Spademanns Leksikon

Socialisme er en politisk ideologi, og går ud på, at alle mennesker skal betale så meget i skat, at de ikke gider at gå på arbejde og i stedet for bruger deres tid på at være sociale. Socialisme er også grunden til at rige og kloge mennesker, græder sig selv i søvn hver aften.


"Det største problem med socialisme er, at man før eller siden løber tør for andre folks penge"

~ Margaret Thatcher


Oprindelse[]

Begrebet socialisme blev oprindeligt opfundet af Karl Marx, en berygtet landevejsrøver. Han var meget glad for selskabslege og andre sociale aktiviteter, og svor derfor at hvis han nogensinde kom til magten, skulle disse være udbredt i hele kongeriget. I det herrens år 1832 besteg han (ganske bogstaveligt) den danske trone, hvilke resulterede i bortvisning fra landet. Året efter, kom han endelig til magten i Sovjetunionen og indførte socialismen som vi kender den idag.

Ideologien[]

Socialisters ønske, er en verden hvor al folks tid bliver brugt på at sidde i rundkreds og synge "Når jeg ser et rødt flag smælde", eller på at lave fjollede dyr af kastanjer og tændstikker. Dette bliver gjort ved at staten indfører en skat på 99,9% af folks indkomst, hvilket er skyld i at de ikke gider arbejde, men i stedet bliver sociale. Til gengæld uddeler staten jævnligt kulørte festhatte til pøbelen.

Den pæneste hat går til den der har taget flest kastanjer fra de andre.

I tidligere tider talte socialistiske ledere hovedsagelig om arbejderklassen og arbejderne, men den slags pjat er selvfølgelig slut nu, hvor de svage er i overtal og kan afgøre et folketingsvalg udenom socialisterne, hvis deres børn ikke får en tre retters menu og gratis fodmassage inden det lange frikvarter. Se evt. humanisme for yderligere oplysninger, hvis linket på et tidspunkt skulle skifte fra rødt til grønt blåt.

Se også[]