FANDOM


Sogl

"Skruebrækkere!"

~ Anna og Lotte om Søren og Lotte


Søren og Lotte var hverdags-slanget for tv-programmet "Børnekanalen" der hærgede fra ca. 1990 til 2001 - fra 1992 endda med ekstrem succes, da Pernille Aalund langt om længe blev skiftet ud med Lotte fra tøsegruppen "Snapshot".

Fænomenet Søren og Lotteredigér

Helt konkret, udgjordes deres tv-program af et hjørne af studiet hos den københavnske "Kanal 2", hvor et lille legetøjstog tøffede rundt og delte legetøj ud, i overenstemmelse med børns tegninger og lykketal. Legetøjet var naturligvis sponsoreret. I sig selv et ret uskyldigt - endda kedeligt - koncept, men der var én ubekendt: Kanal 2's chef, havde solgt sin sjæl til Satan, så derfor: Søren og Lotte, blev pisket rundt til stormagasiner, fra 6 om morgenen, til 7 om aftenen, alle ugens dage. Der blev skrevet børnebøger, indspillet 10 cd'er og over 3000 tv-programmer, der naturligvis alle sammen blev solgt videre til andre lokalkanaler i Danmark - og sendt til dem med Post Danmark, dagligt, som VHS. Alt sammen bidrog til at gøre Søren og Lotte større end Landsholdet i Fodbold[1], og forhindrede endda Søren i at tage i Tivoli med sine egne unger, der ikke ville følges med ham, pga. autografjægere.

Der blev sågar set eksempler på bedstemødre, der fulgte programmet dagligt, samlede stabler af børnetegninger ind, og sendte til Søren og Lotte, blot for at børnebørnene havde en teoretisk chance for at vinde et stykke reklame-plastik, uagtet at børnene ikke nødvendigvis vidste en fis om gerningen.

Modstandredigér

Jyttehilden

Søren og Lottes største modstander, bortset fra alderen.

Udover Indre Mission, der ikke syntes om den nær-religiøse dyrkelse Søren og Lotte blev udsat for, var deres største problem Danmarks Kulturminister, Jytte Hilden. Som ansat i Staten - der brødføder DR og TV2 - var hendes store problem med Søren og Lotte, at de var så massivt overeksponerede af forskellige PR-lobbyister, der gennem programmets tætte kontakt til Satanismen, rent faktisk fik adgang til nationens unge sind[2].

Denne massive modstand blev ikke just bedre, da programmet i midt/slut-90erne, pludselig fik en særaftale med legetøjsgiganten Hasbro, hvor det nuttede lille tog, blev skiftet ud, med Hasbros seneste fremstød, "Action Man"[3]. Dvs. istedet for et tog der kørte rundt og fandt gaver, skulle Hasbros lortedukke finde frem til hans nemesis, den tilsvarende kedelige dukke, "Doctor X". Med andre ord, blev det ultra-hypede tv-program forvandlet til en reklamesøjle styret af én fabrik, istedet for det traditionelle kartel.

Afviklingredigér

Programmet gik herefter ned ad bakke af sig selv, og børneværterne blev markant ældre at se på. I 2001, blev programmet lukket ned, og blev aldrig genåbnet.

Jytte Hilden rygtedes, at have danset på en stak Søren og Lotte-cd'er, da det skete.

Fremtidenredigér

Søren spiller i dag med det (knapt så) populære band Muddi og salamidrengene, hvor han i øvrigt er klædt ud som matros. Hvad der er sket med Lotte er ikke godt at vide.

Noterredigér

  1. Faktisk fik Brian Laudrup senere deres aflagte studie.
  2. Selvsamme generation, tilbeder nu reklamer, under navnet "Branding". Pudsigt sammentræf...
  3. Til dem der ikke kender Action Man: det var et overskudslager fra Barbie-fabrikkerne, tilsat dykkerdragter og lilla våben. Dukkerne kunne ikke en skid.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.