FANDOM


Tegnestift
Ungdomsoprør er en naturlig ting som sker ca. hver 20. år, og er en reaktion på man ikke er helt sikker på om man ikke kan få det samme småborgerlige liv med rækkehus og Webergrill som sine forældre. Reaktionen er et fundamentalt opgør med forældrenes værdier også selvom man stadig væk bor hjemme, så man har råd til at gå på café med vennerne.

Men hvordan gør man? Det er jo for pokker meningen at vi (40+) skal blive bange...rigtig bange. Så nytter det ikke at man sidder bagefter og chiller ud til Rugsted og Kreutzfeldts Greatest Hits.

Denne guide vil forme sig som et velment katalog over teknikker til genbrug, da vi alle har været så kloge ikke at få nogle unger som kan bruge dem mod os.


Generelle problemstillinger redigér

Den demografiske fordelingredigér

Den demografiske fordeling i samfundet er vigtig. De gamle har pengene, de unge har energien og hænderne. Da de gamle som alle vist ved lever alt for længe i dag er de kun interesseret i at du læser til SOSU-assistent eller sygeplejerske.
Derfor er det som ung nok at sige når man har bestået sin ungdomsuddannelse med 12 i snit, at alt hvad du ønsker er at vandre rundt som vagabond og komme med ulækre seksuelt betonede opfordringer i parkerne til pensionister. Du skal nok komme til at tjene penge bare rolig.

Mobiltelefon kontra fælles indoktrineringredigér

Så kommer nogle unge lømler og spørger: Hvad hvis panserne tager vores mobiler fra os? Så kan vi jo ikke snakke?

I gamle dage var den fælles indoktrinering den garanti for at man var nogenlunde sikker på, at der foregik det samme inde i hovedet på folk, når der virkelig skulle rykkes igennem. Det var iøvrigt Hitlers ide.
Mobilen er skide god, da man hurtigt kan rykke folk de rigtige steder hen. Desværre sætter den spor hos teleselskaberne om hvem I har snakket med. Det bliver derfor jeres sags karakter, som bliver afgørende for om I bare kan gøre som I plejer: ringe til folk eller om I er nødt til at danne en subkultur (fremmedord for spejderklub). Subkulturen er god hvis dine mål og dine midler til at opnå dem balancerer på kanten af loven, så det bliver et spørgsmål som skal diskuteres.
For eksempel valgte Greenpeace i starten at bruge ulovlige aktioner til at markedsføre dem selv inden at det blev en stor fed pengemaskine. Det gav omtale og sympatier for forbryderen

Vi mener at det stadig er muligt at skræmme livet af de voksne vha. lovlige aktioner der udstiiler det rådne system de har opbygget og så score den gevinst der ligger i at have en lovlig intern kommunikation. (Vi får penge for at skrive det her).


Hvilken sag skal jeg vælge? redigér

Lige nu vil de etablerede magtinstanser gerne have at de unge har medfølelse med klimaet. Det er jo en gammel traver. Selv gik alle mosefundene her og havde utrolig ondt af regnskovens udryddelse pga. det store papirforbrug. Og hvordan går det med regnskoven? Er den væk eller hvad? Samtidig er det muligt for storkapitalen at hugge din SU ved at fremstille klimarigtige rygsække i hør og uden at vide er du bare så totalt mainstream uden at du selv har opdaget det.

De rigtige sager kommer ikke ovenfra og ned - men nedefra og op....og man kan sagtens genbruge gamle travere fra 1970'erne.

Eksemplerredigér

  • Krav om ugentlig lærerfri dag, hvor klassen diskuterer sig frem til konklusionen på nogle samfundsrelevante problemstillinger for selv at lære de demokratiske spilleregler (pyyy-ha).
  • Krav om at biler altid skal have en ung med på forsædet om morgenen.
  • Krav om fællesbadning for at undgå den fysiske fremmedgørelse.
  • Krav
  • Krav

Løsning af konkrete problemer redigér

Hvordan får du din lærer fyret?redigér

En af de meget progressive bøger fra '69 var "Den lille røde for skoleelever", som kom med konkrete løsninger på problemer. Et af de gode råd er blevet stående:

Din lærer er en frastødende og magtliderlig autoritær skiderik. Derfor skal han/hun bortelimineres. Selvom læreren er ansat til at tage sig af børn også i den kønsmodne alder, er han/hun stadig et seksuelt væsen (stangliderlig). Hvis læreren bliver taget i at gå i seng med dig eller én af dine medelever er det direkte fyringsgrund - også selvom du er over den seksuelle lavalder.
Her kan moderne teknologi virkelig skabe et hurtigt og mærkbart resultat. Skjulte kameraer fra alle vinkler. Bagefter sørger man for at blænde den opofrende elev på sekvenserne og klipper videoen på en måde så det ser ud som om læreren lokkede med bedre karakterer.
Derefter ud på et offentligt videodeling-site med videoerne. Youtube kan godt være lidt kritiske hvis det er saftigt nok, det som er på billederne. Derefter sender du mails til skoleinspektøren, formand for skolebestyrelsen, kollegaer, formand for menighedsrådet og i virkelige hadske hævntogter tager du også lige Lokalavisen. Hvis billederne er blevet rigtige gode kan din regionale TV-station også være en mulighed. Så kan han/hun helt sikkert også begynde at lede efter en ny profession...Hvordan man forfører en lærer må I s'gu selv finde ud af...

Hvordan demonstrerer du hvis kun fem af dine venner gider at være medredigér

Forskellen fra 1960'erne til i dag er den bedre interaktion, der findes mellem dig og medierne. Derfor kan du sagtens få et budskab ud bare du sørger for at lave gode billeder til pressen.

Eksemplerredigér

  • Du lænker dig nøgen til en højhusantenne og hænger ud over kanten i fem dage med et skilt hvor der står "Smøger til 14-årige"
  • Du lader dig (hjemme)pierce over hele kroppen for hver iraker, der bliver udvist.
  • Du melder dig til Big Brother og skrider fra huset. I dag er Christian Brøns berømt endnu otte år efter.(Det var skide gode billeder)
  • Du finder attrapper af fem puddelhunde og borer et skilt igennem dem med dit budskab og placerer dem på Vedbæks villaveje.

Så noget med at stoppe trafikken eller kaste med tomater eller slås med politiet giver slet ikke samme effekt, fordi at budskabet forsvinder og sympatien med de stakkels underbetalte betjente er lige så let at kommunikere ud.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.