FANDOM


"Roe roe roe din Baad"

~ Gammel dansk sømandssang

Ordets betydninger redigér

Ordet roe har flere betydninger, men det er oftest en vegetabilsk afgrøde, som det er meget populært at gensplejse, vi normalt forbinder med ordet roe. Ordet har flere andre betydninger, som vi kommer nærmere ind på i et senere afsnit.

Hvad kan roen bruges til redigér

Roer bruges til at lave sukker på, og sukker er jo en meget vigtig ting, hvis man holder af søde sager. Roer bruges også til at fodre køer med. Oftest er der tale om ensilerede roer, de er enten genmanipulerede eller økologiske afhængig af bondens moralske standpunkt. Køerne, som bliver fodret med roer bruger man til at fodre mennesker med. Inden da skifter koen dog navn til oksesteg, så de små børn ikke begynder at tænke over det urimelige i at spise køer. Men roer indgår altså i de kødædende menneskers fødekæde på et lavere plan, kan man sige.

Roernes fjender redigér

Man skulle ikke tro det, men roer kan godt have fjender, selvom de er rimeligt uskyldige planter uden dårlig karma eller noget. Specielt sukkerroer har mange naturlige fjender, tandlægen er bare én af dem. Hvis du vil se alle sukker-roens naturlige fjender, der ikke er humane, så kan du kigge her.

Liste over gensplejsede roers unaturlige fjender redigér

Før roen blev gensplejset, og dermed gjort kunstig, da havde roen ikke alle de fjender som den har nu. Men det fik firmaet Monsanto gjort noget ved, må man sige. Her følger en ukomplet liste over de unaturlige fjender som roen har pådraget sig efter genmanipulationen:

  • Antroposofferne
  • Hippierne
  • Barfodslægerne
  • Biodynamikerne
  • Devaerne
  • Punkerne
  • Ukrudtet, der ikke holdt til giften, som roerne efter manipulation tålte.
  • Økologerne


Andre betydning af ordet roe redigér

Roe er et fortræffeligt slangord for et hoved, der findes visse personer, som er lamme i deres roer for eksempel. Her hentyder ordet roer til landbruget og de, der har hoveder som roer, de er også nogen værre bonderøve, ligger det implicit i denne sætning. Det kræver jo ikke nogen højere videnskabelig landbrugs-eksamen at blive roekule-klapper.

Såret vil ikke danne roe, siger vi om et sår, der ikke rigtigt vil læge, fordi nogen bakterier fester igennem i såret. Det skyldes nok bare mangel på et bedre ord at vi kalder det sådan.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.