Spademanns Leksikon
Pepperoni-pizza-sl-1599569-l.jpg
En Silkeborg indeholder:
tomat, ost, skinke, løg, champignon, oksefars, bacon, hvidløg


Silkeborg er en by i Jylland. Byen er især kendt for sin omsiggribende eksport af silke og andre testikler. I 1584 blev byen skabt af Need For Speed Grundtvig (ham fra julesalmerne), med henblik på at udnytte de mange silkeedderkopper i det skovrige område, til netop tekstilfremstilling.

I Silkeborgområdet findes også Silkeborg Langsø. I starten af det 20. århundrede, fandt man i søen store mængder råolie, som i dag bruges til fremstilling af kondomer. I Silkeborg stikker man ikke op for bollemælk når det kommer til globaliseringen, og dermed besluttede byrådet, at det var tid til et nyt image for byen i 1968. Man lod sig inspirere af Qatar, som også er kendt for sin olie. Der manglede dog østlig inspiration, og man byggede da Fakirfabrikken, som stadig står den dag i dag.

Sammen med Silkeborg Fad (meget kendt værtshus i Silkeborg), Keglen (Kendt skib der udmærker sig ved at være gammelt, lugte grimt, være formet som en keglestup og ikke kunne flyde) og statuen af Skæwzen (kendt Sileborgensisk hashkagebager), er Fakirfabrikken kendt i store dele af Midtjylland.


Silkeborgenserne tror selv Himmelbjerget er Danmarks højeste punkt, og nægter konsekvent at acceptere, at det ikke er højt og at bakken ikke ligger i Silkeborg.

H.C. Andersen onanerede tit i byen, og Simon Kvamm er født dér. Op til flere vise mænd mener der er en direkte forbindelse mellem disse to begivenheder, men har endnu ikke fundet the missing link.

Fodboldklubber i Silkeborg (og omegn)[]