FANDOM


Trisambig poseidon-white Du ledte i virkeligheden efter Albani - du ved det bare ikke endnu

Skt. Albani

200px-StAlban

(Fødsels- & Dødsdato diskuteret)

Romersk soldat stationeret i England, og en af de første der tog udklædning op som en fritidssyssel. De første mange år af hans liv var han bare en ganske almindelig romersk soldat, med sund imperialistisk tankegang. Men en dag blev han opsøgt af en præst der skulle henrettes fordi han ikke troede på Jupiter, og Albani fik en fiks ide. Han ville prøve det der med at være kristen præst, for det havde han hørt var noget så fedt.

Så han overtalte den mistroiske præst til at bytte tøj, og tog derefter ud for at lege kristen præst. Problemet var, at den lalleglade Albanus ikke havde indset situationens alvor, og han blev arresteret og henrettet. I mange år var præsten han reddede også en super-populær helgen, indtil man fandt ud af at man egentlig ikke kendte hans navn.

Nogle hundrede år senere hentede Skt. Knud (før han blev Skt. Knud) nogle af hans knogler hjem til Danmark, hvor de blev skrinlagt i den samme kirke i Odense hvor han selv blev myrdet i 1086. Idag mener mange at han bør være Englands skytshelgen i stedet for Skt. Georg


Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.