Spademanns Leksikon
Matador.jpg

Rocker er en, der spiller en moderne slags Matador for socialt udsatte - kaldet "Rocker". Der er således gradvis sket en del tilpasninger af de oprindelige regler, som vi i denne artikel vil forsøge at redegøre for.

Alle ændringer fra "Matador" til "Rocker" er selvfølgelig sket til det bedre, og som resultat af frivillighed.

Målet med spillet er modsat sit forbillede at ende i Vridsløselilles afdeling for stærke indsatte - samtidig med at man har 100% kontrol over sine forretninger uden for murene.

Bilerne[]


Kværn

Kværn - ikke

I Matador bruger du små plastikbiler. Når du er rocker, er du i virkeligheden "Biker", og den slags kræver, at du har din egen "bike". Derfor kan du ikke være med i spillet "Rocker", medmindre du har en motorcykel. Det får du ved at slå tilpas mange gange med terningerne indtil at en eller anden idiot motorcykelentusiast indser at han skulle have holdt sig til sin VW Polo.

Når du spiller "Rocker", er det sædvanligvis en fordel at regulere en væsentlig del op på dæktrykket på din overdimensionerede knallert Harley, i og med at du vejer ca. 200 kg, og dine dæk som sådan er temmelig flade.

Terningerne[]

I "Rocker" er terningerne ikke kastet. Du slår ikke med terningerne. Du slår bare! Hvis du slår med knytnæver, er det en god begyndelse, hvis du slår med en kølle, sker det selvfølgelig[1] i selvforsvar, og fordi at der var en ældre medborger, der kiggede på dig.
Slag er med andre ord et grundelement i det at spille "Rocker", og erstatter langt de fleste andre konfrontationer gennem spillet og livet.

30px-Cquote1 svg.png Vi er ikke rockere. Vi er bare nogle stilfærdige bikere, der helst vil være i fred. 30px-Cquote2 svg.png
Unavngiven Rocker, om det at 80 af hans venner netop er blevet idømt over 4 års fængsel.


Spillepladen[]

Ok - her bliver det lidt sort.

I Matador var der en række gader, bryggerier, færgeoverfarter og "prøv lykken" felter[2].

Gaderne[]

Fra Matadortiden er der sket en del ændringer frem til "Rocker" tiden. Således er "Vimmelskaftet", "Rådhuspladsen" og "Hellerupvej" ikke længere med på selve spillepladen. I stedet er der kommet eks. "Christiania", "Jægersborggade" og "Halmtorvet". Der er ingen egentlig forklaring på denne omfordeling af gader og stræder, ud over at der er muligvis er en relation til indtægtskilderne i de enkelte gader og områder, og dennes afvigelse fra det oprindelige spil.

I "Rocker" køber du ikke længere gaden af banken. Du kan true dig til den, eller du kan skyde alle i gaden, og dermed på sirlig vis overtage herredømmet over gaden.

Når du har alle gader med samme farve, har du taget for meget LSD. Når der er en gade du ikke har, er det tilladt at lave Drive by shooting gennem den.

Bryggerierne[]

Der er sådan set ikke nogle bryggerier i "Rocker". Begrebet er fortrinsvis erstattet af "Hashklubber" og "Skunklaboratorier", men straffen for at lande på dem, er væsentligt hævet.

Rederierne[]

Igen er reglerne blevet ændret på mange punkter. Rederierne gik i gamle dage mellem landsdelene, men i "Rocker" betyder det at lande på et rederi, at du eks. sejler til Norge, Sverige eller Tyskland. Når du lander, står der et større politiopbud klar til at afvise dig og sende dig retur. Derfor er rederierne i praksis værdiløse og ensbetydende med en unyttig omkostning[3].

"Prøv lykken" kortene[]

I "Rocker" er der sket nogle marginale ændringer af "prøv lykken", således er der følgende generelle regler:

Alle kort, hvor du skal...

 • ...betale noget til banken, er erstattet af begrebet: "Dummebøder".
 • ...have noget tilbage, er erstattet af "indtægter ved indkassere gæld fra andre".
 • ...i fængsel, er erstattet af kort, hvor du skal i fængsel.
 • ...forholde dig til noget med din bil, er erstattet af en pligtig omregistrering af din Harley til svenske plader[4].

