Spademanns Leksikon
Spademanns Leksikon

Sas.png
SAS eller Scandinavian Airlines System (bagfra: SAS) er den det skandinaviske drabskomite flyselskab. SAS' største (bogstavelig talt) kunde er Amin Jensen. SAS blev opfundet i 1368 af [Henrik Sass Larsen]] - dengang hed selskabet SASS. Selskabet har siden været gennem flere kriser, senest rockerkrisen. Herefter mistede selskabet så mange kunder at man måtte spare en masse penge (ret meget). Det sidste S blev dog sparet væk i en af de utallige sparerunder, som SAS har været igennem.

SAS' EuroBonus system er bl.a. kritiseret for møntforfalskning.

Det er da - SÅ GODT SOM BILLIGT!.

""Er det dem der sælger Suzuki?""

~ Hende den lækre fra parallelklassen om SAS

""Deres fly er noget bedre end det klamphug fra British Airways!""

~ Tina Dickow om SAS og British Airways

""B.S. Christiansen SAS har ALDRIG begået en eneste fejl!!!""

~ Dolph om SAS, Bubber og B.S. Christiansen


Rockerkrisen

Henrik SASS fik i 2011 en idé til at kunne indbringe overskud til SAS. Han ville sælge motorcykler. Han ringede derfor til sin nærmeste Suzuki-forhandler og snakkede med filialchefen som han hurtigt kaldte for Suzuki Torben, da han også havde ringet til andre, bl.a. Mercedes Leif, Volvo Preben osv.

Henrik inviterede Torben på et glas øl i Køge for at få en aftale om at sælge motorcykler til at komme hurtige frem. En ivrig journalist spottede dem og siden da har Henrik været i problemer, da Torben var rocker. I dag er Henrik fyret fra SAS og Søren Andersen Søndergaard har overtaget chefstolen.