FANDOM


Så skal der holdes jubilæum. Den 23. James Bond film er nu i biffen. Igen med Danjel i hovedrollen som bumsen med lidt skægstubbe og periodisk alkoholisme. 0050 år med Bånd og en hyldest til de oprindelige dyder; dræb og bliv dræbt.

Allerede i startscenen bliver der kørt biler i smadder, siden motorcykler, så går turen fra Istanbul og forbi "Bazar Vest"[1], tilbage til Istanbul, op på et kombineret godstog med en gravko og hen over nogle VW bobler, gennem en tunnel og... og... og...

Bum!

- Moneypenny bliver ringet op af sin mor, og får besked på at ramme skurken. Bond dør! Og så starter musikken.

Handlingen redigér

Efter en blindtarmsoperation i Istanbul er gået grueligt galt, kan ingen finde James Bond. Den går jo ikke i en James Bond film. Så heldigvis bliver han fundet igen. Og så bliver der skudt og alt det sædvanlige. Hor, mord og druk, ja, man mindes sin barndoms mørke nætter uden sengen, når far kom sent hjem.

Starten kortredigér

En ondsindet skurk har stjålet en harddisk fra M[2], og den indeholder identiteterne på alle hemmelige agenter, der har infiltreret alle terror-organisationer i hele verden! Sådan bare uden videre! Det er sgu' da også lidt dumt at have sådan noget liggende og flyde, specielt når Danjel har planer om at dø og trække sig tilbage på en bar, lige efter harddiskens forsvindingsnummer.

Som sagt, så nakker pigen Danjel. På den ikke så gode måde, som i "knalder". Næh; hun skyder ham med en Armalite AR-15 assault[3] lige i plørehullet. Bond ryger i vandet, gennem et vandfald, forbi Adele, som ikke rigtig bemærker noget, fordi hun står og synger titelsangen, og så svømmer han til en strand i Indien. Forbandede kloaksystem!

Hvad sker der så?redigér

Joh! Skurken som har stjålet harddisken er ond![4] Straks efter hacker han disken og finder kodeordet til facebook-siden "Alle hemmelige agenter i hele verden". Som om at det ikke er nok, så hacker han også vandlåsen i M's toilet, og ved den efterfølgende eksplosion bliver 8 stk. MI6 folk smurt ind i chokoladeovertræk, og en større del af London bliver smurt ind i en klæbrig brun masse.

M undslipper dette morads, men da Bond er i gang med at drikke Whisky af en skorpion[5], så sælger hun i stedet hans lejlighed og opmagasinerer hans ting i en affaldscontainer i Herlev. (Bare for det tilfælde at han skulle være gen- genopstået). Nå, men Bond vender tilbage og opdager at MI6 står i lort til halsen efter den ubehagelige oplevelse med M's toilet. Så bliver han da lige psykologtestet og det går som det plejer, manden er komplet psykopat på et dansegulv. Måske fordi en af skurkene har skudt ham med uran-projektiler. Det gør ham da lettere at finde i mørket

30px-Cquote1 svg Fransk hot-dog? 30px-Cquote2 svg
Psykologen om den avancerede test, der skal vise om Bond er klar
30px-Cquote1 svg Homo-erotiske fantasier. Med sennep og ketchup. 30px-Cquote2 svg
Bond om at dumpe testen


Bond tager til Kina og finder et casino, hvor der er fritgående komodo-varaner. De spiser en småskurk inden Bond sejler ud på en øde ø, hvor han møder skurken.

Sagde du skurken?redigér

Skyfall-skurk

Det er ham her, der er skurken. Han slugte en cyankalium-kapsel, men de ætsede ham bare en hel del...

Jeps! Og sikken en! Ham her er nemlig en tidligere agent, der har så meget forstand på computere, at han kan hacke hvad-som-helst![6] Desuden har han en moderbinding til M, som han hader, fordi han ikke måtte sove længe om morgenen. Efter en kort flirt med Bond, vælger han at skyde sin kæreste i krydderen. Derefter skyder Bond næsten alle i hele verden og fører skurken i sikkerhed i Londons kloakker. Eller det...

Ham her - han er bare OND!. Desuden har han adgangskoden til alle døre og kloakdæksler i London, så efter at have trukket sit kranium ud gennem næsen foran M, så nakker han alle og stikker af. Derefter tager han afsted for at myrde M, men undervejs smider han lige et metro-tog i hovedet på Danjel. [7]

Herefter tager han afsted sammen med en flok håndlangere, for nu skal M myrdes! Den kælling søde gamle dame, der engang har udleveret ham til kineserne, som gjorde upassende brug af en termoflaske på/i ham i 5 måneder, hvorefter han prøver at spise sin hule tand med cyankalium. Da det hele bare bliver lidt for meget, så prøver han at gøre selvmord - for M's skyld. Det lykkedes så ikke helt, men det gør ham da en del mere ulækker at se på.[8]

På dette tidspunkt tager han så hen og skyder løs på M, lige imens hun er i gang med at blive fyret for ikke at have nogen fjender længere. Danjel kommer til undsætning, og sammen med en laps i et strivret jakkesæt, får de skudt alle... Næh vent!? Der er sgu' da en tilbage? Hvordan pokker gik det nu til?

