Spademanns Leksikon

Regnedrengene i Finansministeriet er reelt de, som styrer Danmark. De manipulerer Danmarks driftsregnskab for den til enhver tid siddende finansminister, så folk ikke opdager, at vi forlængst er opkøbt af Kina (siger anonym kilde i Personalestyrelsen).

Regnedrengene.jpg

Matematik for regnedrenge[]

40pxKlumme.png
Hvem opfandt udtrykket
Selve udtrykket må jo nok tilskrives chefen for tænketanken Esso, Peter Mogensen, som til tider fremmedgør den almindelige borger fra den politiske proces ved at påstå, at der findes en underskov af jakkeklædte folk, som ministeren aldrig ser.


Han har også brugt den term om Jacob Scharff, chef for PET, hvor det er jakkeklædte mennesker med høje uddannelser, som laver al benarbejdet.

Regnedrengene i Finansministeriet har gået i skole. Her er de blevet Cand. Oecon'er eller Cand. Jur'er. Det betyder så igen, at de sandsynligvis godt kan regne, men alting skal foregå efter en eller anden model, og så kan de ellers spendere resten af deres indholdsløse liv meningsfyldte og betydningsfulde tilværelse på at debattere, hvilken model der skal anvendes.

Reelt foregår enhver beregning efter følgende metode:

 1. Folketinget vil gerne have en ny lov om noget[1].
 2. Der stilles et forslag i salen.
 3. Finansministeren noterer et tilfældigt tal på sin blok[2].
 4. Finansministeren tager fat i overregnedrengen, og giver ham sit tal.
 5. Overregnedrengen giver sine regnedrenge tallet.
 6. Regnedrengene går i gang med at identificere den metode, der vil give det resultat, som står skrevet på deres papir.
 7. magisk vis, kommer regnedrengene frem til præcist det samme tal, og de overrækker det til finansministeren.
 8. Finansministeren går tilbage til folketinget, og beviser, at der skal udvises mindst 12.543 indvandrere, skæres tre år af dagpengeperioden og nedlægges 4,6 skoler pr. kommune, for at lovforslaget kan blive vedtaget.

Sådan er det bare!

Regnedrengekarriere[]

Alt hvad man behøver for at blive regnedreng - ud over betingelsesløs underkastelse!

Som nyansat regnedreng forventes det selvfølgelig at du arbejder 24-7[3]. Det forventes ligeledes, at du er et på en gang egocentrisk og samtidig røvslikkende, uselvstændigt individ. Det forventes også at du dagligt føjer det mindste vink fra departementschefen[4]. Selvstændige holdninger er ikke specielt velansete de første 14-35 år, og kan lyn-børge forvandle dit karriereforløb til et hændelsesforløb.

Begyndelsen[]

I den første del af regnedrengekarrieren er det almen kutyme at man bevæger sig rundt i gangene med nedslået blik. Det er i særdeleshed ikke velanset at man ser chefen i øjnene, fordi det kunne tolkes som om, at man prøvede at nedstirre ham.[5]
Det betyder så til gengæld, at det er tilladt at se alle underordnede - og specielt sekretærer, piccoliner og postomdelere - som værende mindreværdige. Dem er der frit slag for at klappe i røven til julefrokosten[6].
Efter et par år starter morskaben! Det er her hvor man begynder at pille enkeltkugler ud af de andre regnedrenges kuglerammer, eller at bytte rundt på tasterne i deres lommeregner! Sand spas er det, når regnedrengen pludselig fremlægger et regnestykke for over-regnedrengen, der viser, at man desværre og beklageligt er nødt til at nedlægge hele plejesektoren i Region Syddanmark. Surt for dem!

Optagelsesprøven[]

18-19 års brown-nosing senere, så er regnedrengen velbevandret i alle de modeller, der giver de resultater som ministeren ønsker. Her er de fleste modenhedskriterier så opfyldt, og nu kan regnedrengen måske avancere til semi- eller overregnedreng.

Nu kommer så optagelsesprøven til den videre færd i livet. For at have en chance skal man:

 • Kunne alle sine undersåtters kalender i hovedet. Det gør det muligt at ringe til dem og kalde dem på arbejde aldeles omgående på en søndag, hvor de fejrer deres førstefødtes 1 års fødselsdag - simpelthen for at demonstrere ens egen magt og overlegenhed.
 • Være i stand til at få en hvilken som helst medarbejder til at gå grædende ud fra kontoret.
 • Kunne demonstrere på papir[7] at den til enhver tid siddende regerings plan om at bortskære folkepensionen er en nødvendighed.
 • Kunne tyre en kugleramme gennem lokalet og ramme den mest genstridige oppositionspolitiker midt i panden med dødelig kraft.

Det videre forløb[]

Hvis man kan det - så kan man måske få sig et 10.000.000,-/året job med 72 måneders fratrædelsesgodtgørelse hos DONG. Det er lykken!

Regnedrengenoter[]

 1. Alt fra ungdomskriminalitet til indkøbsaftaler for bleer er i spil.
 2. Her er et par terninger praktisk, så derfor starter tallet aldrig med noget større end 6.
 3. Gerne mere! Efter nogle få år er din familie alligevel holdt op med at savne dig.
 4. Husk! Han ved bedst! Ministeren har nemlig lige fortalt ham, hvad han både ved og mener!
 5. Eller hende. Din chef kan være en kvindelig hyæne-alfahund
 6. Psssst! Vær lidt varsom med sekretæren. Hun er måske selv blevet scoret af en over-regnedreng! Det er bedre at huske, at piccolo rimer på gigolo.
 7. Eller i en Powerpoint