FANDOM


(skrev noget fjas om Randers.)
 
(23 mellemliggende versioner af 11 brugere ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
{{byliv|RANDERS}}
+
{{byliv|RANDERS|Spademanns guide til Selvmord{{!}}Randers reb|left=70px}}
   
'''Randers''' er en hesteby, fra det meget populære [[My Little Pony]] show. [[Navn]]et Randers dukkede for første gang op i [[græsk tragedie|græsk mytologi]]. Efter sigende skulle [[Herkules]] være født her, og Randers skulle også være byen, hvor [[Hermes]] gik på [[diskotek]] hver [[fredag]]. Byen er delt op i to afdelinger: Sydbyen og nordbyen. I Sydbyen ligger ''Vårp'', der af uransagelige grunde staves ''Vorup''. Du finder også Kristrup, som udtales ''Kristrup'' og staves ''Kristrup''. Og nogle andre små forstæder, men de er lidt ligegyldige, [[og så snakker vi ikke mere om det]].
+
{{Youtube_right|[[Fil:"De døde i Randers" af Erwin Neutzsky-Wulff{{!}}350px]]|Erwin Neutzsky-Wulff om Randers
  +
  +
|Han elsker Randers}}
  +
  +
'''Randers''' er en [[hest]]eby, fra det meget populære [[My Little Pony]]-show. [[Navn]]et ''Randers'' dukkede for første gang op i [[græsk tragedie|græsk mytologi]]. Efter sigende skulle [[Herkules]] være født [[her]], og ''Randers'' skulle også være byen, hvor [[Hermes]] gik på [[diskotek]] hver [[fredag]]. Byen er delt op i to afdelinger: [[Syd]]byen og [[nord]]byen. I Sydbyen ligger ''Vårp'', der af uransagelige grunde staves ''Vorup''. Du finder også Kristrup, som udtales ''Kristrup'' og staves ''Kristrup'', samt nogle [[andre]] små forstæder, men de er lidt ligegyldige, [[og så snakker vi ikke mere om det]].
   
 
==Historie==
 
==Historie==
I [[1764|Syttenhundredehvidkål]] blev Randers grundlagt af et [[UGO]]-fænomen ved navn R. Andersen og en stor flok smukke heste, som senere hen mistede magten, da menneskerne kom og gjorde hestene til deres slaver. Der har derfor altid været en teori om, hvorvidt folk født i Randers er halvt hest og halvt menneske eller en menneskelig mutation. Statuen af ''Den Jyske Hingst'' midt inde i byen er muligvis med til at underbygge denne teori.
+
I [[1764|Syttenhundredehvidkål]] blev ''Randers'' grundlagt af et [[UGO]]-[[fænomen]] ved navn ''R. Ander''sen og en stor flok [[smuk]]ke [[hest]]e, som senere hen [[mis]]tede [[magt]]en, da menneskerne kom og gjorde hestene til deres [[slave]]r. Der har derfor [[altid]] været en [[teori]] om, hvorvidt folk, født i ''Randers'', er halvt [[hest]] og [[halv]]t [[menneske]] eller en [[Mogens Camre|menneskelig mutation]]. Statuen af ''Den Jyske Hingst'' midt inde i byen er muligvis med til at [[under]]bygge [[denne]] [[teori]].
   
