m
m
Linje 29: Linje 29:
 
* ''Cerdocyon''<ref name="canini" /> (Crab-eating Fox)
 
* ''Cerdocyon''<ref name="canini" /> (Crab-eating Fox)
   
Ræve lever alene og har strengt opdelte territorier. De kan blive op til 10-12 år, men det er dog sjældent at det sker i naturen. Ræven bor som regel i en rævegrav, se bl.a. [[enkeltrørsgrav]].
+
'''Ræve''' lever alene og har strengt opdelte territorier. De kan blive op til 100-112 år, men det er dog sjældent at det sker i [[natur]]en. ''Ræven'' bor som regel i en ''ræve''grav, se bl.a. [[enkeltrørsgrav]].
   
I Danmark findes arten [[rød ræv]] (''Vulpes vulpes''), der hører til de ægte ræve. Den røde ræv har traditionelt flere navne i Danmark alt efter variationerne i dyrets farve. Der findes f.eks. [[Brandræv]], [[Moseræv]] og [[Korsræv]].
+
I Danmark findes arten [[rød]] ræv (''Vulpes vulpesorosa''), der hører til de [[æg]]te [[ræve]]. Den røde ræv har [[tradition]]elt flere navne i [[Danmark]], alt efter variationerne i [[dyr]]ets [[farve]]. Der findes f.eks. [[Brandræv]], [[Moseræv]] og [[Korsræv]].
   
 
Blandt mennesker kan udsagnet ”snu som en ræv” optræde.
 
Blandt mennesker kan udsagnet ”snu som en ræv” optræde.

Versionen fra 25. sep 2013, 22:59

Ræv
Ukendt
En snu ræv, der ligger på lur

En snu ræv, der ligger på lur
Videnskabelig klassifikation
rige: Den civiliserede verden og Rusland
række: Kartoffelrækkerne
klasse: Øvre middelklasse
orden: Snudyr
underorden: Rødtoppe
Familie: Hund
Slægt: Vulpes
Art: V. vulpes

En ræv er en type pattedyr. Ræve er kendt for deres rødhed og snuhed, som de ikke er bange for at udnytte i en krisesituation. Op imod 20 % af verdens hemmelige agenter og spioner er ræve [1], hvilket gør dem til klart de mest repræsenterede skovdyr i branchen.

Politisk er ræven dog som regel stærkt venstreorienteret, men det er dog også sket at der er forekommet rævestreger på højrefløjen i dansk politik.


Fakta

Fox ear.jpg

  • Ræven har en meget blød pels og benyttes derfor ofte tæt på kroppen. Mange er set med en ræv bag øret, hvor den ofte forveksles med en tæge.
  • Deres pis er godt til gravad laks.
  • Ræve bor i huler og slås hele dagen. Resten at tiden soves rævesøvn.
  • Ræve er kendte for at vrinske i fuldmåne
  • Ræven er også kendt for at forføre gamle damer som i Disneyfilmen "Mads og Mikkel." Og hvis man var stor fan af "Frygtløs den frygtsomme hund" kan man i et afsnit se en ræv prøve at forføre en gammel sød dame, som den derefter vil putte i en gryde og æde den.
  • Ræve kan ikke fotograferes. Det er de for usynlige til!

Fodnoter

  1. FN-rapporten "Animal spies and their future in the modern military".
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.