m (D.R.)
Tag: Visuel redigering
 
Linje 2: Linje 2:
   
 
===Historie===
 
===Historie===
Shampoo blev opfundet i [[1998]] af karriere-børnelokkeren og fysikeren Jonas-Henriette Opel, da han ved en tilfældighed opdagede shampoo molekyler, under arbejdet en brugbar [[sæd]]erstatning. det tidspunkt var sæd det eneste brugbare middel til rensning af [[hår]] og hårbund, så tanken om at afprøve det nye præparat var nærliggende.
+
Shampoo blev opfundet i [[1998]] af karriere-børnelokkeren og fysikeren Jonas-Henriette Opel, da han ved en tilfældighehampoo henvendt til børn, og kaldte den for "Onkel Opels Hårrensningsmiddel", men måtte ændre navnet grundet bilfabrikanten [[Opel]]s model af samme navn.
Opel markedsførte sin første shampoo henvendt til børn, og kaldte den for "Onkel Opels Hårrensningsmiddel", men måtte ændre navnet grundet bilfabrikanten [[Opel]]s model af samme navn.
 
   
 
===Etymohh-møøh. Øh... Umm. Etiop.. Ordets historie===
 
===Etymohh-møøh. Øh... Umm. Etiop.. Ordets historie===

Nuværende version fra 2. sep 2020, 08:17

Shampoo er en sæbe man bruger til at fylde sin hårbund med unedbrydelige og sunhedsskadelige kemikalier.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Shampoo blev opfundet i 1998 af karriere-børnelokkeren og fysikeren Jonas-Henriette Opel, da han ved en tilfældighehampoo henvendt til børn, og kaldte den for "Onkel Opels Hårrensningsmiddel", men måtte ændre navnet grundet bilfabrikanten Opels model af samme navn.

Etymohh-møøh. Øh... Umm. Etiop.. Ordets historie[redigér | redigér wikikode]

Opel brugte Peter Plys som maskot. Da hårvask var genstand for social stigmata og ugleset i denne tid viste billedet en hårvaskende men flov Peter Plys (eng. Pooh) adopterede Opel det allerede velkendte slangnavn "Skam-Plys". Ved gennembruddet på det amerikanske marked i 2007 blev navnet til "Shame-Pooh" eller bare Shampoo.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.