FANDOM


Shellhusbombardementet var en bombning af Shells hus i København under krigen. Hvordan Englænderne vidste at Shell senere ville blive kendt for diskriminering vides ikke, og hvorfor lige bombe dem for det?

Nå, det gjorde de heller ikke - det lokkede de nogle canadiere og australiere til. Men for at gøre en kort historie lang, så havde tyskerne blandet sig lidt for meget og lokket nogle danskere op i øverste etage på dettehersens Shellhus og låst dørene, så de ikke kunne komme ned. Der var ikke nogen, der kunne hjælpe dem, for tyskerne havde sat sig i etagerne nedenunder og fyldt dem med hemmelige arkiver og dem selv og deres våben. Så det var der ingen der turde.

Så kom englænderne (ja altså ikke dem selv, men nogen andre de havde lokket op i nogle bombefly) og smed bomber på huset. Det skulle være svært at finde, så tyskerne havde camouflagemalet det. Men da det var det eneste camouflagemalede hus i hele København, så gik det alligevel lidt nemt. Men så var der et af flyene, der fløj for lavt og ramte en lysmast. Det fløj det ikke bedre af og faldt ned oveni Storm P's bil. Nogle flyvere troede at det var målet og smed så deres bomber næsten oveni. Fjolser! På den måde blev København en skole fattigere, men fik flere tomme byggegrunde. Ja, tomme og tomme - man skulle vist selv tømme dem for at kunne bygge.

I virkeligheden var det hele en fejltagelse. Efter krigen viste det sig at flyvningen hed Operation Khartago, og som de fleste ved, så ligger Khartago slet ikke i København. Ja, faktisk ikke engang i Europa. Og den blev faktisk ødelagt omkring to tusinde år før. Så det hele skyldes en elendig efterretningstjeneste og noge forbandet ringe navigatører.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.