Hvis du har set billeder fra rumfartsagenturerne af Merkurs passage foran Solen, har du måske set Merkur som en liden prik foran solskiven, og du har måske i dit stille sind undret dig over, hvor stor mon Solen egentligt ser ud fra Merkur (forudsat vi kunne opholde os dér, uden at blive frosset eller stegt), og din minuskule hjerne har hurtigt givet op over for dette astronomiske problem. Nuvel, Merkur befinder sig lidt under halvdelen af Jordens afstand fra Solen, så solskiven må nødvendigvis syne lidt over dobbelt så stor på Merkur, som den ville herfra

Solsystemet er det system af planeter, som vi kender bedst, da det blandt andet omfatter Jorden. Desuden er der ikke at forglemme Solen. Desværre for os ligger solsystemet i den ufede del af universet ifølge Douglas Adams, så lidt markedsføring er nødvendig, hvis vi vil have gæster.

Det er muligt at foretage rejser fra Jorden til de andre planeter, dog er det vigtigt at huske en stor madpakke, da der er ret langt mellem restauranterne. Dog findes der en udmærket pølsevognmånen, hvis man lige skal have stillet den værste sult.

Planeter[redigér | redigér wikikode]

Snapshot af Pluto, taget på vej hjem igen

Det diskuteres stadig hvor mange planeter, der er i solsystemet, men her er nogle af de mere sikre:

Orbitale noter[redigér | redigér wikikode]

<references>

 1. 68 millioner kilometer fra Solen
 2. 109 millioner kilometer fra Solen
 3. 150 millioner kilometer fra Solen
 4. 231 millioner kilometer fra Solen
 5. og igen masser af millioner kilometer fra Solen
 6. masser af kilometer fra sin planet
 7. græsk type
 8. også masser af millioner kilometer fra Solen
 9. det samme her
 10. og her
 11. bortset fra dét, så bevæger Pluto sig i en sindssyg, elliptisk bane
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.