Spademanns Leksikon

"Sigurd Barretts musik spænder over alle aldersgrupper og mange musikalske stilarter og gør ham derfor til en allestedsnærværende figur i dansk musikliv."

~ Wikipedia om en af deres utalige afguder
Bouncywikilogo.gif
Humor-encyklopædien Wikipedia har en parodi-artikel om Sigurd Barrett.

Sigurd Barett er født den 20. april 1945 (Hitlers sidste fødselsdag)I en grøft lidt uden for Støvring Kirke i Nordjylland.

Hans rigtige navn er i øvrigt Søren Jensen, men det var for kedeligt til vores kære ven SIGURD, så han ændrede det. Efternavnet Barrett fik han fra det tidligere Pink Floyd medlem, Syd Barrett, som solgte det for et ark LSD, 2 støvesnuder og en flaske vodka. Både Sigurd og Syd var tilfredse, men sidstnævnte måtte finde sig i fremover kun at hedde "Syd"

Sigurds vej mod stjernerne[]

Han samlede første gang en brækket guitar op fra skraldespanden, da han som 14-årig var hjemløs hippie i Christiania og deraf kommer hans talent.

Han har altid elsket børn og har udtalt: "Jeg havde ingen venner selv da jeg var barn, så det er da klart, at jeg nu må lege med dem" Desuden elsker han bamser, og han har personligt selv en samling på 2590 lyserøde elefanter i sit soveværelse.

Da Sigurd blev samlet op af rendestenen som 16-årig, blev han sendt på kostskole på Mors, og derfra gik det ham godt. Han lærte at spille klaver og blokfløjte, og kom desuden med i Morsø garden. det blev han så glad for, at han startede sit eget band "Sigurd og hængebollerne" med hans usynlige venner og en meget modvillig Sebastian Klein. Sigurd krævede desuden af uransagelige årsager at få sine koncerthonorarer udbetalt i slips, hvilket betød at han 2 år senere sad med en massiv samling på hele 3 slips, hvorfra et var blevet stjålet fra en gadehandler i Amsterdam.

Han boede som 18-årig i kollektiv sammen med Bubber, men da han startede "Bubbers Badekar" blev Sigurd grøn af misundelse, og han forsøgte at kvæle Bubber med sit yndlingsslips (det grå- og sortternede med Charlie Chaplin på), men da Bubber allerede dengang var under beskyttelse af B.S. Christiansen var drabsforsøget dømt til mislykkes, og Sigurd måtte flygte over hals og hoved.

Sigurd var dog stadig tørstig efter hævn og besluttede sig for at forsøge at udkonkurrende Bubber med sit eget program: "Sigurds Bjørnetime". Og på den måde blev Sigurd/Søren til den gode, venlige og børneglade mand vi alle kender i dag.