FANDOM


00289-300

Dette er en sav. Nej. Dette er et billede af en sav Nej. Dette er en illustration af en sav.

""Save" är "Evas" bagefrah"

~ HC Andersen om at save

"To save or not to save"

~ William Shakespeare om save


En sav er et værktøj som oftest bruges til at save i ting med. Derudover bruges den også til at hænge i værkstedet.


Historieredigér

Den første sav så sit lys på Hvalsø Savværk i 1393 hvor områdets baron, Baron von Thiiseman, skulle bruge et redskab til at få fred for konen skille et træbræt ad, med. Dette stykke træ havde irriteret ham grænseløst igennem flere dage, og nu havde han således fået nok. Han gik til borgermesteren i Hvalsø for at få materialer til at færdiggøre sit projekt.

Som tiden sked frem, havde baronens arbejder udviklet en primitiv hammer med klinker på siderne som gjorde det muligt at skære i ting med. Ganske som baronen havde forlangt. Desværre havde baronen ikke taget højde for børskrakket på Wall Street i 1929, så derfor begik han selvmord. Allerede flere hundrede år forinden. Det banede vejen for den unge lærling, Flemming Lem, som tog patent på produktet som var blevet lavet. Han ville opkalde det efter sig selv, men desværre kunne han ikke stave til L-e-m, så det blev derfor s-a-v istedet. Og hermed var saven opfundet.

Det tog ikke mange år før saven var blevet sat i masseproduktion på diverse savværker, hvilket resulterede i at en hingst fra den lokale vædeløbsbane i Maribo, forulempede sig på en dværg, som derfor 9 måneder senere fik et føl[1].


Et musikalsk instrumentredigér

Save ses efterhånden i dusinvis på ethvert musikkonservatorie hvor adskillige tåber forsøger at gøre kunsten efter, dog uden held. Saven regnes for at være det musikinstrument i verden, der er sværest at mestre. Set på verdensplan er det endnu Afrika der ligger i toppen af den savspillende top 10, hvilket de har gjort i ni år. Det var førhen den forhenværende danske statsklisterminister Anders Fogh Rasmussen der mesterede kundskaben efterfulgt af den romantiske, højt-elskede politiker Pia Kjærsgaard. Begge har optrådt verden over med mere end 117 koncerter. Deres savspilning har tilsammen bidraget med over kr. 5.950.000 (det præcise tal kendes endnu ikke) til den danske statskasse. Desværre brugte fødevareminister Mette Gjerskov (S) i 2011 størstedelen af dette beløb på en personlig rygeboks, da hun ikke var i stand til at bevæge sig udenfor ligesom alle andre rygere i ministeriet.

Ved intens træning uden afbrydelser forventes det af Danmarks klogeste forskere at landet vil være tilbage som nummer et i år 2043, men eftersom saven er lagt på hylden af både den forhenværende statsklisterminister og politiker, ser fremtiden sort ud for Danmark.


Opbygningredigér

"Hvordan fanden laver man egentlig en sav?" har du sikkert spurgt dig selv om op til flere gange. En savs opbygning er en yderst hemmelig hemmelighed. Heldigvis er det lykkedes Spademanns Leksikon at få fingrene i opskriften, som følger herunder:


Punkt 1 - Ingredienserneredigér

For at lave en sav skal du bruge:

og

Punkt 2 - Blandingsmetoderedigér

Denne opbygningsprocess er yderst kompliceret, da der hurtigt kan gå store mængder materiale tabt, hvis ikke man følger opskriften nøje, og overholder alle sikkerhedsforanstaltninger i forbindelse med produktionen og udvindingen af råmaterilalet til en sav. Opskriften lyder således:

  • Hæld alt materialet ned i en sort gryde
  • Tilsæt 1 sukkerknald og 1 teskefuld lillefinger-varmt vand

Punkt 3 - Det færdige produktredigér

Nu er råmaterialet hermed blevet bearbejdet. Det færdige resultat kan ses indenfor fem sekunder, hvor produktet vil hænge i XL Byg.Noterredigér

  1. Kilde mangler
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.