FANDOM


SRP (Skriverier Regeringen Pålægger) er en større opgave som danske gymnasieelever bliver pålagt hver december måned. Den fungerer således som en gave fra selveste Undervisningsministeriet, som ønsker alle afgangselever en glædelig jul. Du kan ikke(!) fuldføre din studentereksamen uden aflevering af SRP.

Uheldigvis er de forkælede møgunger kære børn ikke gode til at gengælde tjenesten fra Undervisningsministeriet, som derimod bliver mødt med had og foragt. "Det er jo sygt! Sygt!" har Bertel Haarder i sin tid sagt om skoleelevernes flabede og narcissistiske holdning til opgaven.

Formaliaredigér

En SRP opgave opbygges typisk således:

  • Forsiden som illustrer din problemformulering i billeder og samtidig fungerer som opkvikker til videre læsning på 15-20 sider for en gammel professor, som efterfølgende bruger din opgave til at penetrere sit numsehul med under et opkvikkende ophold på toilettet.
  • Abstract'et skal skrives på engelsk og skal ikke indeholde referencer.
  • Indholdsfortegnelsen illustrerer dine tanker om opgaven uden at inkludere dine kinder
  • Indledningen skal indlede læseren i dit værk, men må under ingen omstændigheder minde om et resumé, notat, kort tekst, bagside tekst eller en roman.
  • Metode Der skal kun være et metodeafsnit i din SRP, hvis det er relevant for det emne, du skriver om.

Hvis du har lavet et forsøg eller en spørgeskemaundersøgelse eller lignende, er et metodeafsnit en rigtig god idé. Men hvis det metodiske ikke direkte spiller en rolle for dit SRP-emne, så behøves det ikke

  • Konklusionen må ikke være subjektiv eller objektiv. Eller positiv eller negativ, for den sags skyld.
  • Litteraturlisten må KUN indeholde litteratur som du faktisk har benyttet i opgaven.
  • Bilagene bliver ikke læst af hverken din lærer eller censor, da der som regel er utroligt meget lort. Men som elev skal du alligevel altid vedhæfte alt bagved, og bruge mindst 48 timer på finpudsning af dine bilag.


Se ogsåredigér

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.