Er det ikke nok snart nok med alt det kloakroderi?redigér

Jo da! Nu går turen nemlig til Skotland i en gammel øse af en Aston Martin DB5 med nummerpladen "BMT 216A". Den holdt nemlig i en garage og ventede på at der skulle være et eneste anstændigt menneske tilbage i verden, der kan finde vej uden Google Maps.
Men på trods af det åbentlyse fravær af moderne bekvemmeligheder, såsom GPS og airbags, så lykkedes det alligevel for Bond og M at finde Bonds forældres dødssted og at indrette det til en dødsfælde ved hjælp af to legoklodser, en halv tuborg, en oversavet elastik og en rød slikkepind.

Få minutter senere ankommer en større flok af skurkens lakajer. De får en omgang med den oversavede[9]. Sandelig om skurken ikke også kommer - i en helikopter, uden at købe CO2-kvoter, det miljøsvin. Så skyder de Bonds familiehjem i smadder, men ikke mere end at Bond får sluset M ud gennem et kloakrør, som fører op til hans forældres grav, fordi de er døde. Så sprænger Danjel hele lortet i luften, så far og mor spredes over det hele, lader helikopteren styrte ned i huset og ryger gennem en frossen sø... og drukner.

Så sad vi der og kedede os.

Hey? Hvad så med M?redigér

Nå jo! Hun er da inde i kapellet sammen med en skotte. Da de skal til at se sig om efter et sted hvor de kan skjule deres tændte lommelygte[10], så kommer skurken da bare lige forbi og beder M om at skyde sig selv, så han kan spare på sin egen ammunition[11]. Det er hun ikke meget for, så Bond tyrer en kniv i rykken på ham. "Aaargh", siger han.

Så dør han... Altså skurken.

Så dør hun... Altså M - der har fået lidt for mange granatfragmenter i sit gamle korpus.

Så arver Bond en grim porcelænskøter og en sekretær. Hun er så sjovt nok hende, som dræbte ham i starten, og hun hedder "Eve Moneypenny". Så går han ind på kontoret, hvor lapsen med det stribede jakkesæt nu er blevet forfremmet fra L til M, og har indført mus og medarbejderbetalt bredbånd.

Musikken redigér

Allerede et par dage før premieren blev der lagt vægt på at Skyfall ikke benytter sig af produktplacering. Du forlader bare biografen med en sær lyst til Omega-ure og Heineken. Musikken er desuden skrevet og fremført af en yndig ung dame, der går under navnet "Adele". Hun var den helt ideelle sangerinde til sådan en kloakfilm, hun har nemlig lavet "rolling in the deep".

30px-Cquote1 svg Adele ka' det hele! 30px-Cquote2 svg
John Barry


30px-Cquote1 svg Og Ole Balle ka' det halve! 30px-Cquote2 svg
Adele

Gimmicks redigér

Ikke en skid!

Seriøst: Der er en radio og en pistol. Pistolen har så en sensor, der gør at kun Danjel kan passe den. Det koster så en fyr livet, da han bliver spist af en varan, men det er da et godt bytte.

Desuden er Q en ung knøs med grimt hår.

Andre overflødige tingredigér

 1. Det er så i Aarhus - men den ligner sig selv!
 2. Altså M! - som i Mor!
 3. Eller en M/96 - hvis man ellers kan bruge numre som synonymer.
 4. Med "ond" ønsker Spademanns ikke at forulempe rockere og bandemedlemmer, der skyder knoppen af hinanden. Blive endelig ved med det, lad jer ikke forstyrre.
 5. Ja - det lyder sært! Men det er faktisk hvad han laver.
 6. Da lige bortset fra Spademanns Leksikon. Her er vi sikre!
 7. Denne scene gjorde et usædvanligt stærkt indtryk på københavnerpublikummet, der ellers er vant til lidt af hvert fra metroselskabets side.
 8. Det er ikke nogen god ide at forsøge selvmord ved hjælp af afføringsmidler. Der skal males og tapeseres bagefter, men så har man selvfølgelig dét at leve for.
 9. Jagtgevær! "Det oversavede jagtgevær" - Hvis du er gammel nok, har det mere end én betydning,
 10. Hvis skurken ser den, kan han jo nok gætte hvor de er.
 11. De er jo ikke i Skotland for ingen ting.
Mums Denne artikel er blot et enkelt stykke af den vidunderlige helhed der kaldes Portal:James Bond, som er blevet fremstillet med den største omhu og medfølelse af kompetente hænder. Værs'go at læs!
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.