FANDOM


Racekort1

Racekortet er en slags bonuskort ikke ulig dem fra "Bilkortene" eller "Pokémonkortene", som man kan trække når som helst man føler sig uretfærdigt undertrykt, og man vel at mærke er neger[1].

Racekortets historie hænger uløseligt sammen med dengang, man som neger automatisk var skyldig i alt, men bruges nu om dage som et våben for politisk korrekthed, f.eks. i 2017 hvor man i USA foreslog, at hvide skal betale 5% ekstra i "raceskat", uagtet at de hvide i USA allerede spytter over 30% mere i bøssen, end negerne.

Racekortet i Danmarkredigér

I vores egen bacon-hørmende andedam virker racekortet en smule anderledes[2]: For det første fylder negere så lidt i samfundet, at de færreste tænker over dem. For det andet, er negere ikke uglesete her i landet. Dette gør, at racekortet helst trækkes, hvis man ikke giver religiøse indrømmelser hver uge, uagtet at religion ikke har en bjælde med racer at gøre.

Racekort2

Samtidig er vi i den komiske situation, at selve konceptet omkring racer er afviklet i den offentlige debat. Disse ting gør, at racekortet er noget der i princippet ikke kan trækkes her i landet, men som alligevel bliver det. Ikke mindst i forbindelse med Folketingets racelove.

Et eksempel fra TV2redigér

En beskrivelse af en efterlysning fra 2015: "Politiet efterlyser en afrikansk udseende mand..." Her burde racekortet have været trukket, for strisserne søgte en neger, men beskrivelsen kunne ligeså godt have dækket over en mulat, en araber, en fransk-algier, en boer, en tallerkenneger, eller en pygmæ, men der mentes specifikt en neger på ca. 180 cm, i cowboybukser og t-shirt[3].

Se ogsåredigér

Noterredigér

  1. F.eks. dengang, under Obama, hvor et USA'sk kongresmedlem blev grebet på fersk gerning, i at modtage bestikkelse. Hun skyndte sig at trække racekortet.
  2. Det fåes bl.a. som App, og i en kønsneutral version.
  3. Ingen særlige kendetegn blev omtalt, f.eks. tatoveringer, gul bøllehat, eller briller.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.