Spademanns Leksikon

Er det denne?

Eller denne?

"I Mordors land, hvor skygger ruge .."

~ Gunnar Rhea om at udklække skygger

"They are taking the hobbits to Isengard.."

~ Orlando Bloom om at bruge 10 timerYouTube


Ringende herre, af nogle også kendt som Ringenes Herre, er et eventyr af H.C. Andersen, hvor en flok ildelugtende væsner (dansk: orker, engelsk: new yorker) forsøger at komme i besiddelse af en meget flot fingerring, som lyser i mørket. Den ville orkernes diktatoriske leder gerne have fingrene i, så han kunne undgå at smadre knæet på sengekanten, hver gang han skulle i seng. Filmen er instrueret af den verdensberømte nazistiske instruktør Lars von ab und zu Trier

Ringbæreren, som for resten er den ældste nulevende dansker, og af Skov- og Naturstyrelsen fredningstruet (nogen bildte dem ind, at han var udrydningstruet), og man forsøger, som et pilotprojekt, at gøre det lille behårede væsen til en dansk nationalpark, som skal hedde Frodos Vænge. Senere er ringenes herre blevet udgivet som en række pornografiske stumfilm, med store hovedroller som Orlando Bloom, Elijah Wood, Tim Kristensen og Kirsten Hüttemeier. Det var oprindeligt planlagt at det skulle være en lang film, men på grund af længden er det blevet splittet op til 3 film på 17 timer og 42½ minut hver.

Uddrag fra den ikke-udgivede bog 4 i eventyret om ringen; "Hobbitten Frodo og Professor Johannesen leger med bævere og rav"[]

Uddrag 1[]

"Frodo og Sam holdt godt fast i Gwaihir, ørnenes konge, som havde hentet de to unge hobbitter ved købmanden foran Slugeporten i Mordor. Gwaihir blev flankeret af sine brødre Vinge-Kjetil og Torben Bryst der bar en tilfældig strisser og en advarsel mod tennis. Under dem kunne Frodo se alt der foregik på Indehaver-Sletten; en ork med beskidte briller satte en el-tavle op, en anden trak et 8-tal, to andre modtog en hullet øl for bedste birolle i genindspilningen af "Gik besøget skidt?". Ved foden af en gul bivuak kunne Frodo skimte Gandalf stige ned fra sin hest Slagterhage, kun iført en barkrulle og et tykt lag make-up. Ved dette syn af sin gamle ven og fodadvokat, strømmede minderne ind over Frodo. Han smilede ved tanken om Merry og Pippin, klukkede ved mindet om banken og det behårede lår, nyste forfærdet i en skål nødder ved mindet om døde pingvin, han holdt glad en trehjulet cykel op foran øjnene ved tanken om armen der langsomt skar et gevind i Gimli's knæ, og endeligt trak Frodo en lang kvindehånd af kalk op af halsen ved mindet om Safranman, Baskeman og sygetørstigman".

Uddrag 2[]

"Tæller du som en eller to?" spurgte Frodo den presseglade kyst-ork, Harry Vandpose, og gik frem imod ham, halede en tør-knogle op af orkens gab og vinkede ind til den gullige flodheste-morfar, der hang i seler ned fra orkens gane. Frodo rynkede brynene, gned sig på hagen, stak fugle i ørerne, kradsede sig på rammen, mørklagde Kalenderhuset, fik stegt lidt ål, låste sig inde i Fiolstræde og sagde med påtaget dyb hestestemme, "Pruuhh..sikke da en..pruh..varme, der...pruuhhhh...er inde i..øhh..pruøhh..sådan en...pruhh..standerlampe". Orken, der havde en hemmelig klub med fluer i, kunne ikke lade være at smile og tænkte, "Hvis jeg bliver tyve i år og hvis Rarnold bliver sukkerkonge og hvis min mund bliver hyret af Lego og hvis hollænderne vinder i snobrød og hvis og hvis og hvis". Bagved og halvt begravet i salt stod Gandalf i tigertøj og duppede vaskemiddel på en øm hundenumse. Frodo så kærligt på ham og sagde,"Kære Gandalf. Kære Tove. Hej til Rieper. Søde svigermester. Glade jul. Rare Inge. Jeg har nu altid holdt af i din fine måde at sige"Palads" på". Herefter overrakte han Gandalf en halvtung brilliant-kastanie, men Gandalf rakte den tilbage til Frodo med ordene "Mange tak. Tak til fuglene. Du ligner en fugl. Tak tak. Fugle-Frodo. Tak skal du have. Flyve-hobbit. Tak til traktorindustrien og de gule mænd bag sengene".

Uddrag 3[]

Gandalf sad ned på bagen, med benene strakt foran sig. Han lagde sig ned på albuen og sukkede. Han følte sig træt og lagde sig nu helt ned og rullede om på ryggen. Han lagde sig videre ned under græsset, og endte lidt senere et godt stykke under jorden. Troldmanden åbnede øjnene, og kunne lige skimte Sam stå over hullet og kigge ned til ham. Han rejste sig og kiggede på jordvæggen foran sig. Han krattede lidt i væggen, og til sin overraskelse sev der lidt vand ud. Han krattede igen, og nu sev der lidt albatros ind. Han krattede lidt igen, og ind sev en snotslette, selve sindet og det sæbe sælen slæbte, ind svævede Finn til fest med bælte, syv kalkornitologer med blæner og hæsligt vestlige tænder. Gandalf så ned af sig selv og fik øje på en tom flaske nede ved fødderne. Han tog den op og så at der lå en lille kage på bunden. Han vendte flasken, men kagen sad fast. Han stak en finger ned efter den, men nu var kagen i huset. Han gik over i huset, men nu var kagen i skole. Han gik over i skolen, men nu var kagen i et jakkesæt. Han tog et jakkesæt på, men nu var kagen et dagblad. Han købte en avis, men nu var kagen et omrids. Han ridsede sig om, men nu var kagen væk. Gandalf trak på skuldrende og råbte op til Sam; "Hey Klodeparyk - kan du ikke være lidt original for en gangs skyld, og slå en eskimo?". Sam vejede sig, slog til eskimoen og begyndte at traske over efter snoren.


Trailer[]

Her ses den verdensomspændende trailer til del 1, som kostede over 7,5 millioner kroner at lave