Spademanns Leksikon
Byskilt.png

RANDERS


Randers er en hesteby, fra det meget populære My Little Pony show. Navnet Randers dukkede for første gang op i græsk mytologi. Efter sigende skulle Herkules være født her, og Randers skulle også være byen, hvor Hermes gik på diskotek hver fredag. Byen er delt op i to afdelinger: Sydbyen og nordbyen. I Sydbyen ligger Vårp, der af uransagelige grunde staves Vorup. Du finder også Kristrup, som udtales Kristrup og staves Kristrup. Og nogle andre små forstæder, men de er lidt ligegyldige, og så snakker vi ikke mere om det.

Historie

I Syttenhundredehvidkål blev Randers grundlagt af et UGO-fænomen ved navn R. Andersen og en stor flok smukke heste, som senere hen mistede magten, da menneskerne kom og gjorde hestene til deres slaver. Der har derfor altid været en teori om, hvorvidt folk født i Randers er halvt hest og halvt menneske eller en menneskelig mutation. Statuen af Den Jyske Hingst midt inde i byen er muligvis med til at underbygge denne teori.

En anden teori om Randers' historie er, at der overhovedet ikke var en by før nu, og at det hele var bygget på en formiddag. Det begyndte med Thor-Bryggeriet, og efter lidt tid med humle, malt og urin, blev den danske byggebranche så fuldskab at de ved et uheld byggede en lille by omkring den. Bl.a. en skorsten nede ved havnen, men ingen ved hvorfor den er der. Den hedder også bare skorstenen i folkemunde. Eller Randersmunde. Byggebranchen nægter ethvert kendskab til Randers, og skyder skylden på noget, de kalder for Delerium Tremens, en slags mandling menstruation.

Sport

Selvom Randers' historie strækker sig tilbage til antikken, så er man i Randers kendt for at være overraskende dårlige til al slags atletik. Derfor har befolkningen i højere grad kastet sig over håndbolden, som nydes med stort behag af pensionister i den store lokale håndboldhal. På nationalt niveau, er Randers FC den eneste forbindelse til Danmarks 6. største by som kommer ud på nationale medier.

Seværdigheder

Listen burde være lang, i en by med over 60.000 indbyggere. Desværre er det kun Randers Regnskov som turister kan nyde. Alle andre seværdigheder er enten uinteressante for det normale menneske eller bare forbudte og hemmelige for andre end beboerne oppe i Nordbyen, som holder alting hemmeligt. Randers har dog en stor firkantet betonklods, som de kalder for kulturhus. Arkitekturen passer godt til det; alle ved at kultur er grå og firkantet. Desuden et eksempel på Randers' totale mangel på humor, da kulturen er ikke-eksisterende i Randers. Spørg bare Erwin Neutzsky-Wulff!

http://www.youtube.com/watch?v=Ahx__RcNmnE (denne video må gerne embeddes, med jeg ved ikke hvordan man gør, jeg er dåååm og kommer faktisk fra Randers ikk'å!)

Som noget nyt kan man nu besøge Graceland - en tro kopi af Elvis' hus, som er placeret lige bag Bauhaus ude i (S)paderup, for det passer godt til det!

Kendte personer fra Randers