En anden teori om Randers' historie er, at der overhovedet ikke var en by før nu, og at det hele var bygget på en formiddag. Det begyndte med [[Thor]]-Bryggeriet, og efter lidt tid med humle, malt og [[urin]], blev den danske byggebranche så [[beruset|fuldskab]] at de ved et uheld byggede en lille by omkring den. Bl.a. en [[skorsten]] nede ved [[havn|havnen]], men ingen ved hvorfor den er der. Den hedder også bare skorstenen i folkemunde. Eller Randersmunde. Byggebranchen nægter ethvert kendskab til Randers, og skyder skylden på noget, de kalder for ''Delerium Tremens'', en slags mandling [[menstruation]].
+
En anden teori om ''Randers'' [[historie]] er, at der overhovedet ikke var en by [[før]] [[nu]], og at det hele var bygget på en formiddag. Det begyndte med [[Thor]]-Bryggeriet, og efter lidt tid med [[Humor|humle, malt og]] [[urin]], blev den [[dansk]]e byggebranche så [[fuldskab|fulde]] at de ved et uheld byggede en [[lille]] [[by]] omkring den. Bl.a. en [[skorsten]] nede ved [[havn|havnen]], men [[ingen]] [[ved]] hvorfor den er der. Den hedder også bare [[sko]]r[[sten]]en i folkemunde. Eller ''Randers''munde. Byggebranchen nægter ethvert kendskab til ''Randers'', og skyder skylden på [[noget]], de kalder for ''Delerium Tremens'', en slags [[mand]]lig [[menstruation]].
  +
  +
  +
== Fest ==
  +
I Randers er den ungdomskultur, hvor man drikker sig stiv til ens konfirmation i alt den champagne Mokaï og det fortsætter indtil man ender i De Unge Mødre i midten af 9 klasse. Dumper eksamen og ender på Nørrevangskolen. Man prøver at få et normalt liv på kontanthjælp og kommunen der hele tiden vil have tvangsfjernet barnet. Man har stadig ikke fundet ud af hvem den biologiske far til barnet er. Hvis man har været heldig og fået en abort ses på det kendte diskotek Crazy Daisy. Men dsv er Crazy Daisy lukket fordi der var for mange stoffer...
   
 
==Sport==
 
==Sport==
Selvom Randers' historie strækker sig tilbage til antikken, så er man i Randers kendt for at være overraskende dårlige til al slags atletik. Derfor har befolkningen i højere grad kastet sig over [[håndbold]]en, som nydes med stort behag af pensionister i den store lokale håndboldhal. På nationalt niveau, er [[Randers FC]] den eneste forbindelse til [[Danmark]]s 6. største by som kommer ud på [[Ekstra Bladet|nationale medier]].
+
Selvom ''Randers'' historie strækker sig tilbage til [[antik]]ken, så er man i ''Randers'' [[kendt]] for at være overraskende dårlige til al slags atletik. Derfor har befolkningen i højere grad kastet sig over [[håndbold]]en, som nydes med stort behag af [[pensionist]]er i den store lokale [[hånd]][[bold]]hal. På nationalt niveau, er [[Randers FC]] den eneste forbindelse til [[Danmark]]s 6. største by, som [[komme]]r [[ud]] på [[Ekstra Bladet|nationale medier]].
  +
Det nærmeste ''Randers'' kommer på mestring af nogen [[sport]]sgren [[over]][[ho]][[ved]]et, må være inden for de forskellige former for [[kamp]]sport. Dette ses tit udøvet blandt, Dette ses bl.a i [[december]],
   
 
==Seværdigheder==
 
==Seværdigheder==
Listen burde være lang, i en by med over 60.000 indbyggere. Desværre er det kun Randers Regnskov som [[turist]]er kan nyde. Alle andre seværdigheder er enten uinteressante for det normale [[menneske]] eller bare forbudte og hemmelige for andre end beboerne oppe i Nordbyen, som holder alting hemmeligt. Randers har dog en stor firkantet betonklods, som de kalder for [[kultur]]hus. Arkitekturen passer godt til det; alle ved at kultur er grå og firkantet. Desuden et eksempel på Randers' totale mangel på [[humor]], da kulturen er ikke-eksisterende i Randers. Spørg bare [[Erwin Neutshzy Wulf|Erwin Neutzsky-Wulff]]!
+
Listen burde være lang, i en by med over 60.000 indbyggere. Desværre er det kun ''Randers [[Regn]]skov'' som [[turist]]er kan nyde. [[Alle]] [[andre]] [[Hval|seværdigheder]] er enten uinteressante for det [[normal]]e [[menneske]] eller bare [[forbudt]]e og [[hemmelig]]e for [[andre]] end beboerne oppe i [[Nord]]byen, som holder [[alting]] hemmeligt. ''Randers'' har dog en stor firkantet [[beton]]klods, som de kalder for [[kultur]]huset. Arkitekturen passer godt til [[det]]; alle ved, at [[kultur]] er grå og firkantet. Desuden et eksempel på ''Randers'' totale mangel på [[humor]], da kulturen er ikke-eksisterende i ''Randers''. Spørg bare [[Erwin Neutshzy Wulf|Erwin Neutzsky-Wulff]]!
   
