FANDOM


Fotograf

På de nyeste kameraer kan billederne rediges under optagelsen, perfekt til live-optagelser

Okay. Du har fået et digitalkamera og du har fået billeder ind på computeren. Og hvad så? Er det mesterværker alle sammen? Nej vel? Der er horisonter der skal rettes op. Røde øjne der skal fjernes. Hudfarve der er mere blå end godt er. Landskaber taget på højkant. Portrætter taget på hovedet. Og så er der selvfølgelig dem, der bare skal slettes så hurtigt som muligt.

Til alt dette bruges et billedbehandlingsprogram.

Redeye

Sikke en nat! Sikke mange hunkaniner! Øv, hvor er jeg træt... Hov, hvem fotograferer her!

Fjern de røde øjneredigér

Fotobutik

Nogle gange kan man slet ikke se at der er blevet redigeret i billedet. Derfor informerer vi dig nu om, at dette billede ER blevet redigeret

Et problem, vi ofte diskuterer nede på bodegaen er: "Hvordan undgår vi røde øjne?" Det bliver livligt diskuteret over nogle bajere og nogle snapse, men selv om diskussionen går højt, bliver øjnene rødere og rødere. Af og til sker det, at vi udmattede af den lange og spidsfindige diskussion står på hovedet ud af døren ved 4-tiden om natten.

Tykke Palle kom dog op med en løsning på vej til detentionen: "Undlad blitzhøps!" sagde han og faldt i søvn.

Eksperter foreslår at man udstyrer alle med solbriller, da dette er den eneste metode der virker på alle, selv på onkel Jørgen, som ellers har permanent røde øjne (der dog matcher fint både næse og kinder).

Photoshop Elements 6redigér

Her er en rigtig fiks funktion, der kigger efter røde øjne i alle de billeder du importerer fra dit hukommelseskort. Kan ikke anbefales, hvis billedet indeholder hvidt tapet med røde prikker. Hvis billedet er meget stort eller lidt sløret, kan du let komme ud for, at kun noget af det røde i øjet bliver sort. Programmet koster små 800 kr. og kaldes i visse kredse (og andre kredse), for n00b versionen af Photoshop.

Photoshop CS6redigér

Du skal have knaster for at få fat i det her program. Til gengæld kan du hurtigt og problemfrit flytte objekter i et billede, sådan så man med det samme kan se at det er photoshoppet og hvor blendningen ligner noget der er løgn.

Photoshop CS5redigér

Nu kan du gro dig selv, et stort og flot overskæg på 5 minutter og få street credit på Facebook.

Photopshop CS4redigér

KØB DET IKKE DIN FORBANDEDE LORT. DER ER JO IKKE NOGET NYT!?

Photoshop CS3redigér

Ps3

Ingen smarte automatiske funktioner her. Næhda, gver du 8.090 bobs for et program af denne kaliber, må du sgu finde ud af det selv. Advarsel: Programmet giver alle røde ører.

Picasaredigér

Da dette program er gratis, er det selvfølgelig let at fjerne røde øjne. Klik på knappen "røde øjne" og se, hvad der sker.

The GIMPredigér

Der er sådan et fikst plugin til det, desværre virker det ikke, men det er åben-sovs, så du har bare selv at fikse det!

MS Paintredigér

Det er da gratis!

Sletning af et dårligt billederedigér

Fik du taget et billede af svigermors bare ..., da hendes kjole røg af ved juletræsfesten? Det skal slettes, før det brænder sig fast på nethinden. Det er selvfølgelig ikke helt let at slette et billede i et billedbehandlingsprogram, men det kan dog lade sig gøre.

Alle programmerredigér

Vælg viskelæder-værktøjet (ja, det er det man sletter med). Vælg en penselstørrelse på 1 pixel. Forstør billedet op til 600%. Slet nu alle pixels en efter en. Det tager cirka 6 timer, hvis du har 10 mio. pixels i dit fede digitalkamera.

Husk at gemme resultatet. Ellers må du starte forfra.


Eksempler redigér

Din søster som model
Så lidt skal der til for at få søster til at være supermodelDenne bruger syntes det var nødvendigt for dig at se den her video: Bruger:kurtadam --kurtadam 10. mar 2008, 20:55 (UTC)


Før og efter
Din søster vil elske dig for hver time du sidder ved skærmenDenne bruger syntes det var nødvendigt for dig at se den her video: Bruger:kurtadam --kurtadam 10. mar 2008, 20:55 (UTC)Ps1

Her er tryllet lidt med diverse værktøjer (i billedebehandlingsprogrammet, fjols).


Ps2

Ikke alle billeder behøver efterredigering, her er alt i orden - lige efter hukommelsen.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.