FANDOM


Sammenligning

Hvis man slår sig på at sammenligne reklamefotos med de faktiske produkter, vil man få en ny forståelse for begrebet "manipulation". I midten ses det, at Adolf Hitler i virkeligheden var Frederik den 9'endes østrigske stedsøn, som aldrig blev accepteret og derfor startede en verdenskrig. Akkeja, sådan kan det gå. Nederst en række sammenlignelige damer (kage til den, som kan fortælle, hvad fanden det er, pigen til venstre holder i armen)


En sammenligning er en komparativ sidestilling af mindst to emner eller objekter, som hver for sig vurderes i en kvalitativ, kvantitativ eller anden form for analyse, som munder ud i en ligning, der i en konklusion sammenfatter summen af disse iagttagelser. Sammenligninger bruges ofte til at træffe beslutninger ud fra, ligesom de hyppigt anvendes af individer, når de har ambitioner om at komme opad i det sociale hierarki. Desuden er såvel sport, kunst, koner, kærester, bilmærker, tøj og valg af dildoer vaskemaskiner baseret på sammenligninger. Antropologer og andre adfærdsforskere mener, at det at sammenligne er et iboende og arveligt træk ved Homo sapiens, hvorfor vi som dele i en social struktur konstant er nødt til at sammenligne os selv med vores omgangskreds og kolleger, og af samme grund har vi brug for at identificere tabere, så vi selv kan føle os på sikker grund i dén sammenhæng.

Sædvanlige sammenligningerredigér

Mulighederne for sammenlignnger er legio: kun fantasien sætter grænsen for, hvad man kan tænke sig at sammenligne. Alt fra den infantile sammenligning ("Min far er stærkere end din far") til den guddommelige ("Jesus er højere end Det Flyvende Spaghettimonster"), og tilbage til den banale ("Jeg er for tyk, men i det mindste er min nabo meget tykkere")

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.