Spademanns Leksikon
Byskilt.png

RANDERS

Randers reb


Erwin Neutzsky-Wulff om Randers

"De_døde_i_Randers"_af_Erwin_Neutzsky-Wulff

Han elsker Randers


Randers er en hesteby, fra det meget populære My Little Pony-show. Navnet Randers dukkede for første gang op i græsk mytologi. Efter sigende skulle Herkules være født her, og Randers skulle også være byen, hvor Hermes gik på diskotek hver fredag. Byen er delt op i to afdelinger: Sydbyen og nordbyen. I Sydbyen ligger Vårp, der af uransagelige grunde staves Vorup. Du finder også Kristrup, som udtales Kristrup og staves Kristrup, samt nogle andre små forstæder, men de er lidt ligegyldige, og så snakker vi ikke mere om det.

Historie[]

I Syttenhundredehvidkål blev Randers grundlagt af et UGO-fænomen ved navn R. Andersen og en stor flok smukke heste, som senere hen mistede magten, da menneskerne kom og gjorde hestene til deres slaver. Der har derfor altid været en teori om, hvorvidt folk, født i Randers, er halvt hest og halvt menneske eller en menneskelig mutation. Statuen af Den Jyske Hingst midt inde i byen er muligvis med til at underbygge denne teori.

En anden teori om Randers historie er, at der overhovedet ikke var en by før nu, og at det hele var bygget på en formiddag. Det begyndte med Thor-Bryggeriet, og efter lidt tid med humle, malt og urin, blev den danske byggebranche så fulde at de ved et uheld byggede en lille by omkring den. Bl.a. en skorsten nede ved havnen, men ingen ved hvorfor den er der. Den hedder også bare skorstenen i folkemunde. Eller Randersmunde. Byggebranchen nægter ethvert kendskab til Randers, og skyder skylden på noget, de kalder for Delerium Tremens, en slags mandlig menstruation.


Fest[]

I Randers er den ungdomskultur, hvor man drikker sig stiv til ens konfirmation i alt den champagne Mokaï og det fortsætter indtil man ender i De Unge Mødre i midten af 9 klasse. Dumper eksamen og ender på Nørrevangskolen. Man prøver at få et normalt liv på kontanthjælp og kommunen der hele tiden vil have tvangsfjernet barnet. Man har stadig ikke fundet ud af hvem den biologiske far til barnet er. Hvis man har været heldig og fået en abort ses på det kendte diskotek Crazy Daisy. Men dsv er Crazy Daisy lukket fordi der var for mange stoffer...

Sport[]

Selvom Randers historie strækker sig tilbage til antikken, så er man i Randers kendt for at være overraskende dårlige til al slags atletik. Derfor har befolkningen i højere grad kastet sig over håndbolden, som nydes med stort behag af pensionister i den store lokale håndboldhal. På nationalt niveau, er Randers FC den eneste forbindelse til Danmarks 6. største by, som kommer udnationale medier. Det nærmeste Randers kommer på mestring af nogen sportsgren overhovedet, må være inden for de forskellige former for kampsport. Dette ses tit udøvet blandt, Dette ses bl.a i december,

Seværdigheder[]

Listen burde være lang, i en by med over 60.000 indbyggere. Desværre er det kun Randers Regnskov som turister kan nyde. Alle andre seværdigheder er enten uinteressante for det normale menneske eller bare forbudte og hemmelige for andre end beboerne oppe i Nordbyen, som holder alting hemmeligt. Randers har dog en stor firkantet betonklods, som de kalder for kulturhuset. Arkitekturen passer godt til det; alle ved, at kultur er grå og firkantet. Desuden et eksempel på Randers totale mangel på humor, da kulturen er ikke-eksisterende i Randers. Spørg bare Erwin Neutzsky-Wulff!

Som noget nyt kan man nu besøge Graceland - en tro kopi af Elvis' hus, som er placeret lige bag Bauhaus ude i (S)paderup, for det passer godt til det!

I Randers har de et højt forbrug af Mokaï, det bliver ofte kaldet Randers pilsneren.

Kendte personer fra Randers[]

Facts om Randers[]

  1. Folk taler med en dialekt, der er langt værre end århusiansk
  2. På det lokale børnehjem får de laks til alle måltiderne
  3. Alle forbrydere i Kronjylland får deres gangster-certifikater af politiet i Randers
  4. Vest for Randers ligger Langå
  5. Øst for Randers ligger Udbyhøj
  6. Under byen ligger en tikkende bombe på 853. år (1955)
  7. Over byen svæver hashtågerne
  8. Lydik Lydiksen har scoret en dame fra Randers Stakkels