Spademanns Leksikon
Sugar Hill Gang - Raper's Delight
 	Raper's_delight_(Sugarhill_Gang) 	 			 
Dette er det officielt første rapnummer fra 1979
Grand Master Flash & The Furious Five - The Message
 	Grandmaster_Flash_The_Message_HQ 	 			 
Det første danske raphit


"Hvad fanden er det du vil have mig til at sige?!"

~ Anders And om at tale på hans modersprog


Rap er en bestemt genre indenfor musikken. Der er tale om en rytmisk form for tale/råb og ikke såkaldte ande-brøl. De fleste udøver kun denne genre hvis de er tonedøve og derved slipper for at synge rent. Rap-sproget er ofte også meget anderledes end det sprog man hører i sin almene hverdag, det er ofte at der kan forekomme bandeord, slang og underlige lyde.


Tilbage i ghettoen[]

Tilbage i 1978 et sted i Bronx, blev det berømte "Rap Declaration Notice" udformet. Det stillede bestemte krav til den kunstner som udførte rap for at han kunne blive taget alvorligt, da det jo som nævnt ikke var nødvendigt at kunne synge.

 • Kunstneren skulle have mindst én voldtægt på samvittigheden (Rap kommer jo af ordet "rape")
 • Derudover skulle hans Street Cred være en godt stykke over de +20.
 • Han måtte ikke være hvid.
 • Han måtte ikke være kvinde. (De kvinder som rapper i dag har aldrig været rigtige rappere)
 • Man skulle helst være død eller regne med at dø inden for en overskuelig årrække (Grandmaster Flash, Tupac Shakur etc.)
 • Været taget mindst 15 gange for grafitti-maling

Dem som kom hurtigst ud af starthullerne havde alle begået voldtægt på en hvid kvinde i undergrundsbanen i en crack-rus.


Dansk rap[]

Mc Einar - Interview
 	MC_Einar_Interview 	 			 
Her ses tydeligt hvorfor der er forskel på at tale og rappe


MC Einar[]

Den første, største og eneste danske rapper som har eksisteret er MC Einar. Han er den eneste som har formået at få dansk mentalitet og ghettofims til at gå op i en højere enhed og samtidig være en tabertype pga. talehandikap. Faktisk var MC Einar et revalideringsprojekt af utilpassede unge, som måtte tilbagebetale alle deres royalties til den danske stat, som idag alene bliver forsørget af "Det Jul - Det' Cool".

Nik & Jay[]

Den anden rapbølge i det nye årtusinde opstod eftersigende i 2002 i Værløse-området, to lokale drenge ved navn Niclas og Jannik spiste en negermusikant, der optrådte i området, dette medførte at Niclas og Jannik optog en vis mængde af negermandens rytmesans, dette gjorde at de startede et band, videreført fra den spiste afrikaner. "Nik og Jay" var en realitet. Gruppen blev verdens første rapgruppe, der den dag idag stadig er nummer 1. på Vi Unge's hitlister.

Efterfølgende har andre forsøgt at skabe en karriere ud af den såkaldte rap-musik, bl.a. kan nævnes Gud, Jokeren, Anstalten og 50cent, men selvom de har udgivet albums, betegnes de som middelmådige wannabees.

Alment er en rapudøver negere, men der findes også eksempler på hvide negere eller wigga som de også går for.


FUCK - noter![]

 1. Oversat vha. Google Translate
 2. Det danske sprog har sidenhen valgt at adaptere adskillige udtryk fra rappen