FANDOM


"Der lød et skrig. Et piratskib viste sig i horisonten"

~ Nuser om at skrive romaner


Skrig

For at et skrig skal kunne høres, må der nødvendigvis være luft, eller et andet medium, som lyden kan forplante sig igennem, til stede, hvis et skrig skal kunne høres. I det tomme rum kan ingen høre dig skrige

Et skrig er som regel et råb om hjælp, selv om det også kan skyldes forskrækkelse eller begejstring. Hos børn under fem år er skrig en selvstændig kommunikationsform, som bl.a. bruges, når forældrene ikke vil makke ret. Skrig er desuden meget brugt i gyserfilm, da de fleste reagerer emotionelt på skrig, hvilket giver et øjeblikkeligt payoffunderholdningskontoen. Også dyr kan skrige, ikke mindst måger og delfiner. Sidstnævnte gør det dog heldigvis i et højfrekvent område, som vi mennesker ikke kan høre det meste af. Det samme med flagermus- og sommerfugleskrig.


"Gennem sine halvt tillukkede øjne kunne han se sygeplejerskerne og kirurgen forberede sig på operationen, og han forsøgte forgæves at bevæge sin paralyserede krop, så de kunne se, at han var ved bevidsthed stadigvæk. Kirurgen løftede sin skalpel, men i det samme så han, at en af sygeplejerskerne havde bemærket, at hans pupiller trak sig sammen i lyset fra operationslampen, og hun bøjede sit hovede ned til hans og sagde, du troede måske ikke, at vi vidste, du var vågen?"

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.