FANDOM


(Måske mere senere - --~~~~)
 
m
Linje 1: Linje 1:
{{citat|Med renters rente bliver det så lige 12.500 kroner plus moms og gebyrer|Håndværker|hvorfor han har sin sømpistol rettet mod din tinding}}<br />'''Renter''' er en slags [[hu]]sl[[ej]]e, som man ''modtager'', hvis man låner penge ud til [[andre]], og ''skal betale'', hvis man [[lån]]er [[dem]] [[af]] [[fremmed]]e. Banker har gjort dette [[princip]] til en [[for]]retnings[[model]], og nogle af dem har sågar været [[fri]]ske [[nok]] til at opfinde [[negativ]] ''rente'', så de forlangte penge for at have deres kunders penge stående.<br />Hvor [[meget]] de enkelte banker kræver i rente kan være lidt forskelligt, men de fleste lande har oprettet [[nation]]ale [[bank]]er, som ''[[ud]][[stik]]ker [[en]] [[ton]]eangivende [[ren]]te'', de andre så forventes at rette sig efter.<br />Et [[sær]]ligt [[Plat|kapitel]] udgøres af de såkaldte ''forbrugslån'', der gives af suspekte sidegadevekselerere. [[Disse]] [[lån]] forrentes ikke ''pro anno'', men ''pro semana'', så allerede en [[uge]] efter at lånet er optaget, er der skrevet [[mor]][[ar]]enter på, og udenfor din [[dør]] står et par [[gorilla]]er, som vil opkræve en [[dummebøde]] fordi du er bagefter med [[af]][[drage]]ne.<br />[[Stat]]en belægger desuden dine indtægter med en ''rente'', som kaldes for [[skat]]. Nogle af disse penge vender siden tilbage, hvis du [[lever]] længe nok til at oppebære [[folk]]e[[pension]].
+
{{citat|Med '''renters rente''' bliver det så lige 12.500 kroner plus moms og gebyrer|Håndværker|hvorfor han har sin sømpistol rettet imod din tinding}}<br />'''Renter''' er en slags [[hu]]sl[[ej]]e, som man ''modtager'', hvis man låner penge ud til [[andre]], og ''skal betale'', hvis man [[lån]]er [[dem]] [[af]] [[fremmed]]e. Banker har gjort dette [[princip]] til en [[for]]retnings[[model]], og nogle af dem har sågar været [[fri]]ske [[nok]] til at opfinde [[negativ]] ''rente'', så de forlangte penge for at have deres kunders penge stående.<br />Hvor [[meget]] de enkelte banker kræver i rente kan være lidt forskelligt, men de fleste lande har oprettet [[nation]]ale [[bank]]er, som ''[[ud]][[stik]]ker [[en]] [[ton]]eangivende [[ren]]te'', de andre så forventes at rette sig efter.<br />Et [[sær]]ligt [[Plat|kapitel]] udgøres af de såkaldte ''forbrugslån'', der gives af suspekte sidegadevekselerere. [[Disse]] [[lån]] forrentes ikke ''pro anno'', men ''pro semana'', så allerede en [[uge]] efter at lånet er optaget, er der skrevet [[mor]][[ar]]enter på, og udenfor din [[dør]] står et par [[gorilla]]er, som vil opkræve en [[dummebøde]] fordi du er bagefter med [[af]][[drage]]ne.<br />[[Stat]]en belægger desuden dine indtægter med en ''rente'', som kaldes for [[skat]]. Nogle af disse penge vender siden tilbage, hvis du [[lever]] længe nok til at oppebære [[folk]]e[[pension]].
 
[[Kategori:Økonomi]]
 
[[Kategori:Økonomi]]

Versionen fra feb 9. 2018, 04:17

"Med renters rente bliver det så lige 12.500 kroner plus moms og gebyrer"

~ Håndværker om hvorfor han har sin sømpistol rettet imod din tinding


Renter er en slags husleje, som man modtager, hvis man låner penge ud til andre, og skal betale, hvis man låner dem af fremmede. Banker har gjort dette princip til en forretningsmodel, og nogle af dem har sågar været friske nok til at opfinde negativ rente, så de forlangte penge for at have deres kunders penge stående.
Hvor meget de enkelte banker kræver i rente kan være lidt forskelligt, men de fleste lande har oprettet nationale banker, som udstikker en toneangivende rente, de andre så forventes at rette sig efter.
Et særligt kapitel udgøres af de såkaldte forbrugslån, der gives af suspekte sidegadevekselerere. Disse lån forrentes ikke pro anno, men pro semana, så allerede en uge efter at lånet er optaget, er der skrevet morarenter på, og udenfor din dør står et par gorillaer, som vil opkræve en dummebøde fordi du er bagefter med afdragene.
Staten belægger desuden dine indtægter med en rente, som kaldes for skat. Nogle af disse penge vender siden tilbage, hvis du lever længe nok til at oppebære folkepension.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.