FANDOMSneslange

Den Østrigske sneslange (Viper Frostisius Austrigensia). En mellemeuropæisk underart af python-familien, som fortrinsvis lever over trægrænsen i bjergrige egne. Slangen er kendetegnende ved sin snehvide farve og sine blå øjne, samt ved at have en særlig forkærlighed for den type skivoks, moderne ski smøres med.

Dette har medført, at adskillige skisportsentusiaster har haft uforberedte sammenstød med denne aggressive slange. Sneslangen angriber ofte skiløberens ski uden varsel, hvilket kan medføre alvorlige styrt. Der er endog kendskab til styrt med fatale følger.

Sneslangen er dog ikke kun et østrigsk fænomen, men kendes fra hele det alpine område, jo længere østpå man træffer dette reptil, jo mere rød bliver dets øjne, og man mener at slangen oprindelig stammer fra de Transsylvanske alper, hvor slangens øjenfarve er dybrød, og at den globale opvarmning er årag til netop denne slangetypes vandring mod vest. For at kunne overleve i de ekstreme kuldegrader, der findes over trægrænsen i bjergrige egne, har dette normalt koldblodede reptil udviklet en særlig antifrost-vædske i dets blod, som gør at den kan overleve, selv særdeles lave frostgrader.

Om sommeren skifter slangen ham, som de fleste andre reptiler, og går fra hvid til græsgrøn med hvid/gule pletter, der til forveksling ligner alpeblomsten Edelweiss (Leontopodium alpinum), hvilket gør, at slangen let kan skjule sig i de højtliggende græsarealer.

Flere typer slanger er inden for de seneste år søgt nærmere på mennesket, og de store vidder, de finder blandt menneskeskabte værker. En særlig underart menes fundet på sydtyske flyvepladser. Denne slangeart, er angiveligt sort med gule striber, og bliver af forskerne betegnet som en "Ramp-snake", indtil et eksemplar fanges, og den kan artsbestemmes.

Der er inden for de seneste år, udviklet en særlig spray (Snow snake Repellant), som man påfører sine ski. Dette skulle afholde sneslangen fra at angribe skiløbere.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.