FANDOM


Byskilt

SORØ


"Orø? Ligger det ikke ved Holbæk?"

~ Forvirret tysk turist om danske endelser


Sorø er ifølge den finske wikipedia en forkortelse af Sold. Her i Danmark ved vi dog, at Sorø er en af de få danske øer man rent faktisk kan komme tørskoet til, uden at krydse nogle former for vand. Dette har fået mange kryds-og-tværs løsere til, at flå deres kryds-og-tværs-blad i stykker og hoppe ud af vinduet. Det er nemlig umuligt at få løsenordet til at passe, med mindre man skriver "mors", der jo slet ikke er en ø, men derimod ejefald af mor, og det giver jo slet ingen mening!

Fakta om Sorø
Byvåben Sorø Vandtårn
Grundlagt I istiden
Kommunesæde En hjørnesofa
Areal Aflangt
Indbyggere 7.000 og 5 milliarder fisk
Beliggenhed Syd for Holbæk, men nord for Maribo
Hæder Sorø Roklub har vundet 2 danske bronzemedaljer gennem tiderne

Sorø er - tro det eller ej - Region Sjællands største regionshovedby. Byen ligger rent geografisk ved motorvej E20, som forbinder Ringsted og København med Slagelse og resten af Udkantsdanmark. Derfor var Sorø også ganske vigtig i den kolde krig, hvor vandaler saboterede motorvejsnetværket[1]. Lidt nord for byen ligger en lille sten, og lidt syd for byen ligger absolut ingenting[2].

Opdagelsenredigér

Øen blev opdaget af Asger Jelsby tilbage i 1142, da han manglede et skalkeskjul til sine floriner. Han leasede øen ud til Mr. Benedict, der dog hurtigt fik den kørt i sænk, hvorefter en klyngecomputer, også kendt som et cluster ved navn "Cisternen" overtog øen og styrede den med hård hånd.

Computerens opvækst og faldredigér

Computeren voksede sig stor og stærk, og var faktisk en overgang nordens største, men i 1536 blev den ved et uheld formateret og kong Frederik 2. udnyttede i stedet den tomme skal til en kostskole, hvor unge kordrenge kunne lære at feje foran egen dør, og på kugleramme foretage de nytteløse udregninger, som computeren tidligere havde foretaget. Knægtene gad dog ikke lave manuelt arbejde, så selvom der blev mulighed for at tjene en klatskilling da jernbanen kom til byen, valgte de i stedet at blive evighedsstudenter og måske i ny og næ tage et smut til Staden på sviretur.

Da byen således ikke havde nogen forurenende industri valgte man både i amternes og regionernes tid, at lægge administrationscentrummet her, så de fine hvide papirere ikke blev grissede.

Næringslivredigér

Byen indeholder blandt andet en købmandsforretning fra 1880, så her skal man være særlig opmærksom på den 2-cifrede datomærkning af varene, der betyder at remouladen reelt set både kan være udløbet i 18- og 1990'erne.

Bouncywikilogo
Humor-encyklopædien Wikipedia har iøvrigt en fremragende artikel om en nedlagt dansk jernbanestation, på den gamle Sorø-Vedde-bane.

Andre spændende ting for soranereredigér

Sorø

Sorø er i øvrigt det eneste sted i Danmark hvor man kan se nisser. Derfor er der en årlig fotokomsammen med fotografering til nisseregistret.

Soranske fodnoterredigér

  1. Ingen ved dog hvorfor.
  2. Medmindre du er så småt begavet, at du interesserer dig for rollespil.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.