http://www.youtube.com/watch?v=Ahx__RcNmnE '''(denne video gerne embeddes, med jeg ved ikke hvordan man gør, jeg er dåååm og kommer faktisk fra Randers ikk'å!)'''
+
Som noget [[ny]]t kan man nu besøge ''Graceland'' - en tro kopi af [[Elvis]]' hus, som er placeret lige [[bag]] [[Bauhaus]] ude i (S)p[[ad]]erup, for det passer godt til [[det]]!
   
Som noget nyt kan man nu besøge Graceland - en tro kopi af [[Elvis]]' hus, som er placeret lige bag [[Bauhaus]] ude i (S)paderup, for det passer godt til det!
+
I Randers har de et højt forbrug af Mokaï, det bliver ofte kaldet Randers pilsneren.
   
==Kendte personer fra Randers==
+
==[[Kendt]]e [[person]]er fra Randers==
 
* [[Bamse Jørgensen]]
 
* [[Bamse Jørgensen]]
 
* [[Jens Otto Krag]]
 
* [[Jens Otto Krag]]
 
* [[Mogens Camre]]
 
* [[Mogens Camre]]
 
* [[Per Bjerregaard]] (de hilser i [[Brøndby]])
 
* [[Per Bjerregaard]] (de hilser i [[Brøndby]])
  +
* [[Randers Far]] http://youtu.be/5OwBLUsgUsw
  +
* [[Lydik]] [[Lydiksen]] (Oprindeligt fra Esbjerg)
  +
  +
==Facts om Randers==
  +
#[[Folk]] taler med en [[Dialekter|dialekt]], der er langt værre end [[århus]]iansk
  +
#På det lokale [[børnehjem]] får de [[laks]] til [[alle]] [[mål]][[tid]]erne
  +
#[[Alle]] forbrydere i [[Kro]]n[[jylland]] får deres gangster-certifikater af [[politi]]et i ''Randers''
  +
#[[Vest]] for ''Randers'' ligger [[Lang]]å
  +
#[[Øst]] for ''Randers'' ligger [[Udkantsdanmark|Udbyhøj]]
  +
#[[Under]] [[by]]en ligger en [[ti]]kk[[ende]] [[bombe]] på 853. år ([[1955]])
  +
#[[Over]] [[by]]en svæver [[hash]]tågerne
  +
#[[Lydik]] [[Lydiksen]] har scoret en dame fra Randers [[Stakkels]]
   
[[Kategori:Byer]]
+
[[Kategori:Byer]][[Kategori:Geografi]]

Nuværende version fra sep 2. 2016, 10:57

Byskilt

RANDERS

Randers reb


Erwin Neutzsky-Wulff om Randers
"De døde i Randers" af Erwin Neutzsky-Wulff

"De døde i Randers" af Erwin Neutzsky-Wulff

Han elsker Randers


Randers er en hesteby, fra det meget populære My Little Pony-show. Navnet Randers dukkede for første gang op i græsk mytologi. Efter sigende skulle Herkules være født her, og Randers skulle også være byen, hvor Hermes gik på diskotek hver fredag. Byen er delt op i to afdelinger: Sydbyen og nordbyen. I Sydbyen ligger Vårp, der af uransagelige grunde staves Vorup. Du finder også Kristrup, som udtales Kristrup og staves Kristrup, samt nogle andre små forstæder, men de er lidt ligegyldige, og så snakker vi ikke mere om det.

