FANDOM


Google2
Den mægtige søgerobot Google er fuldstændig pjattet med Skjulte budskaber.
Wiki-jfk

Især én bestemt Wikipedia-artikel er særligt grov! Afsløringerne gemmer sig i detaljen![1]

Skjulte budskaber er den sindrige og alligevel temmelig onde vej til din underbevidsthed. Det er samtidig vejen for spioner til at kommunikere, uden at Echelon fanger dem og bruger dem som opfyld i en havnemole.

Sådan virker skjulte budskaberredigér

Skjulte budskaber har til formål at få dig til ikke at forstå noget. Det betyder, at hvis indholdet forekommer i en annonce, så skal du få en sygelig trang til at købe noget, men hvis budskabet forekommer i noget, som ikke rager dig, så vil du bare ryste på hovedet og vende tilbage til tv-afsnittet med "De Unge Mødre".


"Fredag? Uha, Charlie, kan desværre ikke gennemarbejde!"

~ Nesgurb

"Hej Ingrid Thomsen! Må Erik Dalgaard snart aflevere noget garn en nat? Han ved endnu ret lidt, øv! René Dif angriber Golbæk!!!"

~ Arolf Retni

"Gulli. Hvilken (hov vent, se dig nu for inden klokken 1, banken lukker snart) ting står jeg med"

~ Truxa hjælper Gulli med at læse tanker

"noillim ne dniv go ertsnev åp mets"

~ Anders Fogh Rasmussen om skjulte budskaber


Der er relativt mange danske virksomheder benytter sig rent faktisk af skjulte budskaber.

Relativt mange skal egentligt sige alle (men det er lige meget), selv store multinationale organisationer som Wikipedia benytter sig af den svinske teknik.

Æblemost, salte kiks og brun sæbe er blot få af de mange ting vi hver dag bliver tvunget til at elske ved hjælp af disse skjulte budskaber.


Andre eksempler redigér

Mange flere eksempler kunne trækkes frem, men da ingen jo er interesseret i at stikke wikipedia, lader vi det ligge.

Åbenlyse eksemplerredigér

Tv-serien Rejseholdet er et glimrende eksempel, Gaby Levin Ingrid Dahl Allan Fischer Johnny Olsen.

Jae, nok som vi alle elskede Rejseholdet, dukkede der beviser op, om at Rejseholdets egentlige budskab jo nok er: glid af, jo!. [2]
Det fungerer sådan at man tager det første bogstav i hver sætning, og på den måde vil man så se, at der dannes et budskab.

Ikea bornholm

I den bornholmske by Nexø har man gjort det sådan at vejene danner et kendt svensk møbelfirmas navn

Nogle politikere benytter sig også stærkt af denne strategi, og nogle af de ekstra snu labaner har avanceret til også at kunne tale på en måde så når det spilles baglæns giver små hjælpe-notater til hvem man bør stemme på ved næste valg.

Hov

Denne artikel er netop blevet fjernet fra De gule sider

I 1980'erne forsøgte et par temmelig forskruede unge sig med selvmord, efter at de havde lyttet til Judas Priest. Det var noget med en passage af en sang, der gav en anden mening, når man spillede den baglæns.
Der kom en retssag, men sagen faldt på bevisets stilling. Når man spillede deres plader baglæns, lød det som noget i stil med: "Vil du have en mynte-pastil". Det kan ikke siges at være et gyldig grund til at tage livet af sig selv[3], og i retssalen sad den ene unge mand, vansiret af have fået skudt det meste af fjæset af, og hørte på at Judas Priest sådan set havde indspillet pladen forfra og ikke bagfra. Den anden unge mand mødte ikke op til retssagen, da kisten allerede var blevet så grundigt begravet.

Efter at LP-pladen er blevet stillet på loftet[4], er det ikke længere sjovt at spille noget baglæns. Desuden ødelægger det din pick-up, medmindre du anvender en "Concorde Pro", hvorved du i stedet ødelægger dine plader. Nemt skal det være!

Andre eksemplerskjulte budskaber er anagrammer, hvor "Spademanns Leksikon" kan blive til så grumme ting som:

  • Polakken nissemands
  • Osmannisk plaskende
  • Skolemandens panisk

Eller ligefrem:

  • Opsamlende sniksnak

Da man i dag kan producere anagrammer på internettet, er det blevet en vildt dårlig metode til at skjule sine budskaber. Til gengæld kan nettet så indeholde små stykker skjulte programmer, der afslører din kode til din netbank, og på den måde kan du supplere indtægten for en russisk hacker[5], der har lavet en hjemmeside som oversætter anagrammer. Simpelt og let!

De skjulte, skjulte budskaberredigér

Man kan med fordel anvende fremmedsprog, når man skal forsøge at fremkomme med skjulte budskaber. Ved at opfinde fremmedord fra fremmede lande, kan man "dobbeltsløre" sit skjulte budskab, for derved at gøre det fuldstændig uforståeligt for omverden. Hvis man oven i den øvelse kan flette noget lummert eller ligefrem decideret perverst ind i sit nyskabte fremmedord, har man sikret sig mod enhver afkodning af budskabets indhold fra puritanske forældre, hvorimod at teenageungerne ville have haft en chance for at forstå det, hvis de bare havde lyttet lidt efter i timerne!

Uffe Ellemann-Jensens omskrivning af ordet flueknepperi er et meget godt eksempel på den slags manipulation.[6]

Dine pligter!redigér

Gå nu selv ud i den vide verden og afslør de onde mennesker!

Knapt så skjulte noterredigér

  1. Spis mere spæk
  2. Eller "Goa Flid", hvilket var kodeordet for den første planlagte indiske overtagelse af verdensherredømmet.
  3. Selvfølgelig medmindre at ordene udtales af en ældre, nøgen mand, mens du sidder tøjret til en stol i en kælder med... Ja - gæt selv resten
  4. Sammen med de tre kubikmeter højttalere.
  5. Og tidligere KGB ansat.
  6. Nu da sandheden er dig bekendt, er du forpligtet til at udvikle en ny teknik til at skjule budskabet!
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.