FANDOM


San Diego er en by beliggende i det sydvestlige USA - eller nærmer præcis 5501 km vest for Afghanistans hovedstad Kabul.

Navne-konflikt redigér

Ifølge pålidelige kilder (Ron Burgundy) blev San Diego grundlagt i 1904 af en flok tyskere, som dengang valgte at kalde byen San Diago, som på tysk kan oversættes til; "en hvals vagina". Navnet skabte imidlertid en så stor debat, at man var nødsaget til at ændre det til San Diego i 1941. Navne-konflikten bundede i, at "Diago" egentlig kun var en betegnelse for en del-gruppe af hvaler, som b.la. indeholder delfiner. En flok urolige borgere mente ikke byen kunne være opkaldt efter delfiner, da undersøgelser, der bygger på anderkendt litteratur af den berømte videnskabsmand Joseph Fritzl, påpeger, at delfinen tydeligvis er homoseksuel. Det skal dog påpeges, at hr. Fritzl ikke direkte skriver at dyret er homoseksuel, men hvis man læser gennem linjerne er det ganske tydeligt at se, hvad Frizl mener. Dette eksempel fra et af Fritzl's værker illustrere meget godt hans tanker:

30px-Cquote1 svg Jeg har eksperimenteret meget med delfiner, og er kommet frem til nogle meget forunderlige resultater. Det mest i øjnefaldende resultat omhandler delfiner seksualitet: Efter at have holdt to mandelige delfiner fanget i min kælder i blot 22 år døde de begge, hvilket tydeligt beviser at de var ligeså heteroseksuelle som et kvinde-håndboldhold. Det er nemlig fysisk umuligt at overleve mere end 810 min (ca. 13,5 time) uden sex, hvilket jo omtrent svarer til den tidsmængde man bruger på at se Star Wars sagaen. 30px-Cquote2 svg
Joseph Fritzl om delfiners seksualitet


En flok vrede beboere i San Diago - med Frizl i spidsen - startede derfor et oprør i 1914. De besluttede sig for at søge hjælp i Jerusalem, men transportmidler var et stor problem for de gæve lokale oprører. Derfor besluttede de sig for at gå, hvilket skulle vise sig at være en meget besværlig opgave, og i bagklogskabens lys, burde oprørende vel nok bare have bestilt nogle fly-billeter igennem Ryanair. Problemet med gå-turen var primært Atlanterhavet, som skulle krydses. Det lykkes oprørene at krydse Atlanterhavet til fods (endda i en rekordtid, som stadig står den dag i dag). Eftersigende skulle det have lykkes oprørene at krydse Atlanterhavet til fods, da Fritzl formåede at skille vandene, men dette sagn er historisk ukorrekt, da det senere er blevet bevist, at man kun kan skille salt-vand og altså ikke fersk-vand. Samtidig er det bevist at der i årene mellem 1912 og 1914 var meget lavvandet, og man formoder derfor at dette er årsagen til rekordtiden, ligesom det også var årsag til at Titanic sank. Da oprørene nåede Østrig blev de dog bogstavligtalt skudt ned - primært pga første verdenskrig - dog overlevede Fritzl som derefter bosatte sig i Østrig idet de østrigske skatteregler tillod større fraskrivningsmuligheder på kælder-byggeri.

San Diago's navn kom til folkeafstemning i 1931, hvor det ved enstemmighed (primært fordi der kun var en der stemte) blev besluttede at bynavnet skulle ændres til Pearl Harbor. Men da Pear Harbor (på Hawaii) i 1941 blev bombet af en flok sure indianere besluttede man igen at ændre navnet, primært pga af angst for at indianere også kunne finde på at bombe Pearl Harbor/San Diago/ San Diego. Angiveligt skulle Pearl Harbor være navnet på indianernes messias, og derfor var indianerne af den opfattelse, at det var en hån mod deres tro. Det nye navn på byen blev herefter San Diego. Idemanden bag navnet var Arnold Schwarzenegger. Navnet San Diego kommer igen af de tyske ord: San (=Vagina) Diego (=hval). Diego er på tysk en general betegnelse for alle hvaler, og man troede derfor at tideligere uoverensstemmelser var løst. Desværre var der et mindre problem med navnet: direkte oversat betyder det nemlig; "En vagina's hval og ikke "En hvals vagina. Ordet står simpelthen i forkert kasus, hvilket nok primært skyldes idemanden's, Schwarzenegger, manglende sprogegenskaber. Arnold har offentligt undskyldt for episoden, og befolkningen har endda tilgivet ham ligesom de også har valgt at bibeholde navnet. Arnold er endda så populær i San Diego, at han til et guvernør-valg d. 23. maj 2008 fik 100% af stemmerne i byen, og ved det efterfølgende valg d. 25. maj 2008 fik han hele 121% af stemmerne i byen. Denne fremgang skyldes primært indrømmelser om dopingmisbrug i forbindelse med hans aktive karriere som lovløs skak-spiller. Det skal desuden påpeges, at man stadig (pr. 1. januar 2013) undersøger en anklage vedrørende valgfusk i forbindelse med valget d. 25. maj 2008. Det er dog meget svært at bevise at der skulle have været tale om valgfusk, da afstemning forgik elektronisk og det dermed næsten er umuligt at snyde/fuske systemet - i hvert fald i følge udsagn fra Stein Bagger.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.