FANDOM


Real Madrid FC CF
Saassasaas
Fulde navn Real Madrid Centrale Fragmenter
Grundlagt 1902
Opløst Snart
Stadion Santiago Bernabéu
Kapacitet Officielt: 105.000 siddepladser
(I virkeligheden: 80.300)
Formand Florentino Pérezsen
Cheftræner Carlo Ancelotti
Liga La Liga (da. ligaen)
Hjemmeside www.real.madrid
Sasaaaaa
Ssaaaaa
Hjemmedragt Hjemmeklud


'Real Madrid (el. Konge Klubben [1]) er den største spanske klub, som mest af alt er kendt for at være en forsamling af helt utroligt fantastiske mænd i hvidt tøj. Store og små, lækre som få!

Historieredigér

Real Madrid er den klub i verden der sutter mest pik på deres kongehus. Hvert år bliver Real så honorerende med store milionbeløb, så de kan få nye medlemmer til deres bøsseklub. Real Madrids historie kan der skrives tykke bøger om. I bund og grund startede det hele i starten af 1900-tallet i den spanske by Madrid[2]. Langsomt fik klubben vundet tabt nogle pænt mange kampe, men succesen tog for alvor fat i 1930'erne hvor selveste Francisco Franco erklærede holdet som sit kæle-dække hold. Den folkevalgte præsident - og den nyopfundne kongefamilie i Spanien - begyndte herefter at poste penge ind i klubben for at gøre klubben til et flagskib, ikke bare i Spanien, men i hele Europa. Eftersigende p.g.a. en voksende mistro fra dele af Europa mod Italien, Tyskland og altså Spanien. Derfor var det vigtigt at samle nationen under de hvide kongelige faner, og gå i krig med hundene fra England om magten i europæisk fodbold. (Senere eksekalderede spændingerne dog, og Adolf Hitler blev sur. Men det er en anden historie).

For om ikke andet, lykkedes det Franco at gøre Real Madrid til den forretning han ønskede. Efter den ikke særlig succesfulde revolution, lykkedes det alligevel Real Madrid at vinde den såkaldte Champions League op til rigtig mange gange.

I dag kan man stadig se spor efter Franco-styret, i og med at samtlige spanske skatteydere (også dem fra Barcelona) bidrager med 0,85% af deres skattepenge til fodboldklubben Real Madrid. Ganske lovligt. For hvordan skulle de ellers få råd til alle de dyre spillere? Nogen skal jo betale[3].

Spillerdragt(er)redigér

30px-Cquote1 svg Hurra! Hold kæft hvor er vi gode, drenge! Til næste sæson skal vi have guldbelagte striber og guldbelagte rygnumre på vores hjemmebanedragter, for at vise vi er de bedste! 30px-Cquote2 svg
Real Madrid efter deres store pokaltriumf i pokalturneringen Copa del Rey, 2011
Klan2X00203 9

Real Madrid havde også engang en mindre succesfuld fodboldafdeling i Alabama.

Den hvide farve har altid kendetegnet Real Madrid. I Danmark ses tilmed den direkte konsekvens i FC København. Men når Real Madrid er på udebane, mod et hjemmehold som selv spiller i hvidt, er det nødsagede til at finde en anden farve frem[4]. Og her falder valget på den sorte nuance. Spiller hjemmeholdet uheldigvis ligeledes også i hvidt og sort, har man i Real Madrid heldigvis et stort udvalg af farvesæt til deres 3. trøjer. Der findes både røde, lilla, mørkeblå - og fra sommeren 2016, også grønne og selvlysende farver, i tilfælde af farvelighed mellem to klubber.

Spillereredigér

Utallige fodboldspillere har været igennem svingdøren hos Real Madrid. Her på Spademanns Leksikon har vi ikke tid til, at holde styr på svingdøren, så derfor får du her et overblik istedet, over de mest bemærkelsesværdige og legendariske (i nyere tid):

Noterredigér

  1. som de gerne vil kaldes.
  2. sjovt nok
  3. ikke sandt, Helle Thorning?
  4. hvis ikke de kan købe forhandle om farvevalget med med anden klub
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.