Spademanns Leksikon
Seal USA.png

Man kan sige meget om damerne i 1968, men de var ihvertfald ærlige

Lille Dick demonstrerer sit tag på ovennævnte damer

Dick var en elsker af gamle kassettebåndsfilm og sagde ofte privat, at månelandingen var nul & nix i forhold til hans møde med Gyda Larsen i 1972

Richard Milhous Nixon, den gamle swinger, blev født den 9. januar 1913 i Yorba Linda, Californien, USA. Det var der ikke noget at gøre ved.

"Vi katte så gårt put' ham tebaws..."

~ Jordemoderen om Richards fødsel

"Æv! Tilbage til tegnebordet!"

~ Far om Richards fødsel

"Dikkedik"

~ Dicks mor

"Vi kalder ham Dick. Det ligner han alligevel"

~ Mor om Richards påfaldende næse


Til gengæld døde han i 1994 og verden kunne vende tilbage til det normale. Hvad det så end var.

Men hvem var så lille Dick? Hvad ved vi om ham?

Baggrund[]

Lille Dick havde oprindelig to brødre. De døde begge af tuberkulose, hvilket ikke gjorde Dick så meget, for de var sikkert alligevel kommunister og nu blev der råd til at sende Dick på universitet. Siden blev han advokat Ja, ja.

Efter anden verdenskrig, nemlig, den der kom efter første verdenskrig, tog Dick hjem til Californien. Hvor han stillede op til den amerikanske kongres og vandt valget, mest fordi han var skrap til at beskylde sin modstander for at være kommunist, hvilket dengang var noget af det, amerikanerne var mest bange for. Og så russerne selvfølgelig, men det var jo også den samme surdej.

Dick slog så totterne sammen med senator Joseph McCarthy, der var fast besluttet på at afsløre, at samtlige filmstjerner og andre kendte skikkelser var kommunister. (Efter at have jaget hele talentmassen ud af Hollywood, blev senator McCarthy desværre afsløret som en fordrukken hykler, hvilket satte kommunistjagten i stå i flere år, men det var først senere). Ærgerlig, ærgerlig.

Vicepræsident[]

Nu når vi så helt frem til 1952, hvor der var krig i Korea, som Kim Larsen så rigtigt synger - mod kommunisterne, naturligvis. Nu var Nixon senator og kommunistforskrækkelsen gjorde ham så populær, at han blev vicepræsidentkandidat for Dwight David Eisenhower. Desværre var der nogle ondskabsfulde skiderikker (sikkert kommunister), der afslørede, at vor lille Dick havde taget i mod bestikkelse. Eisenhower var parat til at droppe sin lille Dick, men Dick demonstrerede for en sjælden gangs skyld tv-tække og fik drejet hele sagen, så den kom til at handle om en lille vovse, hans døtre havde fået i Texas.

30px-Cquote1 svg.png Jeg er ligeglad med, hvad de kommunistsvin siger! Den hund forbliver i mit skød! 30px-Cquote2 svg.png
Lille Dick om vovsen

Kvinderne tudede og sagde:

30px-Cquote1 svg.png Vi vil ha Dick! Vil vi ha' vovse! Flæbe, flæbe! 30px-Cquote2 svg.png
husmødre om Lille Dicks vovse

Så Eisenhower måtte beholde idioten og vandt valget alligevel. Så nu var Dick vicepræsident i De Amerikanske Stater. Godt så...

I sine otte år som vicepræsident gjorde Dick det mest i det skjulte. Han ville bruge atomvåben i Korea, men det blev ikke nødvendigt, for Eisenhower løste sagen over en kop kaffe og en morgenkrydder. Da Fidel Castro, den forbandede kommunist, erobrede magten på Cuba nedsatte Nixon et hold, som han fik brug for igen og igen, kaldet blikkenslagerne, hvilket inkluderede E. Howard Hunt og Frank Sturgis. Denne gruppe udvirkede en plan, som først blev sat iværk under USA's næste præsident, som ved noget beklagelig valgsvindel (de skide kommunister igen) ikke blev Nixon, men Kennedy. Planen hed Bay of Pigs Invasion.

