FANDOM


Har du altid drømt om at skrive en roman, som tusindevis af eksperter vil forsøge at fortolke på deres egen skøre måde? Første råd er.....


Første råd redigér

Lad vær! redigér

Selv tror du du er et skønlitterært vidunder som bare venter på at skyde op over jordoverfladen og sætte blomst og sprede tusinde af duftimpulser rundt i den litterære sfære.
Nu er det jo bare lige det at din opvækst i Ishøj nok ikke egner sig til nøgleromaner som bliver læst over hele kloden - der er det bedre at have siddet i en sovjetisk fangelejr, have boet på en kenyansk kaffefarm, have deltaget i Talibans systematiske voldtægtkvinder eller have stået ved Castro og Che's side da de indtog Havana på Cuba.
Det kan godt være at du blev voldtaget på S-togs-stationen, men du skal være sikker på at det var en gruppevoldtægt udøvet af en sekt med munkelignende kutter, med en kynisk leder som røg grøn Cecil. Hvis stadig at din skrivetrang ikke er blevet blokeret, så....

Lyv! redigér

Du skriver bøger for at gøre andres liv mere spændende. Dine oplevelser hos beslagsrådgiveren i Silvan er du ikke ene om... Men alligevel - alle spademænd ved at en god løgn er en modificeret portion sandhed. Det psykologiske plot skal være genkendeligt og tage udgangspunkt i almindelig menneskelig adfærd med mindre du har på forhånd har dømt din hovedperson til at være schizofren, autist, tvangsneurotiker eller medlem af Kristeligt Folkeparti.

Det er jo ikke forbudt at digte en handling. Løgnen består i at det hele er selvoplevet, sådan at folk synes du er en spændende forfatter.


Næste råd redigér

Liste over ting man skal gøre for at det skal blive en rigtig god roman:

Bestem målgruppen redigér

Det indbefatter både alderen, mentaliteten, kønnet, religionen og andre ting hos modtageren, der gør at modtageren tilhører en bestemt gruppe.

Bestem genren redigér

(drama, romantik, krimi, gyser, fantasy, ecstasy m.m.). Det anbefales dog, at du ikke starter med at bruge ecstasy som genre, da kun dem, der indtager ecstasy, kan få den nødvendige inspiration til at skrive en roman i ecstasy genren).

Bestem navnet på romanen redigér

Det kan man gøre på forskellige måder:

Hvis det er en børnebog, så skal navnet og bogens handling passe godt sammen, fx hvis det handler om en lyserød hest, der går amok, kan bogen hedde "Den lyserøde hest, der gik amok", eller blot "Den lyserøde hest". Navnet må heller ikke indeholde ting, som ikke er egnet for børn, så som noget, der referer til sex, tortur eller andre ting, som ikke egner sig til børnebøger.

Hvis det er en ungdoms- eller voksenbog, er det bedst hvis navnet og bogens handling ikke passer helt sammen. Som fx hvis en bog handler om krig, og et eller andet sted i bogen spiser hovedpersonen en småkage, så vil et godt navn til bogen være "Krigs småkagen" eller "Småkager og krig". Det vil også virke meget godt, hvis bogen skal være med i folkeskolens pensum, og du gerne vil se en masse dansklærere forsøge at fortolke den, på deres egen mærkelige måde.

Skab din hovedperson redigér

En god roman har altid en person som er din læsers guide gennem din hjemmedigtede verden. Find ud af hans:

  • lidenskaber
  • tøjstil
  • aversioner (det er et godt gammelt fremmedord som betyder de ting man hader)
  • seksuelle observans
  • livsstilssegment (Ferrari eller Fjällræv)
  • psykologiske ting og sager (moderbindinger, barndomstraumer, feticher,

og......

  • hvornår har han fået nok....(Også kaldet "The Point Of No Return")

Skriv en handling redigér

Bare brug din fantasi (eller din ecstasy, se dog først på advarslen ovenover).

Tillykke! Nu har du skrevet en..........nej, nej, nej vi er slet ikke færdige endnu.....


Tredie råd redigér

Markedsføring redigér

Som sagt hænger roman og forfatteren uløseligt sammen:


Spændende romaner - kedelig forfatter 


Kedelige romaner - spændende forfatter: 


...så hvis du ikke allerede har fået lavet en piercing i øjet, omvendt dig shintoismen, kronraget dig, blevet medlem af Ny Alliance, fået en ægtransplantation...., så er der helt sikkert nogle venlige marketingshajer på det forlag som allernådigst har antaget din roman, som lige hjælper dig lidt med detaljerne.

Det bedste er hvis du laver én eller skandale: Sexvideo, majestætsfornærmelse, butiksrapseri vodtæver.


Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.