FANDOM


Sorg
Denne artikel rummer begrænsede redigeringsmuligheder pga. sorg
Der må ikke i denne artikel forefindes slibrige detaljer om personens fortid slet ikke da han/hun var nødt til at ernære sig som pornomodel indtil han/hun blev opdaget.
Heller ikke noget om vedkommendes pilleforbrug, støtte til lyssky sekter, fysiske fortrin, skattegæld, pinlige episoder i talkshows etc. etc.
Rogerm

Rådjer Mår i filmen Desperate timer fra 1921. Rådjer spiller her en desperat ung mand, der har mistet alt og vil hænge sig i en cykelslange. Den største desperation var dog at finde hos instruktøren.

Bouncywikilogo
Humor-encyklopædien Wikipedia har en parodi-artikel om Roger Moore.
Roger over

Roger and Over by the pool.

Sir Rådjer Mår (14. oktober, 1907 - 23. maj 2017) var en engelsk charmør og skuespiller.

Der er ikke den rolle på både film og i teaterverdenen, hvor han ikke har spillet sig selv. I tv-serier som Helgenen, De heldige uhelte og som Bårnd-Sjæms-Bårnd i komedien af samme navn, har han henrykket publikum med sit elegante løft af venstre øjenbryn.

I de senere år, hvor fysikken svigtede en anelse, blev han ambassadør for UNICEF og håndterede ikke mindst opgaven med at redde thaibørn fra Gary Glitter.

I 1999 blev Sir Rådjer hædret med ordenen Commander of the Mongolian Empire og den 14. juni 2003 med ordenen Knight Commander of Rødovre Centrum. Han var fint gift for fjerde gang og måtte gerne være med, hver gang prins Joachim skulle giftes.

På sine ældre dage optrådte han kun sjældent, sidst var i filmen Mumien vender tilbage, hvor den solide balsamering og de mange gazebind holdt ham oppe i solide 3 timer, selv om publikum gik efter 1.

Rådjers mest kendte rollerredigér

Helgenenredigér

I denne tv-serie fra de glade 1960'erne spillede Rådjer Simon Templar, som slog damer ned og kyssede svindlere og lurendrejere. Tv-serien blev genindspillet i 1970'erne med en anden skuespiller, der hed et eller andet, og som også slog damerne ned osv.

De uheldige Helteredigér

Her spillede Rådjer Lortebræt Sinkelæder, en rigtig playboy-figur, der slog damerne ned og kyssede lurendrejerne sammen med Oscar Wilde, helt eminent spillet af den dengang 81-årige Tony Curtis, der engang har spillet sammen med Marilyn Monroe, men åbenbart ikke er bange for at sænke standarden. Musikken blev skrevet og spillet på lirekasse af John Barry, der også skrev musikken til James Bond-filmene med Sjån Konneri.

Agent 007redigér

Da Sjån Konneri, som jo er et år yngre end Rådjer, gik på pension pgra. noget skrumpelever, overtog Rådjer James Bond-filmene i 1973. Han nåede at spille sig selv i hele syv film, inden instruktøren opgav at retouchere alle hans rynker væk. Rådjer trak sig tilbage fra rollen i 1985 og giftede sig med en eller anden dansk frille, der hedder Kiki efter sin far, Ole.

Andre filmredigér

Rådjer har kastet glans over et utal af roller. Hvem husker ikke hans parodi på Sherlock Holmes, hvor vi skal tro på, at han kan opklare noget som helst. Eller som sømand i The Sea Wolves med nymanicurerede negle. Så var han mere realistisk i Ude at køre, her er de skøre hvor han spillede sig selv. Som han plejer.

Fast hofinventarredigér

Hans mest elskede rolle var, når han kom gående med sin danske kone Kiki ned ad gaderne i Møgeltønder og blev spurgt (som regel af TV2): "Sir Raadjer, what do you think about Mogeltonder."...og han prompte svarede:"Oh, absolute marvellous. It's probably the most fascinating town I've ever visited...What did you say the name of the town was...? Oh dear, it's a village. Then, it's probably the most........."
Det er også derfor han altid var med til royale begivenheder - hans høflige og belevne fremtoning var hans varemærke. Om man så puttede ham ind i containeren til "Småt brændbart", ville han indrette et herreværelse og bede renovationsarbejderne om at tørre fødderne af på måtten.

And now, the end is nearredigér

Den 23. maj 2017 lykkedes det for Ernst Stavro Blofeld at få givet Rådjer en interjektion med kræft, hvorved han endelig vandt!

Rådjer blev bare den lille i det spil! Surt for verden, surt for seerne og surt for Ældresagen, der havde satset på at få Sir Rådjer som æresmedlem.

Rådjer efterlod sig en serie af one-liners, og en slim-liner med eye-liner der hed "Kiki".

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.