Spademanns Leksikon
Bouncywikilogo.gif
Humor-encyklopædien Wikipedia har en parodi-artikel om Slips.

Slipset er et stykke tøj der en videreudvikling af en galge.

Historie[]

Alternativ brug af slips.

Her har Knud netop bestået slipseprøven.

Slips uden jakke.

Slipset blev opfundet da dødstraffen ved hængning blev forbudt over store dele af verden. Størstedelen af de bødler der normalt skulle stå for hængningen var nu blevet arbejdsløse. Og som om det ikke var nok havde de tusindvis af ubrugelige galger i overskud.

I deres desperation begyndte bøddelerne at sælge af disse galger. I starten var deres eneste kunder selvmordskandidater. Og på grund af at de ikke skulle bruge mere end en galge og næppe kom igen gik slag meget dårligt.

Da det så allermest skidt ud fik en bøddel den ide at farve sine galger med akryl og sælge dem som moderigtigt tøj. De farvede galger blev hurtigt populære hos de velhavnene og bødlen tjente mange penge.

Efter en smule forfinelse og et par konceptændringer blev bødlens opfindelse til det vi i dag kender som slipset.

Formål[]

Slipset har flere formål:

  • Signalere personlighed
  • Dække over revnen i en for lille skjorte
  • Et sted at placere slipsenålen
  • Som erstatning for manglende serviet
  • Kan bruges som et alternativt reb

Men derudover har slipset ikke noget formål. Hvis der var et eller andet sprog gemt i dem kunne man måske tale om formål, men da det som regel er konen som køber og vælger dagens slips er denne mulighed også forduftet.

Slipseknuder[]

At binde et slips korrekt er ikke ligetil. Normalt tager uddannelsen omkring 7 år, hvis det skal gøres helt perfekt.

Der findes flere forskellige slags slipseknuder: En halv og en hel Nelson, tyskerknude, brændeknuden, Knud-knude og den oftest brugte: kællingeknuden. Hvis det at binde slipset giver problemer, vil det oftest skyldes, at slipset er defekt.

Sådan noget regulært pjat. Ham Mads Blærerøv må have forgiftet folks hjerner eller hvad det nu hedder det de har nord for næsen. Her kommer den dejligt simple udgave.

  1. Først binder man en regulær knude i den tykke ende af slipset.
  2. Så tager man den korte tamp og putter gennem knuden
  3. Så stikker man hovedet gennem den løkke som gerne skulle komme ud af det.

Berømte Slipsebærere[]

På trods af slipsets gode salg har det arvet galgens dårlige ry og ses som et symbol på død. Det er derfor at kun de mest onde, kolde og kyniske mennesker går med et. Her er et udvalg af de mest berømte: