FANDOM


Spies2

Manden som hyldede de fire S'er Sol, spiritus, sex og skattetænkning

"Han var en stor mand."

~ Asfaltarbejderen Kaj om Simon Spies


Simon Ulla Krøltop Salvie Spies (1. september 192116. april 1984) var en dansk levemand, som hele livet døjede med et massivt mindreværdskompleks og derfor brugte alle sine vågne timer på at efterabe den amerikanske forretningsmand Howard Hughes.

Spies' Historieredigér

Spies blev født i en baggård fordi familiens berygtede fattigdom holdt dem fra at foretage noget så dyrt som hjemmefødsler. Som barn af en alt andet end anderkendt kunstmaler og en kontorassistent, lå det ikke just i kortene at det skulle gå Spies godt. Og det gjorde det heller ikke: Kort efter Simons fødsel udlevede hans far sin drøm og forlod familien, hvorefter Spies voksede op som Søn af en Enlig Mor. I 1920erne. Dette havde en skidt indvirkning på hans selvværd, men så hørte Spies om Howard Hughes.

Spies som Kopivareredigér

Simonspies

Her ses Simon Spies under optagelserne til filmen "Mig & Morgenbolledamerne".

Howard Hughes begyndte i løbet af 1920erne at producere film, hvoraf ihvertfald et par stykker var voldsomt skandaleombruste, og da dette lod til at være et aldeles fremragende PR-stunt valgte Spies at producere hans nu ret kendte "omvendt-film" hvor Spies selv stort set bare bevæger sig baglæns omkring. I samme periode begyndte Howard Huges at gøre sig bemærket som flypionér, hvorfor Spies senere opkøbte flyselskabet "Conair" der faktisk senere fik opkaldt filmen "Con Air" efter sig.

Det rent økonomiske var imidlertid ikke nok for Spies, så da han hørte at Howard Hughes var begyndt at lave mere-eller-mindre hemmelige produktioner af fly for USA, besluttede Spies sig endnu engang for at efterligne sit store idol. Imidlertid havde Spies endnu ikke økonomisk kapacitet til at åbne en flyfabrik, så han gjorde det næstbedste: han meldte sig ind i DNSAP i 1942, med håbet om kontakter i Østrig. Da Spies efter et par årtier hørte rygter om at idolet Howard Huges væltede sig i unge starletter, ville Spies naturligvis det samme. Han havde imidlertid det problem, at Hollywoods duller damer er meget langt fra København, så som en nødløsning valgte han at hyre et korps af beredvillige fuldtidsludere, hans såkaldte "Morgenbolledamer".

Spies holdt i mange år et anstændigt udseende, men i takt med at Howard Hughes' almenkendte vanvid tog over, og hans udseende ligeså, valgte spies at anlægge langt hår og skæg, samt begynde at gå i kjortel. Det var jo grundlæggende Howard Hughes' udseende.

Enden på det heleredigér

Spies planlagde sin død i detaljer: hans ven og livlæge Jan Smith skulle overtage virksomheden Spies Rejser, hvorefter alt skulle fortsætte i Spies' minde. Dog valgte Jan Smith at strangulere sig selv til døde, hvorefter Spies øjeblikkeligt drak sig ihjel ved at smadre sin lever fuldstændigt.

Således kunne han nemlig kopiere Alexander den Store der drak sig ihjel ved vennen Hephaistions død.

Se ogsåredigér

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.