Præsidentkandidat første gang[]

I 1960 tonede præsidentkandidaterne Nixon og Kennedy frem på de amerikanske tv-skærme i en tv-duel, hvor lille Dick desværre glemte alt om tv-tække. Siden er det blevet oplyst, at Dick troede, at det var en af de sædvanlige kassettebåndsfilm, han skulle deltage i. Han lignede en udbrændt lort ved juletid og nægtede at blive sminket. Kennedy lignede derimod noget meget lækkert, som damerne kan kigge på i Playgirl. Gæt hvem der vandt.

Nå... Hvad skulle lille Dick så lave? Bare sådan jolle rundt som advokat? Nej, nej. Så ville han være guvernør i Californien, ligesom Schwarzenegger, men altså før Schwarzenegger, ikke, for det var før han (forkortet af red.) Dælen dundreme om ikke lille Dick også taber dér. Skide kommunister! Lille Dick blev selvfølgelig sur og sagde til pressen:

30px-Cquote1 svg.png You won't have Dick Nixon to kick around any more! 30px-Cquote2 svg.png
Dick om den amerikanske presse

Deri tog vor lille Dick så grundigt fejl.

Præsident[]

Her ses Dick efter at have stukket Elvis en plade.

I 1968 havde Kennedy været død i fem år og præsident Lyndon Johnson måtte opgive ethvert forsøg på at blive genvalgt på grund af en lille situation kaldet Vietnam - (ja, de forbandede kommunister igen - de har sgu ødelagt alt der er at ødelægge). I rask tempo forsvandt de figurer, der ville kunne tale imod lille Dick som præsident:

Pyt, de var sikkert kommunister alligevel.

Lille Dick lover så at stoppe vietnamkrigen og bliver valgt. Han stopper ikke vietnamkrigen. Til gengæld fik han lov til at ønske astronauterne velkommen hjem fra månen i 1969. Fedt nok.

Vandmanden Nixon

I alle afkroge var Nixon en eftertragtet mand.

For at sikre sit genvalg i 1972 fik han hjælp af de før omtalte blikkenslagere. De lavede et lille fikst indbrud i Demokraternes valghovedkvarter i Watergate-bygningen og blev selvfølgelig afsløret af vagtmanden, der sikkert var kommunist. Nixon blev genvalgt på trods af indbruddet, fordi han var god til at bruge mellemmænd, så det hele var lidt uigennemskueligt. Og Hunt og Sturgis sladrede ikke, selvom de blev fanget med nallerne i kagedåsen.

Hans fine vicepræsident, Spiro Agnew, må træde tilbage i 1973 for skattesnyd. Pyt. Så lavede han lidt normalisering med Mao's Kina og noget nedrustningsaftale med Sovjetunionen og blev meeeeget vred da han kom hjem og fik hvisket i øret, at både Kina og Sovjet var kommunistiske.

Det vigtigste initiativ der blev indført under lille Dick, var den fuldstændige privatisering af det amerikanske sundhedsvæsen, hvilket var et meget smart træk. For nu kunne eliten leve længere og derfor nå at betale mere skat til Richards lønningspose statskassen, og de fattige, som ikke betalte særligt meget, kunne dø lidt hurtigere. Pyt. De var jo allesammen bare en flok skide kommunister, der alligevel ikke havde gidet at stemme på ham ved valget.

Nå. Nu havde lille Dick jo den lille svaghed, som han delte med sin forgænger, Johnson, at han var fuld af løgn og derfor havde brug for at holde lidt styr på, hvad han havde sagt til hvem. Så alt blev optaget på bånd.

