FANDOM


Rocker driveby

Korrekt brug af udtrykket shotgun. Frekvenserne fra det meget høje råb har sprængt glasset

Shotgun er en "leg"/livsstil, som anvendes, når man skal ud på lange bilture, eller generelt bare skal opnå noget før andre. Så i stedet for at sige "helle for", så kan man råbe: "SHOTGUN!", og man har dermed ret til at vælge en plads i bilen, hvis man vel at mærke var den første til at sige det.

Hvis man siger det samtidig er det den som siger det først efter der skal sidde foran

Baggrundenredigér

Historien om shotgun kan refereres tilbage til det vilde vesten. Når man i gamle dage transporterede værdipapir eller lign. over lange distancer var bilen et oplagt mål for banditter og vejrøvere. Dette medførte at personen der sad på passagersædet måtte have en shotgun med, for at undgå at blive røvet. Deraf stammer udtrykket ”shotgun”.

Shotgun-lovenredigér

Udtrykket ”shotgun” refererer til det forreste passagersæde i en bil. At råbe shotgun, er en måde at vinde retten til dette sæde. Da forsædet er det bedste og mest foretrukne sæde, er denne liste med regler lavet for at sikre, at shotgun bliver kaldt på en fair måde.

De officielle regler for shotgunredigér

1. Shotgunneren kan kun kaldes, hvis bilen (eller en anden ting, som man vil have først) kan ses!

2. Hvis du er den første som bliver samlet op, har du automatisk shotgun. Du har shotgun hele turen, med mindre du overtræder regler, som medfører at du mister shotgunretten.

3. Du kan ikke kalde shotgun, hvis en anden allerede har kaldt shotgun på turen.

4. Hvis shotgun bliver sagt på samme tid, afgøres det via et almindeligt kapløb til passagerdøren. Den der først når derhen har shotgun.

5. Du kan ikke kalde shotgun indenfor, med mindre du er i en parkeringskælder.

6. Man kan kun kalde shotgun, hvis personen har et lovligt kørekort.

6a. Shotgun kan ikke kaldes på forhånd.

7. Når shotgun er blevet kaldt, så har chaufføren mulighed for at sige ”reload”, dette betyder, at alle kald er ophævet og shotgun begynder på ny.

8. Når shotgun er kaldt for forsædet, kan man fortsætte med højre bagsæde og venstre bagsæde. Den, som kalder sidst, taber og må derfor sidde på kællingepladsen (i midten).

9. Kvinder er ikke forfordelte og må således oppebære de samme privilegier som mænd.

10. Hvis den normale chauffør (normalt bilens ejer) er ude af stand til at køre, fx hvis hun er beruset eller på anden måde ikke er i stand til at køre bilen, har vedkommende automatisk shotgun.

11. Så snart køreturen er begyndt, er det chaufføren der bestemmer over radioen, med mindre chaufføren giver personen med shotgun ret til at styre radioen. MEN! Hvis shotgunneren sætter lortemusik på eller stopper musikken, er vedkommende automatisk degraderet til kællingepladsen.

12. Den som kalder shotgun skal have sko på! Dette forhindrer at folk løber ud til bilen og kalder shotgun, for at så gå ind igen og tage sko på.

13. Hvis man kører med et par (kæreste, bollevenner etc.) har en fra parret automatisk shotgun. Der er ingen der gider at køre med to, der ligger og roder omme bagi.

14. Hvis en har kaldt shotgun og vundet i overensstemmelse med overstående, har personen ikke ret til at kommentere chaufførens evne til at navigere eller evner til i det hele taget at køre bil.

15. Hvis nogen spørger: ”Hvad er shotgun?” efter det er blevet kaldt – så skal de gå!

16. Hvis shotgunneren prøver at åbne døren mens chaufføren låser bilen op, og døren kun låses halvt op, således at man ikke kan komme ind i bilen, mister shotgunneren retten til shotgun. Bedre kendt som shotgunselvmord.

17. Hvis chaufførens kæreste er med i bilen, har kæresten automatisk ret til at vælge sæde efter eget valg.

18. Hvis en af de medkørende i bilen er klædt ud som pirat, har vedkommende automatisk ret til shotgun.

19. Når man kører forbi en dame, som går med sin hund, skal alle i bilen råbe ud af vinduet: ”Hvem går med hvem?” – og det er shotgunnerens ansvar at dette bliver opfyldt, ellers mister shotgunneren shotgun retten og er degraderet til kællingesædet.

20. Hvis man kører i en bil med kun to døre, dvs. fordøre, er det shotgunnerens ansvar at åbne sædet, således at passagerne bagfra kan komme ud. DETTE ER IKKE CHAUFFØRENS ANSVAR!

21. Shotgunneren har det fulde ansvar for at spotte politibiler og fartkameraer. Hvis vedkommende misser et af disse og det medfører en bøde eller andet, er det udelukkende shotgunnerens skyld. Ikke chaufførens.

22. Er du af et andet køn end mand, er du automatisk henvist til bagsædet eller bagagerummet.

23. Personen som har shotgun står for alle åbninger af porte og afhentningaf take away-bestillinger. Personen er co-driver og er også håndhæver i bilen. Det vil sige, at shotgunneren har ret til at slå, slappe og kaste ting efter folk, som sidder bagi, hvis dette er nødvendigt.

24. Blaffere der vejer over 100 kilo må ikke samles op, da det er for dyrt mht benzinpenge.

25. Chauførren kan ophæve alle reglerne, med undtagelse af §24, og selv diktere nye regler.

26. Folk med kørekort er automatisk først i rækken til shotgun, dvs. at hvis personen uden kørekort råber shotgun, er det ugyldigt, hvis en af de andre passagerer har kørekort. Dette skyldes, at det må formodes, at de med kørekort er bedre til at navigere og er klogere på bilen end dem uden kørekort, hvilket er ekstremt vigtigt som co-driver. Hvis ingen af passagererne ejer et kørekort, er reglen ophævet.

27. Alle polakker der har et efternavn der begynder med 'S, K, L og R' er automatisk henvist til bagsædet.

28. Hvis en af personerne eller en ven der til skriver shotgun, bliver man automatisk tvunget til at sidde i midten på bagsædet. (kællingpladsen)

29. Folk der hedder Patrick, Steffen, eller Ulrik, har automatisk shotgun i alle situationer.

30. Hvis man har rødt hår, skal man automatisk sidde bagerst med hovedet ud af vinduet, grundet muligheder for brand

31. Kalder man shotgun, uden at kunne se bilen, bliver man automatisk tvunget til at sidde i midten på bagsædet. (kællingpladsen)

32. Folk der hedder Alexander, Børge, Christian eller Åge kan aldrig have shotgun i nogen som helst situationer.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.