FANDOM


Gå til hovedside | Forrige | Næste Spademanns Guide til valg af den rigtige julemusik

Julen har som bekendt engleklang, men det er dog yderst forskelligt hvilken engel folk ønsker at høre bræge. Nogle foretrækker engle som Sissel Kyrkjebø og Ivan Rebroff, medens andre foretrækker Hans. For at du ikke skal komme til at brænde nallerne og sætte pladen på der jager dit hjertes udkårne på porten, eller får svigermor til at skifte permanent bopæl til din hjørnesofa, bringer vi her en let og overskuelig guide gennem julemusikjunglen.


Julebrugsen
Vi lægger ud med Spademanns egen favoritplade, nemlig "Julebal i Nisseland" fra Brugsen. Ikke noget med Dagli' eller Super her, næææh, det er den rene og skære gode gamle Brugsforening, der oser af jul (og spildolie fra en efterhånden totaludtjent køledisk). Pladen indeholder sjældne coverversioner af kendte julesange, sunget af tidens (og det er altså 1978 vi snakker om, venner. - Ikke noget af dét dér nymodens bras som 1997 eller 2009!) hotteste navne, heriblandt vores allesammens Daimi.

Pladen kan høres af alle og anbefales til hele familien og lyst kød. Den fungerer også fint til grillet and og småbørn.

Juleslade
Er man til det lidt mere rå retro er der ingen vej udenom Slades Christmas Party Album "Crackers".

Albummet, der fåes på kasettebånd i førende genbrugsforretninger (dog ikke hos Indre Mission og Blå kors) indeholder superbe hits som "Merry X-mas everybody" og... ...fuck nu gik det sgu i båndsalat! - Nå skidt, så er der mere pynt til træet!

Er man i stedet til rå metro anbefaler vi at man kigger forbi Assistenskirkegården!

Juleimportøren1
Er svigermor sur og nægter at give dig den nye iPhone du har gået og ønsket dig hele året, er der kun én ting at gøre: På med Importørens Juleplade! Importøren har her importeret de bedste stemmer fra Kirsten Hermansen og forhenværende Poul Bundgaard og mixet dem på denne sublime plade, der burde smøre enhver svigermor.
Juleimportøren2
Har du i stedet ønsket dig en ferie for 2 til Caribien sammen med stuepigen skal der skrappere midler i brug. Her anbefales "Importørens Juleplade nr. 2", hvor forhenværende Hannah Bjarnhof synger for, medens der sættes trumf på med vor allesammens Hans Kurt og hans sagelige smørtenor. Dét skal nok få tåren frem i selv den mest hårdhjertede svigermors øjne, og gaveposen op på vid gab.
Juleimportøren3
Det kunne naturligvis også være at du havde ønsket dig en Porsche 911 til at lufte alle dine elskerinder i, men det findes der også råd for, thi på "Importørens Juleplade nr. 3" er ingen ringere end Henning Moritzen importeret ind for at oplæse festtalen Juleevangeliet. Og man kan frit vælge mellem den gule og den grønne version. Og skulle det ikke være nok popper Det Kongelige Kapel også op og gir et par numre til bedste. Både Porsche og evt. lidt lommepenge til elskerinderne skulle nu være i hus fra svigermor.
Julegnags
Skulle Importørens tre juleplader mod al forventing ikke have den ønskede effekt, og svigermor således stadigvæk er pissesur og tøsefornærmet kan man ligesågodt sætte Gnags på med skrub-af sangen om de to mus, der falder ned i en spand mælk og kommer til at gå så grueligt meget igennem.

Så ka' hun sgu ligesom lære det!!

Julesmølfer
Naturligvis skal der også være noget til børnene. Her kan i godt glemme alt om "Åh, Juleabe" og "Creamy blev kørt over af et rensdyr", idet der kun findes ét album, der kan underholde ungerne og tænde julelysene i deres øjne, og det er naturligvis Smølferne og Johnny Reimar med "Jul i Smølfeland".

Albummet, der kan fåes på MC hos Ejnar, er et cool julealbum, hvor man virkelig har kælet for detaljerne. Således er Johnny Reimars fistelstemme blevet samplet ned, så han for en gangs skyld synger i et normalt toneleje.

Som et kuriosum kan nævnes at albummet var det sidste, der blev udgivet inden Reimarrepublikken i Tyskland blev opløst i 1933.

Julesissel
Da du som kærnelæser af Spademanns Julemagasin dog sandsynligvis hverken har kone, svigermor eller børn foreslår vi i stedet at du tilbringer aftenen i selskab med ingen ringere end Sissel Kyrkjebø.

Værende både pige og fra Norge ser hun evigt godt ud, og så er det efterhånden ved at være 5 år siden hun blev skilt fra Eddie Skoller, hvorfor hun efterhånden må være godt trængende. - Og at hun i det hele taget giftede sig med Eddie betyder jo at du, uanset udseende, skulle have rimeligt gode chancer dér. Det er altså bare om at få fat i oplysningen i Bergen og bede om hendes nummer. Du kan eventuelt også købe én af hendes plader, hvor du får flere numre at vælge imellem; nogle endda ret intime!

Juleivan
Naturligvis har vi også en stadigt stigende skare af kvindelige læsere, og disse skal heller ikke snydes, så vi bringer her et af de største mandfolk vi kender, nemlig vore alle sammens Ivan Rebroff, der både har hår på brystet og - såvidt vides - alle mulige andre såvel tænkelige som utænkelige steder!

Ivan kan både synge sammen med Regensburgs katedralkor, passe børn og bygge udestue i Murmansk - naturligvis på én gang. Han er manden du søger, manden med bamsehuen og fremfor alt: Manden med stemmen! - Enjoy!

Pladen kan også bruges af gifte mænd til at varme lidt op under konen. Dog anbefales det kun at afspille én side af gangen, da man ellers risikerer at hun kommer for hurtigt!

JuleDAD
Og efter al den musik er det vist ved at være på tide at sætte sig ind foran fjerneren og nyde Disneylands juleshow.... ...oh Daddy I love you anyway...
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.