Historieredigér

I Syttenhundredehvidkål blev Randers grundlagt af et UGO-fænomen ved navn R. Andersen og en stor flok smukke heste, som senere hen mistede magten, da menneskerne kom og gjorde hestene til deres slaver. Der har derfor altid været en teori om, hvorvidt folk, født i Randers, er halvt hest og halvt menneske eller en menneskelig mutation. Statuen af Den Jyske Hingst midt inde i byen er muligvis med til at underbygge denne teori.

En anden teori om Randers historie er, at der overhovedet ikke var en by før nu, og at det hele var bygget på en formiddag. Det begyndte med Thor-Bryggeriet, og efter lidt tid med humle, malt og urin, blev den danske byggebranche så fulde at de ved et uheld byggede en lille by omkring den. Bl.a. en skorsten nede ved havnen, men ingen ved hvorfor den er der. Den hedder også bare skorstenen i folkemunde. Eller Randersmunde. Byggebranchen nægter ethvert kendskab til Randers, og skyder skylden på noget, de kalder for Delerium Tremens, en slags mandlig menstruation.


Fest redigér

I Randers er den ungdomskultur, hvor man drikker sig stiv til ens konfirmation i alt den champagne Mokaï og det fortsætter indtil man ender i De Unge Mødre i midten af 9 klasse. Dumper eksamen og ender på Nørrevangskolen. Man prøver at få et normalt liv på kontanthjælp og kommunen der hele tiden vil have tvangsfjernet barnet. Man har stadig ikke fundet ud af hvem den biologiske far til barnet er. Hvis man har været heldig og fået en abort ses på det kendte diskotek Crazy Daisy. Men dsv er Crazy Daisy lukket fordi der var for mange stoffer...

Sportredigér

Selvom Randers historie strækker sig tilbage til antikken, så er man i Randers kendt for at være overraskende dårlige til al slags atletik. Derfor har befolkningen i højere grad kastet sig over håndbolden, som nydes med stort behag af pensionister i den store lokale håndboldhal. På nationalt niveau, er Randers FC den eneste forbindelse til Danmarks 6. største by, som kommer udnationale medier. Det nærmeste Randers kommer på mestring af nogen sportsgren overhovedet, må være inden for de forskellige former for kampsport. Dette ses tit udøvet blandt, Dette ses bl.a i december,

Seværdighederredigér

Listen burde være lang, i en by med over 60.000 indbyggere. Desværre er det kun Randers Regnskov som turister kan nyde. Alle andre seværdigheder er enten uinteressante for det normale menneske eller bare forbudte og hemmelige for andre end beboerne oppe i Nordbyen, som holder alting hemmeligt. Randers har dog en stor firkantet betonklods, som de kalder for kulturhuset. Arkitekturen passer godt til det; alle ved, at kultur er grå og firkantet. Desuden et eksempel på Randers totale mangel på humor, da kulturen er ikke-eksisterende i Randers. Spørg bare Erwin Neutzsky-Wulff!

Som noget nyt kan man nu besøge Graceland - en tro kopi af Elvis' hus, som er placeret lige bag Bauhaus ude i (S)paderup, for det passer godt til det!

I Randers har de et højt forbrug af Mokaï, det bliver ofte kaldet Randers pilsneren.

Kendte personer fra Randersredigér

Facts om Randersredigér

  1. Folk taler med en dialekt, der er langt værre end århusiansk
  2. På det lokale børnehjem får de laks til alle måltiderne
  3. Alle forbrydere i Kronjylland får deres gangster-certifikater af politiet i Randers
  4. Vest for Randers ligger Langå
  5. Øst for Randers ligger Udbyhøj
  6. Under byen ligger en tikkende bombe på 853. år (1955)
  7. Over byen svæver hashtågerne
  8. Lydik Lydiksen har scoret en dame fra Randers Stakkels
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.