FANDOM


Eksamenssnyd

Hende her har fat i noget af det rigtige

Som de fleste ved, hører det at gå til eksamen, til blandt livets små vejhuller, ligesom at gå til tandlægen, spise daggammel fiskepaté, eller vågne op i detentionen efter en vild nat, iført hula-skørt og matroshat. Men tøv en kende, og brug et øjeblik på denne informative guide til hvordan du gennemfører enhver eksamen med bravour! Du vil måske ikke ende med at fortryde det. Husk – eksamen er den flittige elevs fest. Men derfor er der ingen der siger at, du ikke også skulle kunne få et lille trut ud af det.

Vejen til succés redigér

10 dage til eksamenredigér

Du er i ret god tid, faktisk i FOR god tid. Den slags kommer der intet godt ud af, det ved alle! Så du kan lige så godt gøre dig selv en tjeneste og sætte et par af dine yndlingsfilm i VHS-maskinen, og nyde resterne af den godnat-øl du efterlod under sengen i går. [1]

6 dage til eksamenredigér

Hmm… du misforstod vist det fra før. Jeg skrev ”et par film”, ikke hele Horton-sagaen, det er lige i overkanten. Nå, men sket er sket, der er stadig masser af tid, og se det fra den lyse side - hvis du trækker emnet ”amerikanske sæbe-operaer”, så er du virkelig godt klædt på [2]. Brug resten af dagen på at rydde de 127 videobånd op, og bær dem tilbage på plads i kasserne op på loftet.

5 dage til eksamenredigér

Det er nu tid til at finde den samling af notater frem, du var så flittig at tage i skoletiden. Skidt med at de fleste er nogen du har købt af din onkel John, for et par guldøl og et blåt øje. Nu skal de bare sorteres og gennemlæses i løbet af de næste 4 dage. Der er rigeligt med tid, bare det planlægges ordentligt.

4 dage til eksamenredigér

Ak ja, hvem kunne have vidst at kære onkel John gik ud af Ribe Katedralskole inden glødelampen var opfundet, og at de fleste af noterne omhandler nogle meget detaljerede private tanker om Ingeborg fra 2. bordrække, som tilsyneladende var særdeles veldrejet, og velsignet med et par ordentlige ”talenter”. Der er ikke andet for end at du må en tur på biblioteket (Naturligvis først efter alle noterne er omhyggeligt gennemlæst!).

3 dage til eksamenredigér

Inden turen går til biblioteket bør du udstyre dig selv med det obligatoriske morgenhår og dårlig ånde, så du passer ind i mængden. Inde på biblioteket, skal du naturligvis se efter ’B’ for Bøger [3]. Men tag dig i agt. I bibliotekets vrimmel af læseheste, bogorme, bibliotekarer, og andre fabeldyr, føler man sig hurtigt udstødt og forvist til børneafdelingen.

2 dage til eksamenredigér

Selvom de 7 bøger med Find Holger du fik med dig hjem, muligvis er det bedste udbytte du nogensinde har høstet, er det ret tvivlsomt, hvor mange point de giver ved den kommende eksamen. Men tiden er der stadig, det er blot et simpelt spørgsmål om at den udnyttes optimalt! Forsøg at finde Holger dine skolebøger frem, og kig lidt i dem. En eller flere af dem, ligger højst sandsynligt placeret under et af benene på sofabordet, for at forhindre det i at vippe.

1 dag til eksamen redigér

Ingen panik - Der er stadig masser af tid! Set i bakspejlet var det nok ikke din til dato bedste idé at rive kapital 5-13 ud af lærebøgerne, bare for at tilpasse tykkelsen til bordbenene. Du må nu ty til næste livline, som er det verdensomspændende brede væv – internettet. Som du sikkert allerede ved, findes der her et væld af artikler og faktasider om selv de mest ligegyldige ting [4]. Men det flotte overblik og de skarpe i iagtagelser finder du kun ét sted, nemlig her på Spademanns Leksikon. Det kunne du jo have sagt dig selv fra starten! Held og lykke, knoldesparker..

Træk et nummer redigér

Inden du formenes adgang til forberedelseslokalet, har terminator eksaminator og censor, i deres rus af lottofeber, allerede forberedt en gætteleg til dig, og spredt 16 post-it-sedler ud på et stort bord, som alle udløser et 1½-times ophold i helvedes forgård. Hvis du er smart og besidder et vis niveau af fingernemhed, kan du på forhånd smugle en ekstra post-it (nr. 17) med ind i dit skjorte-ærme[5], og i en snild håndevending forevise det til de to kloge hoveder, og efterlade dem som to store spørgsmålstegn.

Eksamen

Det er ikke særligt moralsk at stirre på sidemanden, bare fordi han er dværg.

Sandhedens time redigér

Inde i forberedelseslokalet gælder det først og fremmest om at distrahere opsynsmanden ved fx at bugtale en kanariefugl. Eller endnu bedre, at lokke ham helt ud af eksamenslokalet. Det kan eksempelvis opnås ved at overbevise ham om at hans røv ser stor ud i den nederdel, eller ved at fortælle en lille hvid løgn om at du fandt en forladt baby ude på P-pladsen. Hvis der er tale om en opsynskvinde kan du endvidere bilde hende ind, at dametøjsmagasinet 'Margrethe' henne på hjørnet, holder hatteudsalg de 2 næste timer.

Når først han/hun er skaffet af vejen, kan du i ro og mag, gå videre til panik-stadiet, over at du intet ved om det emne du lige har trukket. Tricket er nu at øve dig på at kunne så mange kloge fremmedord og 1800-tals citater som muligt. Så kan det simpelthen ikke gå galt.

Et par sidste gode fifredigér

Husk også at rømme dig inden hvert svar, så det du siger lyder klogt. Skulle det komme dertil at de kloge hoveder modsiger dig, er det blot at hæve stemmen og gentage det du lige sagde, evt. krydret med et bank i bordet. Hvis der er noget der kan imponere, så er det en kraftig manderøst og en stærk viljefasthed!

Sådan! redigér

Tillykke med dit 12-tal du har nu gennemført Spademanns lynguide i at mestre den ultimative prøvelse, inden for skolevæsner.

Må lykken stå dig bi!


Fodvorterredigér

  1. Desuden bør man ikke undervurdere vigtigheden af at være tilstrækkeligt afstresset, op til en eksamen.
  2. Nå ja, det kan da godt være det er bioteknologi du skal op i, men nu er det jo altså mulighederne du bør fokusere på!
  3. Det’ da soleklart!
  4. Lige det du har brug for!
  5. Virker bedst med lange ærmer
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.