FANDOM


RunEscape1

Sådan! Kom afsted i en fart!

Run-escape er engrish for "Se så for fanden at komme ud herfra", men anvendes i dag som en flertydig betegnelse for situationer som du bør eller skal slippe væk fra.


Runescape - baggrundredigér

Alle har vel et eller andet, som de gerne vil stikke af fra[1], og den bedste måde at slippe væk fra problemerne, er jo selvsagt at løbe.

Dette har japanerne og kineserne gjort til begrebet "runescape"[2]. Begrebet benyttes således i flæng og i alle situationer, hvor det virker formålstjenligt at stikke af.
Det som vi altså herhjemme kalder for "at råbe Pik og skride", eller som det siges blandt det bedre borgerskab "at udbryde penis og forlade etablisementet" det hedder i den østlige del af Asien bare "Runescape".

30px-Cquote1 svg Pik! 30px-Cquote2 svg
Dig om at skride på "Runescape" måden.


Runescape - Daglig anvendelseredigér

Runescape er så utroligt nyttigt, hvis man havner i prekære situationer. Dette kan både omfatte noget med et æsel og en trampolin, men det kan så sandelig også bare være, at du er kommet til at slippe en vind på upassende måde og i upassende selskab[3][4].

Runescape er simpelthen den logiske og mest anvendelige metode til at slippe for dagligdagens kvaler og genvordigheder. Det er langt lettere at stikke af og løbe ud, end det er at begive sig ud i endeløse diskussioner med din partner, din chef eller dine opgivelser. Du vil jo også hurtigt opdage, at jo mere du træner i at stikke af fra problemerne, jo bedre bliver du til det.
Charlotte Birkow vil oven i købet rose dig for din fysiske fremtræden og dine stramme baller, når blot du har trænet længe nok i "runescape".

Under særlige forholdredigér

Du kan bruge Runescape under særligt skærpede omstændigheder, herunder:

 • Under Julefrokosten, når du netop har spurgt din borddame om hun ikke også syntes at chefens kone er en fed ko. Og din borddame er: Chefens kone...
 • Ved Julefrokosten - dagen derpå, når den kollega du har været hemmeligt forelsket i står med 500 fotokopier af din røv, der er blevet hængt op på alle kontorerne aften forinden.
 • Når du er Stein Bagger og tingene spidser til på et hotel i Dubai.
 • Når du er til Linie 3 show, og gerne vil beholde dit liv og værdighed bare nogle få år endnu.

Runescape - hvor skal du dog hen i den fart?redigér

RunEscape2

Når noget trænger sig på - løb!!!

"Hvor skal jeg så løbe hen" - spørger du nok? Svaret er let nok: Derhen hvor problemerne ikke er!

Måske er det en dårlig idé at stikke af fra opvasken og din helt afsindigt hidsige partner, blot for at rende hjem til svigermor. Et velgennemført "runescape" kræver altså, at du finder et sted hvor der er langt færre problemer, og hvor der er en reduceret risiko for at du skal lave en ny "runescape".

Du kan også bare rende ind foran computeren, hvor du sætter dig til at spille rollespil på nettet, eller går i gang med en anden virkelighedsflugt. Det er jo en fuldstændig normal og accepteret adfærd, at du sådan stikker af og isolerer dig fysisk fra resten af verden. Så længe du bare stadig bruger 8-10 timer i døgnet på at lave statusopdateringen "Me runescape. Problem solved." på Facebook, så har du jo stadig fuld social accept og integration.

"Runescape" er bare løsningen. Det er verden som er problemet!

Runescape - ekstra levelsredigér

"Runescape" indeholder nogle ekstra spells, der gør det lettere at komme videre til næste level. Sammenhængen er uklar, men virkningen er enestående:

 • Tears of Svigermor. giver adgang til at flygte ud på toilettet, efter at du har rettet en sønderlemmende kritik mod din svigermors mad og fedtede hår.
 • Head in the Sand giver adgang til at få 84 spande sand om dagen. Dem kan du stikke hovedet ned i - som en studs ville gøre.
 • Prone of Miscellania giver adgang til dit eget kongerige, som du kan stikke af til. Det kaldes "dit værelse". Dette kan udvides med questen "Royal Grubble", der i virkeligheden er en bumset fyr som kalder sig din bedste ven.
 • Back to My Boots giver adgang til et par udtrådte moonboots, der ligner dine egne. Med dem kan du "runescape" med en sjoskende lyd når du slæber dine føder i dine slidte støvler.
 • All Fired Up giver adgang til en nødsituation, hvor alt begynder at brænde spontant. Her kan du virkelig træne "runescape" på den sjove måde!

Noterredigér

 1. Bare kald det "paranoia". Det er jo det, det er...
 2. Sammensat af ordene "run" og "escape". Hvor svært kan det være?
 3. Husk altid! Hvis de ser bebrejdende på dig for at have fulgt dine instinkter, så er det dem der er noget galt med!
 4. Hellere slå en fis, end at sprænge en tarm.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.