Indtægterne[]

Her skrives en dummebøde på kr. 2000

I Matador starter du med at banken giver dig nogle penge frivilligt, og i følge reglerne. I "Rocker" må du selv starte med at hæve pengene, ved at gå ind med en pistol i hånden, og en maske for munden. Da omkring 90% af alle bankrøverier i Danmark bliver opklaret, er dine chancer for en god start i spillet "Rocker" stærkt begrænsede. Derfor må du gennem resten af spille gennemgå en række af alternativer for at tilsikre dig en indtægt, herunder:

Dummebøder[]

Dummebøder er en sikker indtægt! I dette finurlige underspil til spillet "Rocker", kan du frit overbringe dine med- og modspillere et bødekrav på op til 500.000,-, uden at det skal dokumenteres[5]. Du kan i spillet udskrive "dummebøder" for alt, lige fra for sen betaling til at have grimt tøj på.
Med andre ord: Den sikreste indtægt.

Narkohandel[]

Handel med narko er den næstsikreste indtægt, når du spiller "Rocker". Her sælger du stoffer - gerne gennem nogle andre, som du har truet - og fralægger dig selvfølgelig ansvaret for den egentlige handel og for truslerne mod udøverne, når du taler med politiet eller med pressen.
Den egentlige risiko ved denne indtægtsform, ligger i at du skal være beredt på, at det sammentømrede fællesskab vil tage afstand fra dig, når du trækker et "Ryk direkte i fængsel" kort, der gælder de næste 10-14 år.

Den i spillet, der har fået Christiania har en stor fordel i denne indtægtsform. Derfor er der altid en farlig ballade om, hvem der skal have Christiania. Ofte kan denne strid ikke afgøres ved slagsmål eller gennem økonomisk kompensation, og der må derfor Drive by shootings eller værre til.

Prostitution[]

Når du har en gade, kan du bygge true dig til en "Baboon". Herefter tvinger du de næringsdrivende på adressen til at indrykke en annonce i Ekstra Bladet, der starter med "A Baal", og så er du i gang! Nu kan du løbende og dagligt hæve 4-5.000,- spir på, at en importeret thaipige bliver kvast under en 230 kg. tung og svedig mand med dårlig ånde og en sjover på et par centimeter.

Selvfølgelig er det ikke din skyld, at hun er kommer til landet og ikke kan finde arbejde, men du hjælper hende i den svære tid med at finde en seng, og kun betale et beskedent beløb for denne ydelse. Sådan er reglerne i spillet, spørg ikke hvorfor.

Bygningerne[]

Der er ikke længere "Hoteller" og "huse" i "Rocker".

 • Huse er erstattet af "Baboons", "Hashklubber" eller garager med våbenopmagasinering skunklaboratorier.
 • Hoteller er erstattet af "Klubhuse"[6].

Rykker du ind i nogen af delene, idømmes du en større dummebøde, med mindre du selvfølgelig erklærer dig selv homoseksuel, i så fald fejres du med fest og flag.

De kendte spillere[]

I Matador (tv-serie) spillede de Matador. Der var Oberst Hackel i gang med at forhandle med Doktor Hansen, men det var resultatløst. Videreudviklingen af denne forhandlingsmæssige fiasko har taget ved lære af originalen, og forhandling er derfor erstattet af straf. Ligeså er de relativt kedelige personager erstattet af muntre og optimistiske medvirkende. Derfor er det i spillet ændret, således:

I "Rocker" medvirker en moderne type af kendisser, så som:


Detaljerne er ændret[]

 1. Som udgangspunkt.
 2. Og et enkelt fængsel.
 3. Medmindre du kan nå at fiske noget hash op undervejs, og således få dækket en del af dine omkostninger.
 4. Og overdragelse af registeringsattesten til den eneste i din klub, der ikke har 200.000,- i skattegæld.
 5. Faktisk skal det helst ikke dokumenteres, da dette vil kunne blive brugt imod dig.
 6. Det er endnu ikke lykkedes nogen spiller i "Rocker" at bygge Hotel/Klubhus på Rådhuspladsen.