Spademanns Leksikon
Bouncywikilogo.gif
Humor-encyklopædien Wikipedia har en parodi-artikel om Selfie.

Hvorfor fanden skal det være så kedeligt at gå til begravelse? Danmarks statsminister, Lars Løkke Rasmussen (t.v.) lader sig her fotografere med en ukendt embedsmand (i midten) og en af de mange amerikanske præsidenter, muligvis Roosevelt (t.h.). Og, hold kæft, hvor Michelle var sur over det!!!

Selfie (i flertal: Selfies) dækker over de ting, man kan gøre ved sig selv, ikke mindst at snuppe et billede af sin nyeste bums på næsen eller blære sig med, at man har været sammen med nogle intellektuelle.

Selfies bliver af pøblen i stigende grad taget i diverse fitnesscentre, hvor lækre damer i stramme tights skal markere overfor deres sociale netværk at de er sunde, aktive og - ikke mindst - SÅ lækre. Heldigvis er det oftest piger der benytter sig af dette. Jo flere likes man får, desto mere selvtillid får man. Regner man med 50+ likes for sit svedende selfie, men kun får 10-20 stykker, så daler selvtilliden og man bliver emo. Sker det 6-7 gange, ender det typisk i selvmord.

Verdens mest kendte selfie blev taget af Ellen DeGeneres til Oscar-festen d. 3. marts 2014. Hvordan det ser ud gider vi ikke vise, da det er fyldt med ulækker product placement![1]

Jonas fra Ullerslev Realskole tog denne selfie på en studietur til Las Vegas i 2007. Begravelsen foregik i stilhed.

Historie[]

I de gode gamle dage kaldtes en selfie for et selvportræt. Det foregik på artistisk vis med malerpensel, spejl og lysindfald fra nord. Se blot selfien Mona Lisa, hvor en italiensk madamme maler sig selv med venstre fod. Rembrandt var også særdeles god til at male selfies. Man malede faktisk ikke andet, fordi han - i selfiens ånd - kun mente han selv var det eneste interessante i verden.

I dag kan man nøjes med at strække armen ud, vende sin Iphone 5 mod sig selv og trykke klik. Det sværeste er at skyde sig selv, uden at få ligegyldige ting med i baggrunden. Medmindre der naturligvis er tale om Eiffeltårnet, Big Ben eller andre interessante ting. Så skal det naturligvis med.

Betimelige advarsler[]

Cybermobning[]

En selfie kan tages uden anvendelse af selvkritik og spredes på Facebook, Twitter, Instagram og bolsjefar.dk i løbet af tyve sekunder. Det skal dog understreges, at der ikke er nogen fortryd-knap. Enkelte - omend meget få - er blevet udsat for såkaldt cybermobning, når først billedet af hæmorriden er lagt ud på www, men da det hele foregår digitalt, er det ikke noget at bekymre sig om. Problemet med cybermobning ventes at finde sin endelige løsning i 2028, hvor kraftige energiudladninger fra Solen vil lægge jorden øde[2].

Ældre årgange[]

Hvis man ønsker at tage en selfie med sin mobiltelefon, skal man være opmærksom på mærke og årgang. En Motorola fra 1996 har muligvis ikke indbygget kamera, så der er en minimal risiko for, at man ringer op til senest kaldte nummer i stedet for. Husk at lægge på igen, hvis dette sker, det er jo ikke helt gratis at ringe til sex-chatten, vel?

Trivia[]

  • Den første gang hashtagget Selfie blev anvendt, var på Instagram den 16. januar 2011 af brugeren Jennlee.
  • Jennlee blev helgenkåret i 2014.
  • Jennlee tog en selfie af sig selv og paven.
  • Folk over 55 år tager flere selfies end yngre mennesker. Det er fordi de er meget ensomme og ellers kun kan tage et billede af deres aftensmad eller viskestykke.
  • Unge mellem 18 og 24 år tager kun en sjældent en selfie, fordi de har andet at lave.
  • Når de unge mellem 18-24 endelig tager en selfie, sker det oftest mens de cykler.
  • Den uforklarlige stigning i trafikdræbte i alderen 18-24 år forsøges nedbragt af af Rådet for Større Trafiksikkerhed med kampagnen "Tag toppen af farten".

Det med småt[]

  1. Bl.a. reklame for Brad Pitts grå hår, Jennifer Lawrences plastikpatter, Natasja Crones make-up firma og 10 andre ligegyldige berømtheders overdrevne forbrug af Colgate og hvide skjorter fra Gucci.
  2. I hvert fald Roskildevej. Måske også dele af Valby, men sæt dig ned i kælderen, så går det nok.