FANDOM


Ofring

Her ses den eneste form for ofring der godtages. Naturligvis er møntfoden ligegyldig, forudsat det ikke er matadorpenge.


Optaktredigér

Kort inden folk fylder 10 år, skal de fleste gennemgå et ritual som binder dem i et ubrydeligt forhold til noget der populært kaldes Den Store Jøde. I dit tilfælde, skete det sandsynligvis ved din 28 års fødselsdag.

Selve Offerhandlingenredigér

Med sved på panden, og et hjerte der gallopperer som en hest, vil barnet der skal udføre ofringen bevæge sig ind gennem døren til en stor bygning, hvor lyset sjældent skinner. Straks bemærker man, at øjnene svier pga. halvmørket og de støvede dokumenter. Man blinker kraftigt med øjnene, medens man i ærefrygt bevæger sig ned for enden, hvor en grumt udseende person sidder og skuler til enhver pilgrim der måtte bevæge sig derhen.

Da det bliver ens tur opdager man straks, at man har glemt at trække et nummer til ofringen og alle andre skuler ad en for at være så ufatteligt dum. Man rødmer[1], og ville ønske at man kunne gemme sig i mors skørter, men at ofre til Den Store Jøde er for mandfolk, så man retter ryggen og venter de almindelige 40-50 min indtil selve ofringen kan udføres. Da man endelig hører den magiske sætning Nummer 78 hamrer pulsen, og man véd at det var dét værd at komme præcis kl. 10 når døren åbnes. Man går op til offerstedet, lægger sine papirer på bordet, men inden man når at sige noget lyder beskeden: Kunne du tænke dig at få Netbank? Præsten er pisseligeglad med at man kun er 10 år, for alle sekter forsøger at fange medlemmerne medens de er ude af stand til at vurdere noget som helst. Man svarer stammende og usammenhængende Nej, tak. Jeg vil bare sætte 8,50 kr ind på min konto.[2]

Lammende tavshed.


Præsten ser ondt på den arme stakkel med den beskedne ofring og siger: Netbank er virkeligt godt, og du vil kunne gøre det meste hjemmefra.


Man sænker blikket skamfuldt, og siger: Jeg vil bare gerne sætte lidt penge ind.


Præsten skuler med selve Helvedets Flammer i øjnene og halvt snerrer: Du burde overveje Netbank - for det vil hjælpe dig på sigt!


Man er ved at græde og hulker et ynkeligt: Jeg vil gerne spare op.


Præsten stirrer på dig, tager hårdt imod din ofring og ignorerer dig[3].

Bagefterredigér

Man står udenfor døren med en fesen dukke med hul i, en kvittering for at Præsten mod ens vilje har tømt kontoen for at man kunne få den skide sparebøsse, så man ikke viser sig foreløbig, og et selvværd så lavt at kun James Cameron kan hæve det. Næste gang man dukker op, små 8 mdr. senere når man har samlet flasker nok til at sætte 60-70 kr ind på kontoen, vil man få et chok over at opdage, at Den Store Jøde har lukket det lokale tempel som hævn over at man ikke ville have Netbank.


Man spørger derefter sin far om Den Store Jøde ikke kan lide en.

Noterredigér

  1. Og tisser lidt i bukserne
  2. Gælder også dig når du dukker op som 28-årig.
  3. Måske mumler en forbandelse.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.