Spademanns Leksikon

Russel Crowe er på sine aldrende dage desværre også blevet ramt af den uhelbredelige Hollywood-syge.

Russell Crowe (født 7. april i år 164 f.Kr, 1283 og 1964) er en af verdens mest legendariske skuespillere. Han har således både optrådt i film i romertiden, den engelske riddertid og i vor-dages nutid.

Han modtog i 2001 langt om længe en trækkerdreng ved navn Oscar for sin hovedrolle i spillefilmen "Gladiator" - optaget 2000 år tidligere.
Russell Crowe er oprindeligt fra Australien, og derfor er der også en lille "slagsbror" (udtales: psykopat) gemt i ham. Derfor skal Russell Crowe altid banke en eller anden.

Forhold til Al-Qaeda[]

Russell Crowe blev angiveligt truet af Al-Qaeda i 2001. Al-Qaeda ville angiveligt kidnappe ham. Dette virker imidlertiddigt som en meget usandsynlig trussel, idet at der ikke er nogle der er i stand til at kidnappe Russell Crowe, og skulle det usandsynlig alligevel ske, så er der da overhovedet ikke nogle som kan holde Crowe i fangeskab. Dette har vi alle lært fra filmen Gladiator, så med mindre at Al-Qaeda ikke har set filmen Gladiator (meget usandsynligt, da Gladiator har været genudsendt mange gange på Al Jazeera), så virker deres trussel meget meningsløs.
Al-Qaeda's meningsløse trussel har dog fået Russell Crowe til at gå ud offentligt og tage afstand til dem. Endvidere skulle Crowe have sagt, at han nok personligt skulle sørger for at Osama Bin-Laden fik en omgang bank. Desværre nåede Crowe aldrig at banke Osama, idet at Obama kom ham i forkøbet og dræbte Osama.

Filmografi[]

Et lille udkast af nogle af de roller, som Russell Crowe har besat. Bemærk, at Crowe næsten kun har spille med i en god film (Gladiator), mens resten af de film, som Crowe har medvirket i, har været meget under gennemsnittet.

År Titel Rolle Bemærkning
2000 Gladiator Maximus Decimus Meridius Filmen handler i bund og grund bare om en mand (Russell Crowe), der går rundt og smadre andre folk. Vandt en Oskar for rollen, og det var da også fuldt fortjent. Man kan ikke lade vær med at græde, når den kære Maximus bliver nødt tvunget til at banke Commodus til sidst i filmen, og det selvom at Maximus tydeligvis ikke gider banke ham. Derforuden er Maximus endda for træt, og orker næsten ikke at banke den søde Commodus. SIMPELTHEN EN "MUST SEE MOVIE".
2001 A Beautiful Mind John Nash Her spiller Russell Crowe en sindsyg matematik-nørd. Desværre er John Nash ikke sindsyg på den gode Russell Crowe måde, men derimod er han bare skizofren. Russell Crowe (aka John Nash) smadre ikke en eneste person i løbet af hele filmen. Man sidder i 130 min og venter på, at Russell Crowe får lov til at smadre en, men dette sker desværre ikke. Man sidder med samme følelse, som hvis man havde betalt for at se en Pay-per-view bokse kamp, også bliver kampen afbrudt i første runde, fordi at en af bokserne fik menstruation.
2003 Master and Commander: The Far Side of the World Kaptajn Jack Aubrey Her får Russell Crowe lov til at smadre et par stykker, men overhovedet ikke i samme omfang som i filmen Gladiator.
2010 Robin Hood Robin Longstride Selvom Russell Crowe får lov til at smadre en del, så er vi dog stadig ikke på Gladiator-niveau men dog over de andre film. Problemet med denne film er, at Russell Crowe får en bue, og dermed kan skyde de andre. Dermed kommer Crowe til ikke at virke så badass - faktisk er der nogle af dem med en birolle som virker mere badass. Her er der noget som instruktøren har misforstået, nemlig det, at Russell Crowe skal have den mest badass-rolle i filmen, ellers er der noget helt galt.
2012 Les Misérables Inspector Javert Dette er bare helt forkert. At man har valgt at caste Russell Crowe til denne rolle er lige så forkert, som at ansætte Josef Fritzl som pædagog i en børnhave.

}