30px-Cquote1 svg.png Jeg er altid ærlig. Min hukommelse rækker ikke til at holde styr på alle løgnene 30px-Cquote2 svg.png
Mark Twain om sanddruelighed

Beklageligvis kom denne lille detalje Watergate-kommissionen for øre og nu ville de så gerne have præsidentens bånd udleveret.

30px-Cquote1 svg.png Nej! 30px-Cquote2 svg.png
Dick om sine kassettebånd
30px-Cquote1 svg.png Jo! 30px-Cquote2 svg.png
Archibald Cox om sine yndlingskassettebånd

I'm not a cook

Så var Archibald, som var leder af Watergate-kommissionen, osse selv ude om det, var han, den skide kommunist! Så Nixon fyrede ham. Nå, så gik det hele op i skandale og til sidst måtte lille Dick udlevere båndene, hvilket sjovt nok skete samtidig med, at han trådte tilbage. Blikkenslagerne røg i fængsel, hvilket var meget uretfærdigt, da de jo ikke var kommunister.

Som ny præsident udnævntes Gerald Ford-T, den første bil i Det Hvide Hus, som snart efter benådede lille Dick for alt det lort han havde lavet i sin præsidenttid.

Bouncywikilogo.gif
Humor-encyklopædien Wikipedia har en parodi-artikel om Richard Nixon.

Eftertiden[]

30px-Cquote1 svg.png Jeg mødte jer på halvvejen, I kommunistiske hippiebøsser! 30px-Cquote2 svg.png
Dick om sit liv

I starten holdt ekspræsident Dick lav profil, men efterhånden fik han mere selvtillid og deltog bl.a. i den amerikanske udgave af "Spot a Liar" som dommer, siden i "Vild med Dans" hvor han fik en flot, flot bundplacering og endelig fik han en lille statistrolle som Richard Nixon i Oliver Stones film "Nixon".

Politiske kommentatorer påstod, at Nixon ikke kunne blive valgt til så meget som hundefanger i Albuquerque efter Watergate. I 1991 beviste han dog at de tog fejl, da ham med stemmerne 981 mod 781 slog Thomaski Brazinski, der ellers havde siddet solidt på hundefangerembedet i to årtier. Desværre nåede Lille Dick ikke at tiltræde i embedet, da han blev afsløret i en intim situation med samme Brazinski - doggy style.

Nixon overvejede dog at genopstille i 1992 og havde allerede forberedt sit slogan:

30px-Cquote1 svg.png I didn't do anything wrong, and I won't do it again. 30px-Cquote2 svg.png
Nix

Men Nixon fortrød, da jobbet som hundefanger blev ledigt i Dogville.

Ja... Det var vel egentlig det. Når vi ser bort fra alt det, som vi ikke fik med.

Har du i øvrigt læst om Watergate?

Tjim-didi-dim-dididididi-da-daaa!HAIL TO THE CHIEF! Tjim-didi-dim-dididididi-da-daaa!
George Washington · John Adams · Thomas Jefferson · James Madison · James Monroe · John Quincy Adams · Andrew Jackson · Martin Van Buren · William Henry Harrison · John Tyler · James K. Polk · Zachary Taylor · Millard Fillmore · Franklin Pierce · James Buchanan · Abraham Lincoln · Andrew Johnson · U.S. Grant · Rutherford B. Hayes · James Garfield · Chester Arthur · Grover Cleveland · Benjamin Harrison · Grover Cleveland · William McKinley · Theodore Roosevelt · William H. Taft · Woodrow Wilson · Warren Harding · Calvin Coolidge · Herbert Hoover · Franklin D. Roosevelt · Harry S. Truman · Dwight D. Eisenhower · John F. Kennedy · Lyndon B. Johnson · Richard Nixon · Gerald Ford · Jimmy Carter · Ronald Reagan · George H. W. Bush · Bill Clinton · George W. Bush · Barack Obama · Donald Trump