, men jeg kunne da godt bruge lidt flere penge.
Hvordan kan du bidrage til vores virksomhed?
Jeg var ikke klar over at jeg også skulle bidrage. Er det ikke jer der skal give mig løn?
Har du hørt nogle gode vittigheder for nyligt?
Jeg hørte en i aftes nede på bordellet, men jeg var for fuld til at huske den.
Hvor ser du dig selv om 5 år?
Bahamas, hvis I ikke opdager min stensikre fidus inden.
Er du alkoholiker eller stofmisbruger?
Jeg var ikke klar over at jeg skulle vælge.
Ok, tak for i dag, vi ringer til dig!

Starten på din nye arbejdsplads redigér

Har du fulgt vores guide til punkt og prikke, så skulle du gerne have fået dig et nyt arbejde nu. Hvis ikke, så er du åbenbart et fjols, som er mere uansættelig end en kronisk alkoholiseret spidsmus. Din nye arbejdsplads kan blive dit slaraffenland, hvis du er heldig. Men spørg din arbejdsgiver om der en prøveperiode, inden du begynder at møde fuld op på arbejde og gøre andre dumme ting.


Ekstra bonus tips redigér

Når du har fundet dig et arbejde, du gerne vil have, så bliver nødt til at være nådesløs og brutal i din jagt. Lad gerne din fremtidige chef vide at du vil gøre alt for at få arbejdet. Bagtale de andre ansøger eller læg fælder ud for dem. Gå gerne i seng med kommende boss også selvom det strider imod din seksualitet eller religion. Det vil være det hele værd, tro mig. Det kan i enkelte tilfælde være nødvendig med mord, for at få dit drømmejob. I det tilfælde kender jeg nummeret på en god og effektiv lejemorder. Men hvis politiet spørger, så har du ikke nummeret fra mig.


Se også redigér

Jobsamtale tips - Flere gode råd til jobsamtalen.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.